#Troubleinparadise: Dvě malé pohovky! Jak se koukáte na filmy?

My jsme s norečkem docela domácí typy. Proto i tenhle celý blog bude více či méně takový domácí nebo domácký? Domov je pro mě důležité místo, je to místo, kam se ráda vracím z výletu, z dovolené nebo jen každý den po práci. Je to pro mě nejdůležitější místo na světě (po norečkově náručí, samozejmě!). Jako taková velká, huťaná, plyšová, měkkoučká, hřejivá deka, do které se můžete kdykoliv zachumlat. Takže když jsme se rozhodli koupit dvě sedačky, které jsou velké tak akorát pro jednoho a půl, nastala otázka: jak se budeme koukat na filmy? A jelikož se mě na to samé zeptala i bystrá čtenářka Luu, tady to máte! :)

Děsilo mě, že bude vší té romantice a koukání v náručí konec, ale to teda ne! To bychom nebyli my, abychom nenašli nějaké řešení na cokoliv. Sedačky, které jsme koupili, jsou ty nejlevnější, co teď v IKEA mají. Sedačky jsou snad dokonce navržené pro studenty a ty, co se často stěhují, takže jsou lehké a vhodné k neustálému přemisťování. Takže je přemisťujeme, a to takhle :)


Srazíme je k sobě a vytvoříme takové hnízdo.  Tím, že je to vlastně jen kovový rám s potahem a trochou molitanu, jsou opravdu lehoučké. Sedačky mají bočnice i záda stejně vysoké a stejně tvrdé, nezáleží na tom, kde se opíráme nebo jak se v hnízdě usadíme. Vysteleme ho polštáři (těch teda určitě potřebujeme víc, to je jasná věc!) a můžeme koukat na filmy nebo si jen tak povídat v náruči.


Jediné, co musíme ještě vychytat, kromě nákupy více polštářů, je stolek. Ten je totiž bohužel těžký jako prase :) Unesu ho, ale tak tak. Takže při příští návštěvě IKEA mám v plánu pořídit na něj kolečka, ať to máme se stolkem jednodušší. Ona je to totiž vlastně taková bedna, takže jakmile ho naplníme věcmi, určitě s ním nikdo bez koleček nepohne.

Takže i když nemáme jednu velkou pohovku ani žádné "fancy" řešení, naše hnízdo je pro nás perfektní. Takže teď máme jediný problém: na co budeme koukat?

Jaký je váš oblíbený film?

14 komentářů

  1. Tak jednoduché, svělé a dobře vypadající řešení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vsimla som si ju v katalogu Ikea .....a v sivom je aj pekna ...a dokonca Vam ladi aj s tymi vintage kuskami :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ještě mám v plánu ty nohy/konstrukci nastříkat na zlatou, aby to zase dostalo trošku jiný rozměr. Ale to až časem, teď rozdělaných tisíc dalších věcí :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Díky! Za chvíli se do něj zase chystáme na filmový večer :)

      Vymazat
  4. Pohovkový piknik, hned bych si tam vlezla :)

    Super nápad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Piknik jsme měli onehdá na zemi, máme takovou tenkou matraci pro hosty, tak na té je to ideální, úplná romantika :)

      Vymazat
  5. Jéé to je luxusní hnízdo! :))) Skvěle jste to vyřešili :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to moc povedeně. Vlastně by mě to asi nic nenapadlo. Jste fakt kreativní hlavy :) Na spaní to je akorát trochu nepohodlné, že? Kdybyste kupovali novou pohovku, nezapomeňte na slevové portály. Já už si bez nich život asi ani nedovedu představit. A vy?

    OdpovědětVymazat