#WHEREINOSLO: Moje nejoblíbenější bytové obchody v Oslu


Nebudu dlouho zdržovat nějakým úvodem. Rovnou k věci. Na přání milé čtenářky (protože přání plním skoro na počkání:) jsem sepsala seznam cenově dostupných obchodů s bytovými doplňky v Oslu. Obchodů jako takových je tady samozřejmě mnohem mnohem víc, ale ceny, obzvlášť pro cizince, už jsou ale prostě často úplně mimo. Navíc jsem se snažila vybrat obchody, které za to stojí a jsou v centru, abyste je při návštěvě našli, že jo! Takže tady máte obchody, které vás nezruinují, i když přepočítáváte, ale odvezete si samé nádhery! Snažila jsem se každý obchod trochu popsat, no, ale fotky asi mluví za vše, tak ty kecy klidně přeskočte :D



Søstrene Grene


http://sostrenegrene.com

Bogstadveien 36
Kongens Gate 31

Můj nejvíc nejoblíbenější obchod na světě! Po chvíli strávené v Norsku s norskými cenami to bylo jako objevení ráje! Nejlevnější věc je 1,88 NOK, což je asi pět korun :) Srovnala bych to rozpětím sortimentu maličko s Nanu Nana, který je v Česku. Seženete tady spoustu kreativních potřeb (třeba vše co potřebujete k malování) a vychytávek od papírnictví po pletení a vyšívání, bytové doplňky, menší kousky nábytku, doplňky do kuchyně, na vaření a na pečení, sortiment na dekorování večírku, trošku skandinávských cukrovinek a čajů, ale i spoustu praktických věcí, jako různé boxy, ramínka, háčky atp. Já tam nakoupila třeba zlatá ramínka, všemožné pohlednice s citáty, potřeby na malování obrazu a všechny dárečky do GIVEAWAY :) Co mě ale na tomhle obchodě nepřestává příjemně překvapovat je, že je šíleně levný, má nové zboží snad každý týden a prodává opravdu hezký design s dobrou kvalitou. Mají taky velmi sezónní zboží, takže tam najdete vždy to, co potřebujete (bohužel pro můj minimalismus a peněženku:).










Granit




https://granit.com

Thorvald Meyers Gate 63-67
Bygdøy Allé 1

Úžasný řekal bych designový skandinávský obchod, ale s poměrně dostupnými cenami. Vše je v černo-bílém spektru, žádnou jinou barvu kromě zelené z rostlin nebo všemožných přírodních materiálů tady nenajdete. Seženete zde spoustu super designových vychytávek jako různé žárovkové řetězy, mramorová prkýnka, dřevěné bedýnky nebo skleněné poklopy. Mají ale taky spoustu praktických jednoduchých věcí jako všemožné krabice a organizéry a taky různé chytrosti pro DIY jako magnetikcý samolepicí proužek, různé háčky, nástěnky, provázky a kdoví co ještě. Taky mají sezónní zboží, ale zase jen v černo-bílé, hmmm, Vánoce!







Kremmerhuset



http://kremmerhuset.no

Bogstadveien 8
Nedre Slottsgate 23

Jeden z mých více a více oblíbených obchůdků. Najdete tam věci ve všech možný stylech a barvách, ať milujete super moderní, skandinávský nebo vintage. Mají příjemné ceny a často slevy nebo výprodeje. Mají hodně textilu, povlaků na polštáře nebo plédů, často v jakoby kolekcích, takže si můžete koupit vše včetně dekorací a pěkně vám to ladí. Mají taky malý koutek se sortimentem do dětského pokoje, spoustu levných a hezkých hrnků. V tomhle obchodě mají často věci, které jsou považovány v mainstreemových časopisech za trendy - trendy barvy, materiály, tvary, potisky. 







 



Åhlens




https://www.ahlens.no

Grensen 8
Ruseløkkveien 26

Větší obchod, který nabízí i metráž, všemožné potřeby k záclonám a garnýžím nebo třeba potřeby na pečení. Sortiment je širší a hodně praktický, napříč všemi místnostmi bytu kromě dětského pokoje. V rámci téhle sítě nakoupíte taky poměrně známé organizéry a věcičky Muji, což jsou převážně plexisklové/plastové boxy a přihrádky všech velikostí a tvarů plus vychytávky na cestování (jako miniaturní provedení všeho). Mají i drobný nábytek, lampy, strašně moc polštářů a dají se docela srovnat s Kremmerhuset s tím rozdílem, že Åhlens je více "moderní", nic moc romantiku a vintage styl tam nehledejte.












Class Ohlson 



http://www.clasohlson.com/no/

Bogstadveien 26

Zmiňuji vlastně jen proto, že jsem tady koupila super hrnky a taky mají instagramovou nutnost: zavařovačky s uchem a brčkem za 39 NOK (včetně plastového brka:). Jinak je to taková malá verze jednoho patra z Tesca, dejme tomu. Mají tam strašně moc praktických věcí do domácnosti, i nějaké elektro, různé kabely, seženete žehlicí prkno i kolíčky, nože i zavařovačky no a tak :) Mají i menší
spotřebiče jako třeba smoothiečkovač! Ale hlavně ty zavařovačky s uchem!


 







Nille


http://www.nille.no

Bogstadveien 25


Tenhle obchod není nic moc, jsou to spíš takové krámy, ale občas tam taky seženete něco zajímavého nebo užitečného. Mají hodně sezónní zboží, prodávají nějaké cukrovinky, párty potřeby a takové různé blbiny. Ale třeba právě před Vánoci mají spoustu super ozdob nebo věci pro výrobu adventních kalendářů nebo balení dárků, teď v létě zase hodně plastového a papírového nádobí nebo třeba různě piknikové potřeby.










Doufám, že vám to pomůže, když budete mít v Oslu chviličku a budete si chtít nakoupit nějaké cool věci do bytu. Pokud máte jakékoliv otázky, tak klidně ještě napiště, samozřejmě obchodů je více a najdou se i další, co stojí za to, ajko třeba IKEA atp. Nebo jsou i na jiných místech, že ano, ale já se snažila držet v centru a levně :) A pokud byste tady byli a měli trošku více času, ozvěte se, zajdeme na kafe nebo ty obchody oběhnu s vámi! :)

Tak brzo naviděnou!





6 komentářů

  1. Lovju! Jsi nejzlatější! Stáhla jsem si článek do pdf (snad neva) a budu pročítat cestou k vám! DÍKY, DÍKY, DÍKY! Kdybys náhodou měla čas, dej vědět přes Markét, moc ráda tě poznám! Uá, moje peněženka dostane zabrat! Annie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásné fotky! Tak to by mě zruinovalo! Škoda, že nemají e-shopy. Nebo mají?

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní článek! Úplně jsi mě nalákala na výlet jen do obchodů, samé fajnové věci tam mají :))

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, to je parádní článek, úplně jsi mě nalákala na výlet do Osla! :) Už jen okouknout všechny ty obchody...škoda, že u nás taky nejsou takové. Hlavně ten černobílý, ten se mi líbí moc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zase mám pocit, že chci všechno a moje peněženka bude plakat :-(. Ale aspoň vím, kde se můžu potulovat, až se do Osla konečně vydám!
    Jinak krásné fotky, jako vždycky! Už se těším na další články :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Nedávno jsem o výhodných nákupech četl článek na www.atlaso.cz/duvody-proc-se-vam-nakupovani-vyplati/ a musím říct, že ty rady jsou fakt užitečné. A je jedno, jestli člověk kupuje bytové vybavení, potraviny nebo nové auto. Prostě nejdůležitější je umět počítat. Já třeba nechápu lidi, kteří investují čas a jedou přes celé město (nebo možná jdou, ale pořád investují čas), do obchoďáku, kde mají o korunu levnější rohlík. To se totiž fakt nevyplatí.

    OdpovědětVymazat