#DIY: Na jaře je třeba pořádně zalévat. Máte už karafu na vodu?

Když na mě přijde žízeň, tak nejčastěji sáhnu po čersvé kohoutkové vodě. V Česku (a Norsku) máme to štěstí, že kohoutková voda je obyčejně moc dobrá a často kvalitnější než ta balená. Vám doporučuji si pro tu svoji kohoutkovou pořídit nebo vyrobit stylovou karafu, bez problému ji pak můžete s grácií naservírovat hostům. Jak na to?
Úplně nejjednoduší je přijít zdarma k nějaké pěkné lahvi. To už pak vlastně máte skoro hotovo. Příležitost se často vytváří sama po párty s přáteli nebo večeři s lahví vína. Pak už je na vás, co s nimi. Já jich za pár měsíců nasbírala několik. Nemusí to být nic super speciálního, v jednoduchosti je krása. Oblíbila jsem si ale lahev limitované edice Jack Daniel's, která má dokonce zavírání na takový hezký zátkový korek.

Pokud by vám připadalo, že to pořád ještě vypadá příliš jako "blbá láhev", tak ji můžete samozřejmě pomoct do síně slávy. Samo se nabízí nasprejovat její část zlatou nebo stříbrnou, můžete ji jen polepit třeba samolepicími puntíky nebo ji omotat hrubým provazem či pokreslit fixem na sklo. Já osobně mám ale ráda, když je do láhve vidět ;)


Šmrnc můžete lahvi také dodat koupením nebo vyrobením nové zátky. Docela parádní princeznovské mají teď v nabídce v H&M home. Mívali taky takové jednoduché v IKEA nebo vám určitě něco nabídnou i v domácích potřebách. Já si ale určitě na naši lahev pořídím jednu z těchto z HMka.
 

Nebo si je můžete vyrobit z čehokoliv, co vás cvrnkne do nosu podle tohohle roztomilého videa. Já jsem teď v jarním infantilním období, takže já bych pravděpodobně na korek nalepila plastová zvířátka nastříkaná na zlato. Holky ve videu použily krásné přírodní kameny. Pokud je neznáte, určitě se koukněte na jejich kanál na Youtube, mají tam super předělávky bytů nebo další jednoduchá i složitější DIY.


A jestli se vám do toho nechce, tak si samozřejmě můžete karafu kdekoliv koupit nebo používat PET flašku, to už je na vás. Já mám radost, že jsem využila něco, co už jsem stejně měla a našlo to další účel :) A myslím, že naše karafa je fakt cool a stylová. A zadarmo. Máme ji na stole skoro pořád na očích a aspoň nezapomínáme zalívat: nás i kytky. 

Jak jste na tom s vodou vy?




7 komentářů

  1. Elegantne...a ta tacka z Ikea je moja srdcovka :) ,aj v tyrkys nema chybu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapilo mě, že je to poměrně těžký, velký, plechový tác. Z obrázku to tak původně vůbec nepůsobilo, ale je to paráda. Vypadá docela jako nějaká designovka z nordic obchodu :)

      Vymazat
  2. Vypadá to moc dobře... zrovna Jack Daniels :333 Já se chystám už asi dva roky, že si koupim karafu v Ikee, ale pořád se k tomu ne a ne dostat. Letos ji už ale určitě koupím! :-) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si koupila v IKEA tuhle!

      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90279719/

      Je super krásná a jednoduchá s korkovou zátkou. No vlastně jsem úplně zapomněla, že je to karafa, protože co jsem ji donesla domů ji používám jako vázu :D

      A mají k tomu i takový džbánek s obří korkovou zátkou!

      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50279721/

      Vymazat
  3. Tá nová zátka je úplne boží nápad!
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  4. ... prima čtení..prima blog...Krásné dny....Věrka

    OdpovědětVymazat