DIY: 5 minut, Jack Daniel's a tekuté mýdlo. Cože?

English translation bellow:) Na vysoké jsme měli vyučujícího, který nás hned na začátku varoval: "Nemyslete si, že vymyslíte něco originálního, ono už to velmi pravděpodobně napadlo někoho před vámi." Neřekl to proto, aby nás odradil, ale proto, aby nám uvolnil ruce.  Pokud chcete přijít s nějakým skvělým nápadem, nekažte si radost googlením, jestli někdo nebyl rychlejší. Dělejte, co se vám líbí a sdílejte to s ostatními

Já miluju vyrábění. Šperky a takové ty malé věci mi nikdy nešly, ale lepení, stříhání, šití, vrtání a natírání, to jo, to můžu :) Obvykle vyrábím proto, že chci něco, co nemůžu sehnat nebo proto, že na originál nemám. Nepleťte si ale DIY s kopírováním. Nejde o to stáhnout drahý plakát a vytisknout si ho za třicet korun. Jde spíš o to nechat se inspirovat a pak si něco vyrobit po svém. Protože když do něčeho přidáte sebe, nápad třeba nebude až tak světový, výsledek bude ale originální a jedinečný. K nezaplacení!

Když jde o DIY nejsem z nejtrpělivějších. Takže jakmile narazím na něco, co mě zaujme a navíc to můžu snadno vyrobit z dostupných materiálů, tak jdu do toho! Myslím si totiž, že cílem tohohle vyrábění by měla být taky úspora: jak peněz, tak třeba planety. Co myslíte vy? Takže na některá DIY (jako ty boží sklenice se zlatými zvířaty) si prostě musím/musíte počkat, než nasbírám potřebný materiál :D Musím se ale přiznat, že na jeho sbírání aktivně pracuji, v případě zvířecích sklenic jsme posledně kupovali marmeládu podle obalu :)

Ale už dost bylo povídání, tady máte dnešní super jednoduché pětiminutové DIY, které zvládnete u kafíčka (za předpokladu, že jste už předtím v minulosti zvládli vypít lahev alkoholu:).

INGREDIENCE:


1 láhev od alkoholu nebo čehokoliv, co se vám líbí (někdy má hezkou lahev třeba kečup neboolivový olej, tak pátrejte! Výborný je třeba obal od takového toho medového medvídka! Já mám v práci vyhlídnutou láhev bourbonu, která je taková více plochá a praktická, ale musím počkat, až ji zákazníci vypijí, abych si ji mohla odnést domů, že:)

1 pumpička (já jsem koupila hogo fogo stříbrnou v domácích potřebách, která ale na lahev nepasuje, ehm. Zkoušela jsem ale pumpičky z normálního tekutého mýdla a ty pasují perfektně, takže stačí koupit mýdlo s pumpičkou v nějakém větším balení, aby byla pumpička dost dlouhá.)

1 náplň (můžete použít tekuté mýdlo do koupelny, já mám v plánu použít na saponát na nádobí a mít nádobku v kuchyni u dřezu)

POSTUP:

Vypijte alkohol, vymyjte lahev.

Pokud chcete na láhvi zachovat původní etiketu, doporučuji přestříkat celou láhev průhledným lakem. Etiketa zůstane nepoškozená a nebude se odlepovat. Pokud jste žádnou luxusní láhev nesehnali a máte jen obyčejnou, co takhle ji přestříkat na zlato nebo stříbrno? Viděla jsem taky na dně láhve nasypané malé kamínky (tenhle trik můžete taky využít, pokud máte moc vysokou láhev a ne dost dlouhou pumpičku.

Pumpičku, ať koupenou nebo z mýdla, zkra'tte podle velikosti nové lahve.

Naplňte mýdlem/saponátem a umístěte a radujte se :)


TIP: Skvělý levný a efektní dárek pro milovníka určitého druhu alkoholu, nadšené kuchtíky nebo chlapy obecně :D

Máte z výsledku radost? Pochlubte se a udělejte radost i mně,






ENGLISH: 

DIY: 5 minutes, Jack Daniel's and liquid soap. What?

Back in the university we had a teacher which warned as from the beginning: "Don't think that you will come up with something original, because the very same idea had probably already somebody before you." He didn't say that to scare us but to set us free. When you wanna bring some perfect idea, you don't have to spend hours googling if somebody else wasn't faster. You just make what you like and share it with others. 

I love creating stuff. Jewelry and all these small things have never been my cup of tea, but cutting, sewing, screwing, painting and stuff like that, that is something I can do all the time! I am usually making something because I can't get it anywhere else or don't have money for an original. But don't mix DIY and copying. DIY is not about downloading some super expensive graphic design and printing it out for 30 kroners. It is more about getting inspired and creating something new, with a touch of you! Because when you add a bit of yourself even thou your idea is not anything super new, result will always be original and unique. And that is priceless, right?

When it comes to DIY I am not the most patient person. So when I find something I really like AND can make it from materials I have, let's do it! In my opinion this should be goal of each DIY: safe money but planet as well. What do you think? So when it comes to some DIYs (like that gorgeous jars with golden animals) you and me just have to wait a bit until I collect all materials I need :D Hovewer I have to convince that I am working on this collecting very hard! Last time we were buying jelly just because the jar we liked the most :)

Enough talking! Let's go for todays super easy five-minute DIY which you can do while drinking coffee (in case you drank the alcohol in advance:)

INGREDIENCES:

1 bottle from alcohol or anything you like (nice can be as well ketchup or live oil, so eyes opened! I love as well teddy bear honey bottles)

1 soap pump (I have bought silver nice one in home furnishing store which unfortunately doesn't fit :D So if you wanna go safe just buy any common liquid soap in the store, that will most probably fit any normal alcohol bottle)

1 soap (it is possible to use hand soap or dish soap which is my choice, it will look so cool in the kitchen, don't you think?)

INSTRUCTIONS:

Drink alcohol, wash the bottle. 

If you wanna keep etiquette on the bottle, I recommend to spray whole bottle with transparent paint which is water resistant. If you didn't find any fancy bottle what about painting the bottle with some cool color like golden or silver? I saw as well bottles with little rocks on the bottom (You can use this trick as well when you don't have pump long enough)

Shorten the pump according the bottle size. 

Fill with any soap you like, place and enjoy :)

TIP: Lovely and fancy gift for alcohol lovers, hobby cooks or just guys in common :)

6 komentářů

  1. Dopijeme obsah láhve ( je super, takže to nebude dlouho trvat ) a pak se pochlubím. Super nápad. Sdílím dále...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My naštěstí byli líní a nevyhodili lahve ještě ze Silvestra a Vánoc, kdy jsme dopíjeli zbytky. Takže mám vodku, Jacka a Jack Daniel's Silver, což je moc krásná láhev z takovým plíškem místo štítku, jenže se zavírá na korek, tak to musím nějak provrtat a vymyslet :)

      Vymazat
  2. výborný nápad.. já budu muset použít kamínky z praktického hlediska - na zatížení lahve.. sice bude od alkoholu, ale plastová (ó ano, i taková zvěrstva se dějí), tak aby nepadala

    (...ovšem dopíjení vidím jako problém největší...pokud tedy nepřijde chřipka ;) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám lahev Jack Daniel's a ta je taky z takového tvrdého plastu, ale stojí docela dobře :) Pokud nepijete alkohol, co takhle medový medvídek nebo třeba pěkná láhev od oleje?

      Vymazat
  3. to je tak boží nápad! to si určitě vyrobím!! až seženu pumpičku vhodnou teda =)

    OdpovědětVymazat
  4. Dopijte obsah láhve - asi jediná věc, se kterou pomohou i naše drahé polovičky a přátelé :D

    Jinak fakt super nápad, který vypadá skvěle a zároveň neotřele :)

    INKA the BLOGGER

    OdpovědětVymazat