#DIY: Chcípne vám i kaktus jako mně? A co takhle papírový?

Jak možná víte z Instagramu, nedávno jsem si pořídila kaktusí miminka. No jo, jsem ovce, a stejně jako všichni ostatní teď miluju kaktusy. Co se dá dělat. Ale zpátky k věci. Jeden z nich po týdnu odešel do kaktusového nebe. Ano, vidíte správně, můžete klidně zabít kaktus. Ale pro takové zoufalce jako já je tady naděje! Našla jsem totiž pár super kaktusových vystřihovánek. Vytiskněte pár stránek na "čtvrtku" (prostě na tvrdý papír) nebo se jen inspirujte a namalujte si svoje.


Tyhle kaktusky se mi líbí asi nejvíc, protože jsou takové jednoduché a můžete je klidně nechat černobílé nebo jak chcete, protože šablona, ze které vychází, je jsou jen černé obrysy na bílém pozadí. Na blogu můžete najít taky hodně barevnou veselou variantu. A vystřihovánku stáhnete přímo tady.


Moc se mi líbí tyhle kaktusy zapíchnuté v plechovkách do kamínků, dokonce s malými origami kvítky nebo jak to nazvat. Našla jsem je tady a šablonu stáhnete už v barevném provedení tady. Vidím to na párty v mexickém stylu. Budou se servírovat tacos a nachos se sýrovým dipem a všude budou papírové kaktusy v plechovkách! Tak! 


Nejjednodušší vystřihovánka a zároveň celá kaktusová zahrádka na váš pracovní stůl nebo třeba okno v dětské pokoji. Lovely! Zdroj celého nápadu je tady a pohlednici/vystřihovánku stáhnete přímo tady

No a to je pro dnešek všechno, jen taková rychlovka! Připravuju totiž už další článek o minimalismu a nemůžu se dočkat, co vy zase na to :) 

Pac a pusu,


13 komentářů

  1. Super nápad, papírové vypadají skvěle! A nejsi sama, já během své pěstitelské éry zavraždila kaktusů nepočítaně. Naopak mému dědovi by vykvetly i hrábě, kdyby je zapíchnul do země, ale moje nebohé kaktusy by potvrdily, že tenhle talent jsem vážně nezdědila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani já jsem pěstitelské vlohy nezdědila! Teď mi začal usychat i ten chudák břečťánek! :O Nikdy nevím, jestli zalívám málo nebo moc, jestli má světla málo nebo moc, no sotva se zvládnu postarat o sebe, natož o kytku, že jo ;)

      Vymazat
  2. hehe, je to docela vtipný :D dobrej nápad. a kaktusové nebe mě pobavilo :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale ono je to vlastně hrozně smutný! Měla bys vyfotit nějaké kaktusy, hned bych si takovou fotku koupila, třeba ty od Kristiny Dam jsou snové!

      Vymazat
    2. Já vím, taky mi jich pár odešlo.. Ale musím se pochlubit, jednoho mám asi 11 let a sama nechápu, že žije! (zázrak).
      Dobráá, zkusím to! :)

      Vymazat
  3. Od doby co mám doma kocoura, tak mi také polovina kaktusů odešla..ale tyto vystřihovánky jsou skvělé! Ty s origami kvítky jsou mými favority :)

    Pavlína (www.cocoshake.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Jů, ty jsou parádní! Akorát mám doma tolik živých kytek, že bych tyhle asi neměla kam dát :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci taky! Úplnou zelenou oázu! Nějaké tipy na kytky, které by přežily? Nebo které nejsou těžké na obstarávání? Prosím prosím!

      Vymazat
    2. No je pravda, že u nás přežijí jen silní jedinci, kteří si řeknou o zalití :)) takže když jsme dostali bonsaj, která potřebuje zalít každý den, jak má malý květináček, nepřežila :( Takový držák je podle mě palma dracena, zelenec, africká fialka, pak tadytyhle tři kytky - asi je to mini fikus, tlustice a takové ty barevné lístky - kuk sem na instagram: https://instagram.com/p/23713dJwsN/?taken-by=gathermoments jooo a takoví ti "motýlci" - šťavel purpurový :))

      Vymazat
  5. Boží! Asi se budu opičit :)
    Já totiž vím, kde je problém - že si kytky neuměj říct, jako třeba pejskové. Nám totiž pes zatím drží, zatímco kytky... škoda mluvit :D
    Krásný den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš :D Tak snad pejsek přežije! Ono je nějaké čínské přísloví, které říká, že napřed si máš pořídit bonsaj, když přežije, tak psa a když i ten, tak si můžeš pořídit člověka ;)

      Vymazat
  6. To je přesně, přesně pro mě!! Zabila jsem už pár kaktusů a když máma odjede na dovolenou a mě pověří zalíváním, s kytkama se může rozloučit.

    OdpovědětVymazat
  7. My jsme měli doma s kaktusy a sukulenty taky docela problém. Ale zjistili jsme, že máme doma příliš slabé žárovky. A to jsme je pořizovali speciální, aby nám nerozhodili s partnerem cirkadiální režim, o který se hodně zajímáme. :) No, co se dá dělat. Buď to zvládnou nebo ne. ;-)

    OdpovědětVymazat