Naše interiérová zahrada. Zelená láska mě zatím neopouští!

V poslední době moje nejoblíbenější bytové doplňky a podle mě must-have každého domova. Doplňky, které asi ovlivní budoucí akcentovou barvu našeho bytu. Jakou, no zelenou! Stromečky, rostliny, obzvláště kaktusy, ale hlavně, když je to zelené a přežije to mou buď přehnanou nebo nedostatečnou péči. Bohužel, zahradnické geny jsem po své mamce očividně nezdědila a tak po prvních neúspěších vybírám jen zelenáče, které přežijí téměř všechno. Zatím se všechny drží, jupí! Mám ale ještě dlouhý list rostlin, které bych si moc přála. Rozhodně nám tady chybí něco velkého, jako strom nebo palma. A taky aspoň jedna pěkná stolička, která bude pro tu nejoblíběnjší vyvolenou rostlinku! A taky jsem si vyčíhla jedno super DIY na závěsné květináče, tak možná budu rebel a navrtám jeden hák do stropu! Ale i tak, když se podíváte hodně zblízka, už teď to takový mini prales připomíná!

A už jsem vám povídala tu hrozně zábavnou historku, jak sem zalívala bonsaj?
To takhle noreček dostal k narozeninám bonsaj. Není to ta pravá, japonská, ale vlastně minifikus, který vypadá spíše jako miniaturní baobab jak vystřižený z Malého prince <3 No. Noreček byl někde s klukama venku a já dostala uklízecí záchvat. Vzala jsem prachovku a začala utírat prach ze všech polic a serepetiček. A najednou mě napadlo, okoupat i rostliny, hlavně bonsaj. Popadnu rozprašovač a stříkám, pořádně, na všechny listy. A najednou si říkám, ty vole, proč je ta voda taková pěnivá? Long story short, prohodila jsem spreje, které jsou oba zelené, a místo vody to postříkala saponátem na nábytek. Nastala panika, že jsem zabila norkovu bonsaj, help linka u maminky, další řádní koupel vodou a bonsaj, šikovná, zatím žije a roste :D

Rostlinový wishlist mám zatím tak trochu na Pinterestu, tak klidně nakoukněte na moji zelenou nástěnku. Jsou tam nejen rostliny, ale všechny hezké zelené věci a spousta inspirace!

Tak co, máte taky svoji domácí džungli? Dejte mi do komentáře odkaz na článek na blogu nebo fotku, ráda se podívám do vašeho království! :)

14 komentářů

  1. S rastlinkami to mám ako ty na dlho.... :-)
    Teraz ma chytila ale olivová, a to ako doplnok k tyrkys, to by pomohlo aj tieto farby ako tyrkys a pink zlomiť k prírodnému štýlu, ktorý som zobrala znovu na milosť vďaka tabuľovke a kamenine (mimochodom anracit a olivový) z IKEA, tá nová S. kolekcia...
    A džungľu máš nádhernú, ja idem po tieto kameninové kochle do IKEA, aby som zkrotila tú moju džungľu vonku na záhrade, idem presadiť byliny, ktoré zvládnu zimu : mám niekoľko druhov oregana, šalvie, tymián, materinu dúšku...jazmín dám do mliečnej kanvy a rozmýšľam nad terakotovými kochlami z IKEA, kt.sú tiež veľmi pekné (tá vysoká miska ! ) a bazalku hodím do nich a dovnútra...bojím sa ale do tej IKEA ísť, potrebujem aj ten ľan, nejaký IVAR...a vraj dopredávajú ROZKOK, to je moja láska :o(
    Máš to krásne !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milá slova! To se mi nechce věřit, že by doprodávali Råskog! Takový top produkt! Já taky asi koupím nějaké ty terakota květináče, právě se mi to moc líbí jen se zelenými rostlinami nebo bylinkami jako je rozmarýn, který má takovou tu našedlou zelenou barvu! Máš nějaký trik Alenko, jak na bylinky. Já si kupuju většinou oregáno, bazalku v obchodě a všechno mi po chvíli chcípne :( Mám takový ten malý skleníček z IKEA a mám je v tom, ale i tak. Poradíš?

      Vymazat
  2. Heh, to je dobrý, připomíná mi to můj záchvat vypnutí mozku a místo deodorantu stříkám do podpaží lak na vlasy.
    Musím vypíchnout svůj zamyšlený pohled, který míří do rohu koupelny (nic zajímavého tam fakt nebylo). A pak ten, kdy na sebe koukám do zrcadla a říkám si, že jsem se musela už definitivně zbláznit.

    U toho fikusu bacha na studenou vodu a průvan. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to já jsem se jednou odličovala nějak bez přemýšlení a málem jsem si oči odlíčila odlakovačem :D No došlo mi to dost včas a od té doby mám odlakovač na kompletně jiném místě :)

      A na tip s fikusem děkuji!

      Vymazat
  3. Koukám, že nejsem jediná, komu rostlinky připadají jako nejhezčí dekorace. :) S těmi bílými popsanými květináči vypadají nádherně! Povedené, opravdu moc pěkné! :) Budu ráda, když se zúčastníš mé give away :) Měj se hezky <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ani mne vo vnútri nevydržia (hoci PS skleníček mám kúpený .-) ), ale máme zem v záhrade, že sa darí levanduli, materine dúške,mäte, leto prežili vyššie zmienené : oregáno a tak... aj saturejka, ale len niektoré prežijú zimu, chcem si ich pekne zoskupiť a tá kamenina to som ja - panna ! :-)....strohé , zemité .-)...no a rozoberieme ten záhon, aj opravíme to čo je zle nasadené...ale ak si kúpiš tieto trvalky : oregano, tymián, materina, mäta, alebo libeček, mali by ti vydržať doma, lebo sa pestujú ako trvalky, hlavne tie čo vytvárajú stromček, krík....to by ti povedali v sadovníctve, alebo obchode s bylinami .-)
    Mne vydržali, tak sa ich budem držať :-) A kúpim im pekné kochle, možno , že teraz nevydržia :o(
    Ozaj, zeminu treba premiešať zeminou pre sukulenty, alebo trvalky, alebo štrkom :-), pieskom ..myslím, že nemajú moc radi humusovú pôdu...
    Räskog .-) zlacneli a dopredávajú v Čechách, asi aj u nás ..na blogu ORINGLE, to Peťa spomínala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou věci! Děkuji za všechny tipy! Musím zjistit, jestli se Råskog doprodává i tady, a asi si ho budu muset koupit :D A na bazalku teda kašlu! Oregano mám stejně radši :)

      Vymazat
  5. A bazalku nepestuj !..je úražlivá :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásnou zeleň máš! Já jsem spíš rostlinový vrah, tak nemám, čím bych se Ti pochlubila. Ale snažím se na sobě pracovat ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já se snažím, právě, tohle je zatím můj největší úspěch! Je to asi tím, že mám ty rostlinky tak na očích a tak na ně nikdy nezapomenu úplně :)

      Vymazat
  7. Tá zeleň ti krásne oživuje priestor, nádhera!

    OdpovědětVymazat
  8. Jako je to pěkné, ale přesto si myslím, že mít venkovní zahradu je takové příjemnější. :) A není to o tom, že máte na zahradě zahradní stoly a tak, ale prostě o takové té celkové pohodičce. Takhle to máte doma sice krásně zelené, to jako bezpochyby, ale pořád jste tak nějak v bytě, že? :)

    OdpovědětVymazat