Jak žít velký život v malém prostoru? Smiřte se s ním!

Žít v malém prostoru je výzva. Nemusíto to vždycky znamenat jen malý byt. Třeba máte velký byt, ale zbytečně malou ložnici. A pořád tam potřebujete nacpat minimálně postel, třeba noční stolky a šatní skříň. Nebo máte malou šatní skříň a potřebujete ji super efektivně využít. Nebo máte velký pokoj, ale zase tam potřebujete vměstnat spoustu věcí. Sečteno podtrženo to vypadá, že místa není nikdy dost. Já ale došla k jedné věci, se kterou se s vámi chci podělit. Pomůže vám to žít spokojený život v bytě, který máte. Hned teď, dneska!


 Znáte to. Chcete doma něco předělat, s něčím nejste spokojení nebo to prostě jen chce změnu. Já před pár týdny jsem začala plánovat naši domáci přestavbu. Jak jsem vám povídala v tomto článku, hlavním důvodem je jídelní /pracovní stůl. Zjistila jsem, že bez něj to prostě nepůjde, minimálně pro mě ne. Přesouvala jsem nábytek virtuálně, nakonec jsem ho včera přesouvala i ve skutečnosti.  Nakonec jsem zjistila, že kromě stolu určitě ještě potřebujeme nějakou polici, regál, kam uložíme knihy, časopis. Něco na dřevo, dva konferenční stolky, které můžeme zasunout jeden do druhého.

Nastává panika. Tohle všechno sem nikdy nemůže vejít!


Otevírám Pinterest, Instagram, všemožné blogy, moje oblíbené zdroje inspirace. Ocitám se v království slunných, minimalistických, prostorných interiérů. Znáte to, všechno je perfektně uklizeno, všechno na svém místě. Každá fotka je perfektní. Máte malý byt? Proberte se! Nejlepší rada, kterou vám můžu dát a kterou jsem včera udělila i sama sobě: smiřte se s tím! Všechno pak půjde mnohem jednodušeji, otevřou se vám nové obzory a napadne vás, jak to u vás doma vyřešit.

Vaše bydlení může být krásné, stylové, originální, skvěle zorganizované a fantastické, ale v třiceti čtverečních metrech prostorné a vzdušné prostě nebude. Budete mít pravděpodobně něco v každém rohu a na každé stěně a neuvidíte nikdy moc velký kus prázdné podlahy. Pořád ale ještě není nic ztraceno. Můžete vybrat vhodný nábytek, barvy, všechno zprávně rozvrhnout tak, ať to pracuje pro vás a neleze vám zakopávání o špatně umístěný stolek na nervy. A určitě se budete mít krásně a i tu parádní shelfie si nadekorujete a nafotíte dokonalou Instafotku. Článek o perfektní shelfie zase příště!

Máte doma dost místa nebo je prostor, který nestačí? Dejte mi vědět, zajímá mě to!




6 komentářů

  1. Máme o pár metrů víc než vy a ano, máme v každém rohu něco. :)) Každý pokoj máme obstavený a využitý do posledního centimetru. Musíme přemýšlet, ale bydlet hezky se v tom dá. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Je to zábava, výzva a je to naše království :)

      Vymazat
  2. Mám spoustu místa. Ale dopracovala jsem se k tomu až po 30ti letech, čtyřech stěhováních a dvou dětech 😊

    OdpovědětVymazat
  3. Po dlouhé době zase píšu komentář! Ach, jak mně to tady chybělo! Naše rodina má s prostorem úplně stejný problém. Hlavně náš pokojíček, totiž - můj a sestry. Má tak centimetr čtvereční, možná míň. Naštěstí je taťka docela kutil, tak místo navíc řešíme například tímto: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/12033561_1127262387301688_498648504_n.jpg?oh=677d8dde1e6aa1f12d9bec02440250fd&oe=5601518F (snad se to zobrazí!)

    OdpovědětVymazat
  4. já žila dva roky v pokoji 3v1. Musel to být obývák, ložnice a dětský pokoj. Rozměr 4,5x3m do kterého se musela vylézt skříň, 3komody, manželská postel, postýlka, regál na hračky a TV. No hrůza ale vešlo se. Teď máme naštěstí každou místnost zvlášť ale stejně pořád frflám. Tam nejde dát skříň, protože závaží okno. Tam zase nedám komodu, chybí 4cm místa. A tak dokola. Naštěstí něco jde řešit hezky. Proč mit dvě nízké komody když zaberou hodně místa. Raděj si pořídím jednu vysokou, anebo ty dvě nízké dám na sebe a je hotovo. 😃
    Jinak hezký blog, občas mi mluvíš z duše! ☺️

    OdpovědětVymazat
  5. Já si totiž myslím, že čím více má člověk místa k dispozici, tím větší má také nároky a možnosti zrealizovat více svých interierových snů, takže ve finále to dopadne stejně, akorát s větším množstvím nábytku a dekorací :) Krásný článek Baru, i díky němu jsem tedy oplakala náš milovaný stůl a dnes si pro něj už jedou :(

    OdpovědětVymazat