#IKEA: Minimalistická kolekce VIKTIGT. Moje nová láska

Předpokládám, že všichni už víte, že pracuju jako interiérová designérka v IKEA v Norsku. Protože vás vždycky cokoliv okolo mé práce hodně zajímá, rozhodla jsem se založit pravidelnou kategorii #IKEA. Pro vás, kterým je tahle švédská firma protivná bude tenhle hashtag znamením, že článek není pro vás, a vraťte se prosím příště :) A vy, co IKEA zbožňujete jako já, je to jasný signál: must-read! Chci vám napsat více o tom, co dělám, protože se na to hodně ptáte. Chci, ať máte všechno z první ruky a víte o všem, co stojí za to. A tentokrát je to boží limitovaná kolekce Viktigt.


Kolekce vznikla ve spolupráci se švédskou designérkou Ingegerd Råmar, která se vydala pro inspiraci a šikovné ruce do Vietmanu, kde přímo na produktech spolupracovala s řemeslníky. Minimalistická kolekce nábytku a doplňků je komplet ručně vyráběná z přírodních materiálů jako je sklo, keramika nebo přírodní vlákna. Mě na kolekci naprosto uchvátila čistota, jednoduchost a naprosto dokonalé souznění fuknce a krásy. Tahle limitovaná designová kolekce bude v prodeji od května do vyprodání zásob. Já se nemůžu vynadívat, a ty fotky!
















A pokud chcete nasát trošku atmosféru výroby, koukněte na videa. Je v nich krásná atmosféra. Je to sice anglicky, ale to nevadí, jen koukejte!





Tak co, líbí?







Disclaimer: IKEA mě neplatí za to ani nenutí do toho tady o ní psát :D Píšu o ní z čistého zájmu, vášně a lásky k této úžasné švédské značce!

Zdroje a další informace:

http://ikea.today/category/viktigt/
http://www.ikea.com/ms/en_SA/ikea-collections/viktigt/
http://stilinspiration.myhome.aftonbladet.se/2015/07/the-viktigt-collection-design-ingegerd-raman-for-ikea/

8 komentářů

  1. Ikeu miluju a těším se na nové kolekce. Jen je škoda, že v ČR stále nefunguje e-shop, protože v případě limitovaných edicí jsou některé produkty často hned pryč. Takhle jsem si vyhlédla z kolekce Sittning, antracitovou zástěru a k ní chňapky a už jsou fuč! Ale na nové kolekce se těším a vypadá to, že se povedly. Za mě rozhodně tleskám tomu čirému sklu a bílému porcelánu - nádhera.

    Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Je to ohromna nadhera, opravdu nebudu vedet, co vzit a co ne. Tesim se:-), snad mi ty veci neutecou. Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Krása střídá nádheru ^-^ opravdu povedená kolekce :) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  4. Som z posledných kolekcii paf ! Sú cenovo najprístupnejšie z ostatných firiem !
    Túto som už niekde zhliadla :-), chystám sa na misky, koše....babám chcem koše na komodu a do nich pulóvre a plédy...pár kúskov na vešiak, na hák klobúky, doplnky, topy, plédy do košov a dosť, budoár poloprázdny, ostatné vyrazím...no ešte sme to nedotierali, muž je z toho hotový !

    OdpovědětVymazat
  5. Nakolko ikea je dost daleko od nas, ked sa dostanem do Ikei, tak je to parada. Hoci v Bratislave cez vikendy je tam vela ludi a dakedy nie je kde parkovat. Na to cire sklo sa tesim.

    OdpovědětVymazat
  6. Já tam víc utratím, než vydělám!!! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krásne veci, určite si ich pôjdem pozrieť na vlastné oči. Bude v predaji aj na Slovensku? :-) Alebo limitovaná edícia je len pre vybrané trhy?

    OdpovědětVymazat
  8. už začínam šetriť!

    OdpovědětVymazat