#VISIT: Konečně chlapi! Chcete vědět, jak bydlí Mes Hommes?

Historicky první návštěva v bytě, kterej zařídila mužská ruka. A rovnou čtyři! Viděla jsem jednu perfektní fotku na Instagramu a bylo mi jasno, že se jim musím ozvat. Navíc jsem se pak s klukama seznámila v Oslu, když sem přijeli na svůj výlet #zalosydoosla a tam jsme to všechno upekli. Museli jsme si pak počkat na to správné světlo a je to tady! Už tušíte? V tomhle stylovém pražském bytě bydlí Michael Pezda a Patrik Igaz, kteří teď nově společně tvoří blog Mes Hommes! Tak se vyzujte, ať nenašlapete, a pojďte dál!


Michael s Patrikem bydlí v bytě v prvorepublikovém domě v centru Prahy. "Milujeme jeho polohu, baví nás chodit pěšky, koukat po domech a obdivovat architekturu. Pak jsou na něm úžasné vysoké stropy, špaletová okna, dveře a hlavně dřevěné parkety," popisuje Michael. Jejich současný pronájem se docela přibližuje snovému bydlení. "Oběma se nám líbí výklenky a velké světlé prostory. Proto do budoucna sníme o velkém a prostorném bytě v nejvyšším poschodí, kde nám bude celý den svítit slunce, jednotlivé pokoje budou propojené dvoukřídlými dveřmi a na podlahách budou samozřejmě dřevěné parkety. Dalším velkým přáním je pro nás terasa, kde bychom pěstovali bylinky, četli knihy, popíjeli s přáteli prosecco a oslavovali menší nebo větší úspěchy," pokračuje Patrik.









To, co mě na jejich bytě původně uchvátilo, byla fotogalerie na stěně. "Fotostěna v obýváku je naše nejoblíbenější místo v bytě. Začínali jsme asi s patnácti obrázky, aktuálně jich tam visí 24. Většinou jsou na nich společné fotky, ale také rodina a starší vzpomínky. Kromě basic rámečků máme kousky z vetešnictví, fancy tyrkysové od francouzské značky Pylones a rámy, které nám darovali naši přátelé (tip na dárek pro návštěvy;)," říka Míša.

Jakmile se kluci nastěhovali, pustili se do vytváření domova. " Hned po nastěhování jsme si byt svépomocí vymalovali, v rámci svých možností zrekonstruovali a dali do stavu, který odpovídá jeho dnešnímu vzhledu. Určitě jsme pyšní na komodu bez dvířek, kterou máme pod naší fotostěnou. Získali jsme ji z jedné prodejny, kde sloužila jako dekorace ve výloze a oni nám ji darovali. Původní dekorace nám tedy momentálně slouží jako plnohodnotný nábytek a díky svému retro designu je jednou z dominant našeho bytu," povídá Patrik.









K malování se vztahuje i "vtipná" historka. "Představte si, že se nastěhujete do bytu, několik dní strávíte vymalováním (ono malovat vysoké zdi a stropy bez žebříků není jen tak), pak vybalováním a dva dny na to praskne ve zdi trubka. Měli jsme vytopený obývák a instalatér musel do zdi vybourat půlmetrovou díru," vzpomíná Míša.

Michael i Patrik pracují na plný úvazek a blogování je koníček, kterým tráví spoustu volného času. "Blogujeme všude, kde dostaneme inspiraci na nový článek, proto to není výlučně u nás doma. Články píšeme nejčastěji v posteli nebo při jídelním stole, kde to máme blízko ke kávovaru a tajné zásobě sladkostí (pro případ, že by ta inspirace pominula). Nedávno jsme si zřídili menší pracovní kout v ložnici a na našem novém projektu Mes Hommes budeme pracovat hlavně tam. Oba naše původní blogy On the Leaf a Made by boy jsou postaveny na outfit postech, které fotíme při našich cestách nebo v uličkách na Vinohradech. Doma je to hlavně o focení kosmetických nebo moodových fotografiích, které cvakáme pod oknem v ložnici, kde máme to nejlepší světlo v našem bytě," vysvětluje Patrik. O tom, že oba zajímá móda, není v jejich bytě pochyb!







Většinu návštěv nejvíce zaujme část jejich ložnice. "Každá návštěva obdivuje naše štendry, přitom je to strašně nepraktická věc, protože se na ty věci práší a člověk je musí opečovávat mnohem více, než kdyby mu visely ve skříni," směje se Míša.

Jak by sami kluci popsali jejich styl? " Určitě hodně tíhneme ke skandinávskému stylu. Milujeme bílou, navíc dělá byt světejší (a v tom našem je občas o světlo nouze), v kombinaci se dřevem (parkety, stůl) a pak doplňky v zemitých tónech. Trochu z toho vyčuhuje naše slabost pro mintovou barvu, která tak interiér rozveseluje. Určitě rádi dáváme prostor vintage kouskům a solitérům. Co určitě nemusíme, jsou stěny v křiklavých barvách, jako bylo ještě před pár lety zvykem, a pak zbytečně přeplácané, rádoby moderní interiéry," vysvětluje Michael.






Jak vidíte už z interiéru, Patrik s Michaelem mají fantastický vkus. Určitě se nezapomeňte podívat na jejich nový projekt, blog Mes Hommes. Samozřejmě je taky najdete na Instagramu, Patrika tady, Michaela tady a oba společně jako Mes Hommes tady! Sdílejte trochu lásky! Já už u nich našla spoustu inspirace a parádní a originální nápady třeba na dárky pro norečka (a pro sebe:). Oba kluci navíc spolupracují s Nikonem a ještě do 17. ledna u nich můžete soutěžit o foťák, takže určitě neváhejte a skočte k nim na blogy (tady a tady), protože pravidla jsou super jednoduchá! 


A abych nezapomněla, fotky bytu pořídil skvělý a talentovaný Martin Faltejsek a my moc děkujeme! 

Tak ke komu zajdeme přístě?





8 komentářů

  1. Sikovni chlapci. Ten pracovni kout jim zavidim, uzasny! Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Kluky už nějakou dobu sleduju a mám je moc ráda. Baru, díky, žes mne k nim vzsla na návštěvu- moc se mi u nich líbí!! Pa T.

    OdpovědětVymazat
  3. úžasné! toľko inšpirácie, majú krásny vysnený byť!

    OdpovědětVymazat
  4. Kluci mají krásný vkus, miluju podobně světlé byty! =)

    OdpovědětVymazat
  5. V poslednom case sa mi paci retro, takze ta retro skrinka bez dvierok to sa mi paci najviac, nad tym obrazky, vizera to super. Musim uznat obleky a topanky maju kluci velmi pekne.

    OdpovědětVymazat
  6. Vkus aj poriadok podľa môjho gusta !

    OdpovědětVymazat
  7. Úplně boží. Dost obdivuju sbírku sak a oxfordek, sama mám takhle "vystavené" koktejlky a lodičky, takže to se mi líbí velmi. Dost sem se kochla :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi líbí to, kolik tam máte světla. Myslím toho přírodního. My máme bohužel hodně tmavý byt, ale koupili jsme kvalitní žluté žárovky a dobré LED osvětlení od https://www.ledtronics.cz/ a tak to se nám hodně líbí. Ale co si budeme povídat, sluníčko je sluníčko. Na druhou stranu člověka to aspoň vytáhne z domu na procházku, aby načerpal trochu vitamínu D. :)

    OdpovědětVymazat