#life: Jak je občas všechno špatně & 5 tipů, jak z toho ven

Jsem člověk, který se snaží na všem vždycky najít něco pozitivního. Ze všeho se můžete poučit, všechno vám něco dát, všechno má nějaký důvod. Jestli je to vesmír nebo Bůh nebo vaše blbost, to už nechám na vás. Neumím ani pořádně mluvit sprostě a když se občas snažím být naoko nazlobená na norečka, tak ani to mi nejde. Jenže občas, a naštěstí to není zase tak často, jsem i já nasraná, ani nevím proč. Přijde to jen tak, jako obrovský mrak nebo tmavý stín. Možná podzim? Nevím. Ale bylo to tam. Jaký máte v takové chvíli trik vy? Já dělám tohle a třeba to pomůže i vám!


1. Jděte ven! Buďte sami se sebou a jděte někam, kde to máte rádi a kde vám to udělá radost. Já miluju různé serepetičky do bytu, překvapení, takže obvykle jdu buď na blešák nebo do nějakého starožitnictví nebo do maličkých roztomilých obchůdků, kde prostě blbou náladu ze všech těch krás mít nemůžete. A jestli prší, vezměte si deštník. Parádní na tom je, že venku není narváno.

2. Kupte si kytku nebo rostlinu. Já si dneska koupila dvě nové rostlinky do našeho pralesa, dvě pro jistotu! Ale nebojte si koupit kytku sami pro sebe. Není na tom nic špatného a navíc, bonus! Dostanete přesně takovou, jakou chcete dostat. Tak šup!

3. Vyberte si malou část bytu a s perfekcionistickým zalíběním ji ukliďte. Pro mě vždycky funguje kuchyň a úhledné skládání oblečení nebo generální úklid kabelky. Řekněme si to narovinu, dámská kabelka je často taková pandořina skříňka a najde se tam věcí! Viděli jste Amélii z Montmarteru? Její trošku psychotická maminka ráda všechno vyhodí z kabelky, kabelku vysaje malým vysavačem a vše zase naskládá zpět. Tak to zkuste, je to výborná terapie!

4. Napusťte si vanu, rozložte svíčky, dejte si vedle vany malou stoličku, laptop na něj a pusťte si nějaký debilní romantický film. Nezapomeňte nějakou sváču a skleničku vína nebo co máte rádi. Z filmů na mě vždycky funguje Hitch, Bridget Jones nebo třeba Ošklivá pravda (chtěli byste seznam mých debilních filmů, které doporučuju mít v zásobě pro horší časy?). Pokud nemáte vanu jako my, doporučuju všechno ostatní zabalení v dece a pohodlném oblečení. 

5. Plánujte! Cokoliv, malou domácí přestavbu, dovolenou, garderóbu na podzim, oslavu narozenin. Najděte něco, co máte rádi, otevřete Pinterest a začněte! Ze začátku to jde trošku ztuha, ale za chvíli se do toho dostanete a jakmile začnete myslet na něco krásného a na lepší časy, udělá se vám líp. 

Moje zkušenost je, že podle levelu naštvanosti je občas třeba zkombinovat několik ingrediencí, klidně i všech pět. Důležité je si najít čas na sebe, sami se sebou, pro sebe. 

A užijte si to!


 


9 komentářů

  1. Svatá pravda, všecko co jsi napsala. A já takovým stavům říkám "ukradli mi hodinu". Nejhorší náladu letos jsem totiž měla v ten den, kdy se posouvá čas a já vstanu v pět a už je šest a celý den se pak nesl v tomto duchu a já jsem byla na všechny protivná a furt jsem opakovala "Ukradli mi hodinu" :D....a když jsem teď protivná, tak mi doma řeknou "Ukradli ti hodinu?" a už se všichni smějem! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ukradli mi hodinu, to je super! :) Ale přesně tak to je vlastně, já mám teď pocit, že mi někdo ukradl celý víkend a úplně zbytečně, sakra! Na konci mi beztak bude chybět...

      Vymazat
  2. krásne píšeš...moc rada k Tebe na blog chodím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeee, děkuju moc! Já se na můj blog zase moc ráda vracím, protože mám tak skvělé čtenáře! <3

      Vymazat
  3. Super článek se skvělými fotkami :) S vanou a "debilním" romantickým filmem souhlasím :)

    Neon Navy or Neon Kiss?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Ta vana mi tady v našem bytečku chybí :)

      Vymazat
  4. Tvoj blog ma tak baví! Body 1-3 poznám a praktizujem, včera mi takto pribudla hortenzia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já už se začínám měnit na květinářku/zahradnici :D Jsem ráda, že se vracíš :)

      Vymazat
  5. Súhlasím, až na tu vaňu (sprchujem sa, ak je zle tak horúcou, naparím sa :-) )...
    a ešte ja mám ,,hodinky,,...modlitbu, najmä v noci .To mení svet :-) (aj môj )
    S tou vaňou som prestala odkedy sú deti, najprv sa dobíjali za mnou, keď boli malí, tak som musela šup-šup...a potom pri Milanovi na sekundu odísť nebolo možné...a teraz od Milana, zvierat a elektrospotrebičov (všetko stále v ,,provozu,, )...a ja sa rada sprchujem ráno ! Takže čakám, kým je všetko ,,naporádku,,.
    A k tým radostiam, v byte ma najviac poteší, keď si zrovnám, upracem jeho nejakú časť...a ten vizionárskorealizačný plán, keď mi to doklapne !...to je radosť !
    Cez víkend sme konečne začali v mužovej pracovni (medzitým som zrovnala časť bytu- dcérinu izbu- má krízu a je to tam vidno.. )...a mne to vyšlo s paletami ale hlavne s bočnicou (hneď som mala energiu-viď príspevky na blogu ) a mám ešte lepšie jej využitie, zalištujem s nimi.....HURÁ ! Teším sa !

    OdpovědětVymazat