Máte v bytě vše tak, jak chcete?


#3

Ať v životě nebo v bytě, musíme bohužel dělat kompromisy. Můžou to být kompromisy dočasné, protože teď z nějakého důvodu něco nemůžeme mít, ale jednou to mít budeme. Nebo to můžou být kompromisy trvalé, které prostě bereme tak, jak jsou.

Děláme je, protože nemáme v bytě dost místa, nemůžeme vrtat nebo nebydlíme sami. Máme obvykle jasnou představu o ideálu, ale nemůžeme ho mít, protože náš ideál se s dalšími ideály neshoduje, logicky, nejsme stroje se stejným softwarem. Jsme pak tak trochu zklamaní a třeba i nešťastní nebo smutní, ale proč?

Je to proto, že máme pocit, že nás nikdo neposlouchá a tak nemůže být po našem? Že nikoho nezajímá, co si přejeme. Když přejdeme všechno to zlobení a vztekání se, nakonec zjistíme, že jen každý z náš vidí svět a věci jinak. A když dva řeknou bílý interiér, není to v žádném případě to samé a někdy ani vzdáleně ne.

Takže vy, co milujete bílé interiéry, přežijete tmavý konferenční stolek i červený zásuvkový díl, aby to nevypadalo jako v nemocnici, že. A ti druzí pak zase přežijí, že všechno ostatní jako v nemocnici vypadá. Protože jste šťastní, že můžete být spolu. A nezáleží "jak" nebo "kde", ale "proč".

Děláte kompromisy?

4 komentáře

  1. Již druhý byt jsem si zarizovala přesne podle sebe a to také díky tomu, že s prítelem máme stejný vkus, takže nám to pak vyhovuje oběma. A i když občas vymyslím něco neobvyklého, tak mne podpoří a ve finále se z výsledku radujeme oba ;-)
    http://aestylesvet.blogspot.cz/2015/02/vvvvvvvvvvv-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme z norečkem taky stejný vkus, takže v základu jsme spokojení a ve výsledku jsme oba spokojení taky a moc :D Jen jsem chtěla povzbudit ostatní, že všechno, co na začátku a na konci vypadá jako pohádkový perfekcionismus, je uprostřed proces, se kterým je potřeba se vyrovnat :) Já jsem šťastná, že s norečkem máme na něco jiné názory, protože nás to obohacuje a posouvá a vím, že se zajímá!

      A jak vypadá vaše bydlení? Pochlubte se! Sdílejte třeba na instagramu s #ananasbarb, ať se na to můžou podívat všichni čtenáři! Těším se!

      Vymazat
  2. Vždy je to o kompromisoch. U mňa je to však skôr o robení kompromisoch ohľadom zariadenia už zariadeného bytu, než kompromisoch s priateľom. Nedávno sme si prenajali byt, ktorý je naozaj pekne a moderne zariadený - našťastie v neutrálnych farbách, no je tu pár rušivých prvkov. Napríklad že tu máme navyše jedno staré kreslo, nepeknú lampu a veľkú rozpínajúcu sa rastlinu v kvetináči, ktoré nemožno vyhodiť a niet kde skladovať. Kuchynský kút, ktorý je pekný, ale nebol nadizajnovaný pre tých, ktorí varia denne. A pár ďalších "drobností". Takisto keď mi vadia všetky tie káble okolo priateľovho stola, no zároveň si uvedomujem, že má rovnako nárok na vlastný priestor so svojimi vecami. Teší ma ale, že máme s priateľom aspoň rovnaké farebné preferencie a že ostatné zariadenie v byte je logické a pekné :)

    Nemyslím si, že mi to staré kreslo a priateľove káble niekedy prestanú vadiť, no dôležité je, aby prevažovalo v byte to pekné nad tými "rušivými" prvkami; aby to boli veci, s ktorými sa dá pohodlne žiť aj keď nie sú úplne podľa mojich predstáv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím! Já to beru i tak, že je možná i nejlepší, když si každý vybereme něco svého, co bude prostě jen naše a pak budeme spokojení i s těmi ostatními kompromisy :) Naštěstí kabely nesnášíme oba :D Jinak bych se asi zbláznila. Já byla ráda, že náš byt je nezařízený kromě kuchyně, protože radši seženu levný nábytek z IKEA nebo na inzerát podle našich představ než mít třeba starý hnusný nábytek, se kterým nemůžu hnout :/ Takže ty máš velké štěstí, že jste vlastně kromě pár maličkostí spokojení!

      Vymazat