Je v pořádku chtít židli za 45 tisíc?

Zamilovala jsem se do židle. Je to spíš takové křesílko. Ale rozhodně to není křeslo. Stojí 45 tisíc. Je krásné, to křesílko. Smaragdový samet (ale vy si můžete vybrat jinou barvu), zlaté nožičky a dokonalý tvar bez jediného nedostatku. Perfekcionismus na druhou. Sedělo by nám sem parádně a věřím, že by se na něm i parádně sedělo. Je od dánské značky GUBI a jmenuje se Beetle lounge, takže designový brouček. Říkala jsem si, že si na něj našetřím a třeba za rok si ho koupím. Budu na něm sedět u okna a koukat ven, tak jak to ráda dělám. A budu ho mít do smrti. Bude se se mnou stěhovat všude a zažívat všechny psy a děti, které si kdy s norečkem pořídíme. Dokáže něco ospravedlnit nákup pětačtyřiceti tisícové židle? Jsem normální?




Ještě živě si pamatuji nechutné komentáře na blogu Lucie Living (diskuze už je uzavřená,a le zaskočte za ní a sdílejte něco pozitivního), která si dovolil koupit tuším šest designových židlí. Jedna židle stála třeba 6 tisíc, dejme tomu, takže 6 židlí to máme 36 tisíc. A? Říkáte si možná. Z toho, co se tam Lucie chudák o sobě dozvěděla, by se většině z vás určitě zvedl žaludek a nechci to tady ani rozebírat. Jakmile jsem se ale do téhle židle zamilovala, inspirovalo mě to k napsání tohohle zamyšlení a moc ráda uslyším váš názor, ať jakýkoliv.

Věc se má takhle. Moje rodina nikdy nebyla bohatá a jsem skromně vychovaná. Takže ne, nejsem rozmazlený fracek. Ani se netopím v penězích, mám normální práci od pondělí do pátku jako většina z vás. Ano, nemám děti. Nemáme auto. Jezdím MHD nebo chodím pěšky. Nepiju. Nekouřím. Nejím sladkosti. Nejím maso. Nechodím na párty. Nedělám žádný speciální sport. Nikam moc necestujeme, není to náš styl. Používám minimum kosmetiky. Mám minimalistický šatník jen s pár kousky, které kombinuji. Moje největší a de facto jediná vášeň, je interiér. Je v tom případě okay, koupit si židli za 45 tisíc?

Ano, většině z vás to možná pořád připadá ujeté. Když si ale spočítáte všechny ty maličkosti, které máte pocit, že potřebujete a utrácíte za ně, kolik to dá za měsíc? A za rok? Blbej sáček chipsů nebo čokoláda denně, je skoro tisícovka měsíčně. Co, když tu židli opravdu chci a tohle všechno si odpustím (nijak mě to nebude trápit, protože stejně za tyhle věci neutrácím) a každou korunu si odložím stranou. A pak třeba za rok nebo o něco déle, si můžu dovolit tuhle židli. Je to pak v pořádku?

Mám obrovské štěstí, že na mém blogu jsou opravdu chytří lidé, takže s vámi můžu sdílet tyhle myšlenky a jsem si skoro jistá, že se nad tím zamyslíte. A příště, až bude chtít psát ošklivý komentář někomu jinému nebo to uvidíte, budete vědět, na které straně stát. Protože to, že si někdo koupí židli za 45 tisíc korun ještě neznamená, že si uklofla bohatého manžela s dvěma auty, ale třeba proto, že je to někoho splněný sen, na který si poctivě několik let šetřil. Každého finanční situace je odlišná, logicky, ale závist je fakt hnus, ať jste na tom jak chcete.

Tak kterou židli si vyberete vy? Nebo ještě lépe: co je ta vaše pětačtyřicetitisícová židle?

P.S. Ano, můžeme si tady hrát na matky Terezy a tvrdit, že my bychom ty ušetřené peníze daly všechny na charitu. Ale je to můj blog. A na mém blogu jsme opravdoví, všichni světu pomáháme jak chceme a můžeme, ale občas myslíme taky na sebe a třeba si koupíme i tuhle židli.











Zdroj fotek: Pinterest
UložitUložit

69 komentářů

  1. Já ti naprosto rozumím. Skvělý výběr barvy, který by úžasně seděl k tvému zelenému království na okně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Seš normální :). Pokud si sama v sobě obhájíš že to tak chceš tak je to v pořádku. Já to mám tak, že některé věci si vyrobím, některé zrepasuju, některé si koupím v Ikea a na některé vysněné si počkám klidně rok..našetřím...a nelituji.Nejsem ten typ co si koupí něco aby tam bylo a pak někdy v budoucnu vyměním za lepší...viz 6let visící objímka v kuchyni :D....Je to přece náš život a každý si ho užívá po svém ;). Diskuze u Lucky nebyla fér a nechápu co a proč to někdo řeší. Křeslo je krásné, jdi do toho a nelituj :). Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Já se zase dozvěděla, že stále vyrábějí sofa Adofa Loose. Stojí víc než tvoje křeslo, ale kdybych ho fakt chtěla a měla ho kam dát, koupila bych si ho:) Napořád.:) Liby

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že je naprosto každého věc, na co si ušetří a co si koupí. Já mám pořád na předních příčkách ty praktické věci, které by nám zlepšily bydlení, jako úložné prostory, pergola na zastínění terasy, zahradní domek... Ale až budou všechny tyhle věci hotové, proč si nenašetřit na něco, co je "jen" pro radost a vůbec to nepotřebuju?

    OdpovědětVymazat
  5. Samozřejmě je to tvoje věc a být tebou, vůbec neberu ohledy na zavistive lidi, ale jelikož chceš slyšet názor, tak ne, já bych si ho nekoupila, jakkoliv je krásný, 45 tisíc je podle mě moc ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Kupujes si pribeh, lasku na cely zivot a to je v poradku. Je to jen a jen tvoje vec, co je tvym snem :o) kresilko je nadherne.

    OdpovědětVymazat
  7. Tuto částku bych klidně dala za nějaké pohodlnější křeslo, které vím že fakt vydrží a přežije i mé děti. Nebo za ručně dělanou židli ze dřeva. Ono je sice každého věc na co ušetří, ale já bych přemýšlela i o praktičnosti, když se jedná o takovouto částku. A ten samet dle mého moc nevydrží, kamarádka měla takovou židli (ale ne designovou, nicméně byla sametová) a bylo na tom všechno hrozně moc vidět. A já třeba na židlích nebo křeslech sedím často se schoulenýma nožkama a různě stočená a tato židle by mi na to nevyhovovala, takže já bych si ji za sebe nekoupila, ale jinak je uplně tvoje věc za co utratíš peníze :). Jen bych na tvém místě ještě chvíli počkala, protože se třeba najde něco, co tě nakonec uchvátí ještě víc a pak by ti mohlo být líto, že jsi dala tolik peněz za židli a už ty peníze nemůžeš dát za nějaký jiný pěkný kousek, který si třeba zamiluješ víc :).

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, v poslední době máš v textů čím dál víc překlepů a chyb, co se děje? Nsem u tebe zvykla na perfektně bezchybný text a ty chyby mě hrozně ruší od čtení :D jinak mám stejný názor jako Fellien :)

    Lunka

    OdpovědětVymazat
  9. Je krásné! Ale trosku mi bylo smutno z toho ze vlastne nemas za co jinyho to utratit(nebo nechces). Heh to ja bych vedela rozhodne tisic zpusobu, nez bych dosla na nabytek. To je fajn ze to tak mas a ze jsi v tom jista.)

    OdpovědětVymazat
  10. Je krásné! Ale trosku mi bylo smutno z toho ze vlastne nemas za co jinyho to utratit(nebo nechces). Heh to ja bych vedela rozhodne tisic zpusobu, nez bych dosla na nabytek. To je fajn ze to tak mas a ze jsi v tom jista.)

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím, že je to úplně normální :) navíc, jak jsi to krásně napsala, každej za něco utrácíme, na něčem si ujíždíme. A za kvalitní výrobek, kterej přežije i nás samotný, si můžem dovolit vyhodit nějakou kačku navíc. Já to tak mám třeba víc v módě než v interiéru. Nikdo nemá právo ti kecat, co si můžeš a nemůžeš koupit, to nejlíp víš ty sama!

    OdpovědětVymazat
  12. A ja myslim, ze tenhle clanke vubec neni treba. Vzdyt se prece nemusim ospravedlnovat nikomu za to, co si koupim! Mozna tak clenum rodiny, kteri sdili stejny rozpocet. Je to muj zivot. A pokud ja jsem spokojena, citim to takhle, proc ne. Vim, ta zavist!..., ale byla , je a bude. Proste si toho, pokud mozno, nevsimat:-).Uz jsem dost stara a sebevedoma na to, aby to tak bylo:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Ano, je to v pořádku. Ne, nikdo tě za to nemůže odsoudit. Vyděláš si na něco, co ti bude dělat radost (o tom život doopravdy je), co tě nepřestane bavit, totálně nadčasová věc. A z obrázků mě úplně uchvátila ta mint barva na časopise Du Jour. Ale i ta pruhovaná verze a smaragdová taky.

      Vymazat
  13. Je to jen a jen na tobě :) A je pravda, že když si spočítáš všechy ty maličkosti, za které utrácíme každý den a přitom je vůbec nepotřebujeme, vyjde takové křesílko, které ti bude dělat radost celý život, ještě dobře :))

    OdpovědětVymazat
  14. Křesílko bych si koupila, kdybych si ho ( na tvém místě ) promyslela a časem na něj našetřila...je krásné a pokud se domníváš, že se ti bude hodit ,,na pořád,, do bytu? proč ne?
    ( líbí se mi hodně i to černé )
    za sebe jen tolik, na mne by asi bylo nízké,
    a raději bych ty peníze dala na dva zájezdy..., ale respektuji, když jiní mají jiné touhy...,říkám si, ať si každý plní sny, když to jde... rozumím ti!....Jiřina
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Rozumím ti. Když tě něco chytne za srdce, tak na to pořád myslíš. Pokud ho fakt využiješ a fakt ti dělá takovou radost, koupila bych si ho být tebou. Já sem si sama koupila ještě během studentských let! židli za 20 tisíc. No nikdo to nechápe, ale já toho nelituju, protože mě díky ní přestaly bolet záda a mám ji na celý život, tak se to vyplatí. Takže za mě ano, splň si svůj sen, když ti to přinese radost :)

    Tady je můj blog o splněných cestovatelských snech: www.kanjitoshite.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Za tu cenu by se mi přestalo líbit, mám to tak. Moje křeslo je plnoformátová zrcadlovka. Jenže si uvědomuji, že mě tak drahá věc moc sváže. Budu ji muset mít ve futrálu, když bude jen mžít, zůstane doma apod. a zdaleka nevyfotím to, co s levnější verzí. Přítel má drahé kolo. Nemůže se mnou do hospody, kde nesedí i s ním, nemůže na rozhlednu, kterou na výletě míjíme... protože ta věc mu prostě sebrala svobodu... Snad rozumíš, co chci říct. Křeslo nesmrtelné nebude. Myslím, že tyhle věci jsou pro lidi, kteří takovou částku vydělají mrknutím oka. Na druhou stranu - když ti věc udělá radost, opravdu radost, která nepomine jen nákupem, tak bych se neohlížela na nic a objednala.

    OdpovědětVymazat
  17. Nunu, mně se tak líbí, jak si z ní nadšená! Doufám, že to klapne a za rok tady bude fotka tý tvojí židle, ve který si budeš lebedit <3

    OdpovědětVymazat
  18. Jen si ji kupte, a kupte si ji brzy. V životě dá člověk vysoké částky za leccos a je to přesně o těch prioritách, jak píšete a je to každého věc čemu dává přednost. A toho sametu bych se nebála, jak někdo píše v předchozím komentáři. My máme jídelní židle s Tonu v kombinaci dřevo a právě takhle zelený samet a po 16 letech používání se 4 dětmi je samet jako nový. Přeji splnění snu. Jiřina

    OdpovědětVymazat
  19. Jestli se ti líbí běž do toho!!!... hned se přiznám ,že můj styl to není... já bych si k oknu představovala něco víc lenošivějšího :-)))) ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
  20. Jsou to tvoje peníze a tvůj život, není třeba se obhajovat. Já miluji svůj Marimekko talíř a hrnek a přísahám, že z nich jídlo a kafe chutná lépe. Moje rodina by si asi klepala na čelo, kdyby znala cenu talíře nebo kolik mě stojí jedna lekce hot jogy, ale já jsem spokojená a to je hlavní

    OdpovědětVymazat
  21. .. a třeba, než si na křeslo našetříte, bude nějaká akce a křeslo koupíte levněji.
    Přeji hodně štěstí. Miluše

    OdpovědětVymazat
  22. Je úplně v pořádku koupit si židli za 45 tisíc, stejně jako je v pořádku koupit si cokoliv v jakékoliv finanční hodnotě, pokud po té věci toužíš, charakterizuje tě, představuje tvůj životní styl a není to pouze chvilková záležitost. Ale i kdyby byla, jsou to tvoje peníze, se kterými si můžeš dělat, co chceš, a nikdo nemá právo říkat ti, co si kupovat nebo nekupovat. Mi se ta židle strašně líbí, hlavně barva, ale přiznám se, radši než do nábytku investuju do zážitků a cestování...ale o tom to je, každý jsme nějaký, máme své sny, své priority, a to je na tom to hezké a tak to má být :)

    OdpovědětVymazat
  23. Křesílko super, zelenej samet boží! Jenom moc nechápu, proč máš potřebu si to tak obhajovat ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Jestli si si jista i kvalitou, ktera vydrzi vsechny vase deti a psy, tak proc ne. Je krásný! Treba ho zdědí jednou vnoučata!

    OdpovědětVymazat
  25. No, já mám designovou židli za 15. A mám z ní pořád radost. Pokud si člověk něco takového nepořídí na úkor třeba zaplacení nájmu, tak proč by to měl obhajovat? V podstatě i před sebou ne, jen si tím pak kazí radost.

    OdpovědětVymazat
  26. To křesílko je naprosto úžasný. Vybral bych si nejspíš taky smaragdovou variantu. 45 tisíc je sice hodně, ale no nění kouzelné?

    OdpovědětVymazat
  27. Křeslo až tak krásné není, neposkytuje dostatečné pohodlí a podporu, 45 tisíc bych za to určitě nedala, mám ráda změnu, za 2 roky bych je určitě vyhodila.

    OdpovědětVymazat
  28. Je to pitomost za křeslo..teď je úžasné,když ho ještě nemáš.Až ho budeš mít doma,tak si budeš tu cenu vyčítat co za to mohlo být jiného.Tak do 20-ti tis.možná,ale 45 ????když musíš šetřit...věř mi,znám to z vlastní zkušenosti a kolikrát si říkám,ještěže já taky musím šetřit....za tu dobu už tak nadšená z věci nejsem a kupuji zcela něco jiného a úžasnějšího.....paaaaa

    OdpovědětVymazat
  29. Když chceš létat, neptej se slepic, jestli můžeš!!!!

    Hodně radosti z létání nad hlavami, které se vrtí :)!!!


    Veronika

    OdpovědětVymazat
  30. These rooms are all beautifully decorated <3 Thanks for sharing.

    Just found your blog and I'm glad I did. I'm following you now on GFC, Bloglovin, and Instagram (@azucena_robledo).

    xo Azu

    www.raven-locks.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. Chápu váhání, chápu zamyšlení! Pokud je to láska, není důvod si to obhajovat před ostatními. Žijeme náš život, nikdo jiný ho neodžije a ani tu židli nezaplatí. My teď s manželem kupujeme byt. Někteří kamarádi si ťukají na čelo. Ano, není levný, ne, je drahý, ale je to naše vysněná lokalita, byt splňuje všechny naše požadavky/tužby a my víme, že nám v něm bude krásně...Takže pokud tě vzala židle za srdce, asi to tak má být...Hezký den a spoustu splněných interiérových přání! Kačka L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když něco chci tak si to pořídím bez ohledu co na to říkají ostatní.Platíte i škudlíte sama.

      Vymazat
    2. Kačko L.,byt je základ všeho,to je v pořádku,ale bydlet v podnájmu a rok šetřit na nějakou židli,nikam necestovat a jíst suchý rohlíky?to mi vstávají vlasy na hlavě,jak takhle někdo může uvažovat.Jitka

      Vymazat
  32. K Vašemu dotazu na instagramu ohledně květiny sděluji, že se zřejmě jedná o kalanchoi.Česky se jí říká kolopejka. Více informací o této květině najdete na seznamu.
    Mějte se moc hezky a přeji hodně úspěchu v jejím pěstování. S pozdravem Miluše

    OdpovědětVymazat
  33. Uvidela som krasnu, ale velmi drahu komodu. Chodila som sa na nu pozerat 1 rok, (peniaze na nu som mala, ale ta cena, bola premrstena), obhajovala som ju presne tvojimi argumentami a ze bude dozivotne. Nakoniec som ju kupila, manzelovi som povedala ze stala len polovicu a skoro odpadol. Dcery sa dohadovali kto ju bude mat po mojej smrti :-).
    P.S. Po 15 rokoch by som ju kludne vymenila, vkus sa nam vsetkym zmenil, je pekna vzdy, ale uz je okukana a chcelo by to zmenu. Kreslo je prekrasne, farba, tvar, vsetko, ale netypovala by som ze stoji 45000, podobne som videla za 250,- €. Velmi, velmi podobne. Kupila by som ho za tu cenu len keby bolo cele zo zlata.

    OdpovědětVymazat
  34. Ja bych nejdriv koupila sve bydleni a pak az casem designovky. Protoze ze zkusenosti vim, ze o pronajmu uvazujes jinak nez o vlastnim a ne vse, o cem jsem si byla jista v najmu, jsem pak pouzila ve svem :)

    OdpovědětVymazat
  35. Moc se mi líbí tenhle článek.Ta židle vypadá opravdu moc dobře,líbila by se mi ta černá s květy,ta by tedy byla :) Myslím,že i když je člověk v pronájmu,může si na vysněnou židli našetřit.Tu židli mít bude a až jednou v tom pronájmu nebudete s norečkem,tak ji prostě už vždycky budeš mít.Já jsem dlouho od svatby bydlela v pronájmu,měla jsem šílený vztah,manžela který strašně pil,ale i tak mě to tenkrát popohánělo,aby jsme s dětmi měly svůj byt.Pak jsem to docela po letech dokázala,byla jsem za něj ráda,i když jsem si nic dražšího do bytu koupit nemohla .Bohužel ten rodinný život byl tak těžký,že jsem to po 2 letech ve vlastním bytě vzdala a odešla.Začala jsem zase v pronájmu,nevím,jestli na byt ještě došetřím,snad na nějaký pidi domeček,ale když můžu a něco se mi líbí,koupím si to.Proč taky ne,vím pak,že mě to děsně mrzí,že byla situace než jsem se rozhoupala,že už jsem si to pak nekoupila.Myslím,že bys měla začít šetřit na nové křesílko ! Tvůj blog je perfektní,ráda k Tobě chodím,děkuju.
    Renča

    OdpovědětVymazat
  36. Ta zelená sametová je fakt boží! Rozhodně tohle schvaluji, každý máme svou vášeň :) Já jsem zas schopná utratit miliardu za bio přírodní netestovanou kosmetiku, kvalitní suroviny na vaření a největší vášní jsou asi knížky :) Ale jak říkáš, taky jsem minimalista, takže z kosmetiky mám jen pár věcí (ale kvalitních) a knížky si taky vybírám :) Každý investujeme rádi do něčeho jiného, takže rozhodně není dobré to odsuzovat :)

    OdpovědětVymazat
  37. Super článek. Myslím si, že pokud peníze, kteří ostatní vkládají do cigaret, alkoholu, sladkostí, oblečení a dalších věcí, ty neutrácíš, není nic špatného na tom si koupit místo 1000 triček z H&M jedno hezké křeslo. Ale i kdyby jsi ty peníze utrácela za vše zmíněné, pořád je to tvoje věc, jestli si tak drahou věc koupíš nebo ne. Jsou to tvé peníze a nakládej s nimi tak, aby jsi byla spokojená a šťastná.

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  38. Je to v pořádku, zvlášť pokud žiješ tak, jak popisuješ. Nevidím důvod proč ne a dává mi to velký smysl. Co v pořádku podle mého názoru není, je chtít desítky kabelek, každou v hodnotě této židle. To nepochopím nikdy :)

    Simple living: Letní nákupní seznam

    OdpovědětVymazat
  39. Ona je to sice velká částka za 1 kus, ale pokud nepotřebuješ něco jiného a základní potřeby jsou uspokojené (člověk není nemocný, je spokojený s partnerem a rodinou, má kde bydlet a má práci), tak to nevidím jako úplný nesmysl. Lidi utrácí za spoustu nekvalitních hloupostí, které k ničemu nejsou. Případně peníze věnují na sebezničující aktivity jako je konzumace něčeho, čemu se stále ještě říká jídlo (mám na mysli nekvalitní potraviny/sladkosti). Židle žádný negativní efekt v podstatě nemá. Jedině, že by ses na ní houpala, spadla a zranila se ;) Pokud se pro ni rozhodneš, přeji, aby se ti napořád líbila a hezky se na ní sedělo.

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj :). Hned na úvod bych měla říct, že jsem v tomhle docela odlišná- to já si raději koupím tu zmrzlinu, protože na ni prostě mám chuť!:D Ale zároveň ti docela rozumím a pokud pro tebe má tahle židle tolik znamenat a jsi přesvědčená, že se ti bude pořád líbit a nebude to jen "trendy kousek" tak jsem pro její koupi. :)

    OdpovědětVymazat
  41. Co je s Vámi? Vyhlížím nový článek a stále nic :-( Doufám, že nic vážného!

    OdpovědětVymazat
  42. Uplne to chapu! Mne se dlouho hrozne libily jidelni zidle Eames - taky ne zrovna levna zalezitost. Ted uz par mesicu 4 mam - bile plastove se drevenyma nohama a urcite nelituju. K tomu rozkladaci jidelni stul Norden z IKEA. :-)

    OdpovědětVymazat
  43. Naprosto v pořádku. :-)
    Hezké věci co vydrží jsou.. hezké věci co vydrží, také pro ně mám slabost. :-)
    Doufám, že je u vás vše v pořádku, že má blog takovou pauzu. :-o

    OdpovědětVymazat
  44. Já nevím, když ty peníze jsou, tak proč ne. Jsou lidi co si na designu opravdu potrpí a ty peníze do toho klidně dají. Je to čistě jejich věc.

    OdpovědětVymazat
  45. Já jsem si koupila šicí stroj.Šetřila jsem jak mourovatá a mám ho....pak foťák taky nebyl levný..tak proč si neudělat radost židlí??? Já bych si ji nekoupila,ale pro takového milovníka minimalismu, je tato investice krásná radost. Jestli ti nebudou penízky chybět jinde,tak jdi do toho !!! Hezký den přeji..
    Daška
    A ještě..ptá se někdo v některé diskuzi,jestli si má koupit auto?Taky to není levná záležitost a kolik jich je na cestách..:-D

    OdpovědětVymazat
  46. Jako kuratorka sbirky uziteho umeni v muzeu vim, ze dobra a kvalitni zidle ma svou cenu, kterou neztraci. Nabytek je mou malou vasni, jak to s detmi a pri platu muzejnika jde. Momentalne setrim na restaurovani kresla ze 30. let, jen kvalitni potahova latka a restaurator stoji mraky. Uzijte si to.

    OdpovědětVymazat
  47. Diskusia naozaj zaujímavá. Ako si písala si od pondelka do piatku v práci. Takže ak si si schopná na ňu našetriť,je to absolútne v poriadku. Nikto tam v práci miesto Teba sedieť nemusel, len Ty. Andrea

    OdpovědětVymazat
  48. Hezky jste to napsala. Každý si svoje peníze muze utratit za co chce, za to co mu udělá radost. Možná ze už židli máte tak si jí užijte😊 Petra

    OdpovědětVymazat
  49. Tj uplne v pohode :) me se libi sedacka za 120 tacu..ale nehodlam na ni setrit. Jako interierovemu designerovi se mi toho libi hrozne moc ale vite jak to je..sama nemam jeste byt dokonceny, prtz bych do nej vrazila sileny money :D minimalismus vitezi..Spis to dam do domu..

    OdpovědětVymazat
  50. Mám takového manžela, myslí podobně jako vy, takže to znám.. Židle je drahá, ale mě to nepřekvapuje, prostě někdo si koupí drahou židli a někdo jede na dovolenou na týden na hory s celou rodinou a "vyhodí" 60tis..Každý to má jinak, já bych si jí nekoupila, ani náhodou, ale vím, o čem píšete..

    OdpovědětVymazat
  51. Já se snažím poslední dobou žít minimalisticky - viděla jsem tak triliardu videí, nějaké ty dokumenty a četla x článků a jestli jsem z toho něco vyvodila, tak je to fakt, že si minimalismus může každý vytvořit podle sebe. Což asi platí na všechno. Já bych si židli za tolik tisíc nekoupila, za to bych si ale za tolik tisíc koupila třeba nějaké letenky/ubytování zkrátka cestování, protože je to můj sen. Přesně jako tvůj je tahle židle... Tak proč ne? Podle mě, pokud člověk žije uvědoměle - tedy jsi se schopná zamyslet se nad tou koupí a na základě pro a proti se rozhodneš, tak na tom nic špatného nevidím. Ale i kdybych viděla - nebo kdokoli jiný - je to tvoje věc. To je na tom to nejlepší.
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  52. Woow takové židle by se hodily www.bydlo.cz/blog/funky-moderni-interier-s-prirodnimi-akcenty

    OdpovědětVymazat
  53. Těžko říct, pokud chceš a potřebuješ takovou židli, nekoukala bych na cenu a prostě ji koupila. Když na ni nemám teď, budu šetřit. Nedá se říct, že to je jen obyčejná židle za mnoho peněz. Za tím stojí daleko víc věcí, které mají pro tebe prvořadý význam a nemá smysl se ptát ostatních. Já když něco chci, tak si to koupím, i když třeba musím šetřit několik let :-)

    OdpovědětVymazat
  54. Kdo dnes čte toto svědectví, měl by se mnou as mou rodinou slavit, protože to začalo jako žert pro některé lidi a jiní říkali, že to není možné. Jmenuji se ČENĚK ELIÁŠ a jsem z Prahy, ale s manželkou jsem se přestěhoval do Chicaga. Jsem šťastně ženatý s dvěma dětmi a krásnou ženou. Něco hrozného se stalo mé rodině, když jsem přišel o práci a moje žena opustila dům, protože jsem se nemohla dobře starat o sebe a o rodinné potřeby. a mých dětí v daném okamžiku. Podařilo se mi devět let, žádná žena, která by mě podpořila, abych se dobře postarala o děti. Snažím se poslat zkušební zprávu své ženě, ale ona blokuje mě z rozhovoru s ní Snažím se mluvit se svým přítelem a její rodinní příslušníci, ale stále vím, že by mi mohl pomoci a já jsem byl podání žádosti později tolik společností, ale stále to udělal neříkej mi, dokud nepřišel věrný den, že nikdy nezapomenu v mém životě. Když jsem potkal starého přítele mého, kterému jsem vysvětlil všechny své potíže a řekl mi o skvělém muži, který mu pomohl získat dobrou práci v Coca cola společnost a on mi řekl, že jeho kouzlo kolečko, ale já jsem člověk, který nikdy nevěří v kouzlo kolečko, ale já jsem se rozhodl, že ho zkusit a Drigbinovia mě poučil a ukázal mi, co mám dělat v těchto sedmi dnech oběda kouzlo. Řídím se všemi pokyny a dělám to, co mě požádal, abych udělal dobře .Digbinovia se ujistěte, že všechno šlo dobře a moje žena mě znovu uvidí po nádherné práci Drigbonovia. Moje žena mi zavolala s neznámým číslem a omluvila se a řekla mi, že mi opravdu chybí a naše děti a moje žena se vracejí domů a po dvou dnech Společnost, které jsem podal dopis s oceněním, nyní jsem manažerem společnosti v USA. Doporučuji Vám, pokud máte nějaké problémy, pošlete zprávu na tento email: doctorigbinovia93@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2348144480786 a dostanete nejlepší výsledek. Vezměte věci za samozřejmost a bude to od vás. Přeji Vám to nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  55. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho zpusobu, jak dostat mého muže zpet, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat
  56. that crowd. Ill take a look around your site though and submit something else.
    keep up the great work on the site. I love it. Could maybe use some more updates more often, but i am sure that you have got other things things to do like we all have RCG Online Store

    OdpovědětVymazat
  57. Veľmi pekne stoličky...nádherné fotografie...

    OdpovědětVymazat
  58. Pokud na ní lidi mají, tak ať si koupí židli třeba za bambilion. :) Já osobně dělám investice do zlata, takže si taky hodně potrpím na drahý nábytek. A jsem s tím maximálně spokojený. :) Teda ne na drahý, ve smyslu, že bych musel mít za každou cenu sedací soupravu za sto tisíc, ale prostě za kvalitu si člověk musí zaplatit. :)

    OdpovědětVymazat
  59. Zajímavé, že někdo dokáže utratit tolik peněz za židli. Já si sice potrpím na dokonale zařízený interiér, ale nejspíš bych nebyla ochotná utratit tolik peněz za jeden kousek nábytku. Často s manželem nakupujeme hlavně starožitnosti a u nich, když si člověk dá záležet, tak se dá najít za opravdu dobrou cenu. Pokud máte rádi starožitnosti, můžete se podívat na antikart.cz, kde najdete mnoho originálních kusů z minulých století.

    OdpovědětVymazat
  60. Ahoj, jmenuji se Nira. Byl jsem ve vztahu s Andersonem roky, ale rozešel se se mnou. Snažil jsem se, co jsem mohl, abych ho dostal zpět, ale bylo to marné. Opravdu jsem ho chtěla zpátky kvůli lásce, kterou k němu chovám. O všechno jsem ho prosil, sliboval, ale odmítl. Vysvětlil jsem svůj problém své přítelkyni a ona mi navrhla, abych se obrátil na sesilatele kouzel, který by mi mohl pomoci seslat kouzlo a přivést ho zpět. Přestože jsem na kouzla nikdy nevěřil, nezbylo mi nic jiného, než to zkusit. Tak jsem poslal e-mail sesilateli kouzel a on mě ujistil, že do tří dnů bude vše v pořádku a můj bývalý se mi vrátí. Kupodivu se to stalo druhý den kolem 16. hodiny. Můj bývalý mi zavolal, za všechno se omluvil a řekl, že mě chce zpátky, protože mě tak miluje. Byla jsem tak šťastná a vrátila se k němu. Začali jsme spolu zase šťastně žít. Slíbil jsem každému, koho znám, kdo má problém se vztahem, že ho odkážu na jediného skutečného a mocného kouzelníka, který mi pomohl s mým problémem. Pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na babawalewiseman01@gmail.com. Nabízí různé druhy kouzel, včetně milostných kouzel, kouzel ztracené lásky, rozvodových, manželských, svazujících, zlomových, vyhoštění milované osoby z minulosti, povyšovacích kouzel, ukojovacích kouzel a léku na jakékoli nemoci, kterými trpíte. Kontaktujte ho pro trvalé řešení jakéhokoli problému, který byste mohli mít.
    přes babawalewiseman01@gmail.com WhatsApp +2348136951551

    OdpovědětVymazat
  61. Když na to máte, tak to určitě není špatně. Na druhou stranu si ale myslím, že třeba nový byt a jeho zařizování v sobě často zahrnuje mnohem vyšší investice. Třeba to, jak se zbavit vlhkosti v podlaze a další podobné věci. Každopádně tohle si musí každý hodit na papír a spočítat si to sám. Jinak to nejde.

    OdpovědětVymazat