#OFFLINE: Nemáme televizi. Hrajeme domino nebo Yatzy!

Co jsem se odstěhovala od mamky do svého, nemám televizi. Bude tomu dobrých devět let. Napřed jsem na ni jako student neměla čas ani peníze a pak už jsem ji ani nepotřebovala. Naštěstí s norečkem sdílíme stejný názor, že televize je prostě k ničemu. Jupíí! Když takhle sedíte s přáteli u vína a povídáte si několik hodin, najednou ale začnete mít ten pocit, že by to chtělo trošku nějaké vzrůšo. Televizi zapnout nemůžete a co teď? My začali kupovat všemožné drobné stolní hry! Ha! Adrenalinu hromada, to mi věřte, emocí více než v Ordinaci!










Napřed jsem koupila domino a kostky, protože je měli v mém oblíbeném obchodě v takovém pěkném jednoduchém dřevěném provedení. Pak jsem přikoupila Yatzy, což je norská chatová klasika, která nesmí chybět (chcete vědět, jak ji hrát?), a teď k narozeninám přibyly obří karty a Černý Petr. Po rozbalení narozeninových dárků "zbyla" (no, neříkám, že jsme ty krabičky nekupovala už trochu se záměrem, že zbudou:) moc hezká tak akorát velká krabička, a tak jsou hry pěkně pohromadě!

Která karetní hra je vaše nejoblíbenější?


11 komentářů

  1. Ano:))aj mne sa páči balenie...drevené krabičky, karty moc neviem hrať, ale pexeso a kvarteto to áno...maj sa krásne ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvarteto! Na to jsem zapomněla a už si ani nevzpomenu, jak se hraje! Musím si to zase osvěžit :)

      Vymazat
  2. Miluju stolní hry... jakékoliv (klidně i pexeso). My hráváme hlavně na dovolené s přáteli (večer, když děti usnou ;-D), z karet nejradši klasické "Prší" anebo "Krávy" a taky mě ba stavění Jenga věže (tu máme taky dřevěnou)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krávy? To neznám! A Jenga věž, to jsou takové ty kostičky, že? Ty pořídím určitě!

      Vymazat
    2. No, ono se to správně jmenuje "6 bere" a říkáme tomu "Krávy", protože na kartách jsou hlavy krav :-D. Je to taková blbost, ale mě to vážně baví... A Jenga věž jsou kostičky, které se skládají na sebe a postupně se další vytahují zespodu, dokud věž nespadne ;-)
      V.

      Vymazat
  3. My sme si dali až do nového domu tv , kôli Milovi, doteraz sme nemali...čítali sme deťom, počúvali audionahrávky, rozhlasové hry...hudbu, modlili sa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Audionahrávky jsem jako malá milovala! Nejradši jsem měla Hurvínka :)

      Vymazat
  4. ha yatzy zajímavé - tu hru mám hrozně ráda ale doteď jsem netušila název říkáme tomu arkády a tabulku si vždycky napíšeme sami :) a hrajeme to s přítelem hrozně často! a jinak hrajeme všechno možný - uno nebo kanastu různý deskový hry nebo klidně jméno město - jenom si upravíme kategorie jako třeba - filmový herci, hudba, jídlo a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Město jméno si pamatuju jako hru, u které se lidi snad nejvíce hádají :D Stejně jako scrabble! Yatzy je super hra, mají i variantu pro děti s obrázky na kostkách místo čísel, přišla mi ta varianta super i na párty, když člověk pije alkohol, pak se počítá hůř ;)

      Vymazat
  5. Když jsme si nechávali dělat návrh interiéru, tak byl bytový designér taky překvapený, že nechceme televizi. Nikdy jsem ji ke spokojenému životu nepotřeboval. Novinky si přečtu na internetu, na filmy moc nedívám a než abych trávil pátek u televize, tak jdeme se ženou třeba někam na pěkný koncert nebo do divadla.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsme se doma zbavili televize. Respektive ji máme teda na Xbox, ale jako klasickou telku prakticky nepoužíváme. Občas nějaký film. Já jsem dřív měl právě v oblibě to, že jsem přišel z práce, natáhl se a pak se akorát vykoupal a šel spát. A nebylo po mě nic. Teď mám tolik volného času, že jsem konečně začal s rekonstrukcí. Zrovna dneska mám v plánu měnit termostatické ventily.

    OdpovědětVymazat