#DIY+GIVEAWAY: Pomozte mi dokončit můj vysněný ušák

UKONČENO :) Moje zatím největší a nejdéle trvající DIY. Můj vysněný ušák. Myslím, že jsem vám o něm snad ještě ani nepovídala, a to se musí napravit! Křeslo jsem sehnala na inzerát asi týden po tom, co jsme se přestěhovali do Osla. Slečna si vymyslela DIY projekt a neměla na to nervy. Dávala tedy za odvoz načaté křeslo i s pěti metry látky a zlatým sprejem. Za další dvě stovky jsem dostala sešívačku a podnožku. Tak neberte to! A tak křeslo dostalo nový domov a já novou výzvu sama pro sebe: křeslo dokončit.



Když to vyfotím z dobrého úhlu, už vypadá ušáček skoro nadějně :)
TADY na Instagramu vidíte, jak vypadalo křeslo v den, kdy jsme ho vyzvedli. Pustila jsem se do potahování s nadšením. Jenže řeknu vám, není to žádná sranda. Pokaždé jsem musela po pár hodinách a dnech přestat, protože jsem měla totálně zničené prsty. Pak jsem si spálila prst v práci a zase nic. No a tak je to kolem a kolem už pěkných pár měsíců, co je křeslo nehotové. Od začátku jsem ale dost pokročila a teď jsem si řekla, že vážně jdu do sebe a tohle prostě dokončím.




Upřímně, já jsem totiž trošku vzdávací typ. Ne, že bych neměla trpělivost, to zase docela jo, ale jakmile nevidím výsledek, těžko pak nacházím motivaci, máte to tak taky někdo? Prosím? Jenže tohle křeslo je taaak pohodlné a vidím ho jako část parádního čtecího/ blogovacího koutku s nějakou parádní lampou a malinkým odkládacím stolečkem. Zatím jsem se vrátila k šití a pomalu dokončuji jednu stranu. Záda jsou hotové, sedák docela taky. Pak ještě nějak vymyslet spodek, natřít nožky a je to! 

GIVEAWAY! A co takhle malou soutěž? Tipněte si, kdy křeslo dokončím! Jednoho z vás náhodně vylosuju a to datum bude deadline pro jeho dokončení. Stejná osoba taky dostane poštou malou odměnu za pomoc! A buďte na mě prosím hodní, jsem pracující člověk a tak trochu housewife :D

Tak kdy?

37 komentářů

  1. Já znám sebe a deadliny, takže tipuju do nového roku s novým křeslem ;) (1.1.2016)

    OdpovědětVymazat
  2. Dávám Ti měsíc, páč už tak moc chceš sedět ve svém pohodlném a hlavně hotovém křesle, že i s pravidelnou přestávkou to budeš mít raz dva.
    A když to stihneš, pošlu Ti osobní gratulaci (a to se vyplatí).
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :D Ty jsi tedy byla tvrdá na mě s tím deadlinem!

      Vymazat
  3. Jak se říká, do roka a do dne! :D takže 30.9.2016 zní velmi dobře i pro člověka milujícího prokrastinaci tak jako já! :) Jinak křeslo je fakt parádní a dokončené bude vypadat ještě o sto procent lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokončené bude nádherné! Už jsem koupila takovou myší bílou na nožky matnou a nějaký krásný polštář na tom bude prostě boží! Těším se :)

      Vymazat
  4. Teeeda! Máš můj nesmírný obdiv už jen za to, co máš hotové, fakt smekám! Tu chybějící motivaci chápu, já taky potřebuju mít hotové všechno hned (taky to podle toho někdy vypadá). Takže abych Tě trošku vyburcovala - letos pod stromeček by bylo fajn, ne? ;-D
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, s motivací je to takový nahoru a dolů, no tak teď ji budu muset najít i když nechci :D

      Vymazat
  5. 7.12. at si to muzes dokoncit hezky prd vanoci

    OdpovědětVymazat
  6. Je to miláčik, zo všetkých vecí je u teba najcharakteristickejší ...a veľmi dobre zvolená látka...ak dokončíš bude to šperk, ty to dáš ! Veď čo iné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu Alenko, je to krasavec, zaslouží si být krásný a obdivovaný návštěvami! Už jsem koupila barvu a natřela nohy u stoličky, zítra jde na řadu křeslo a brzy snad bude! :)

      Vymazat
  7. Na Vánoce bude hotové!!! Já říkám 23.12.2015 půlnoc!!! :) Hodně zdaru, myslím na Tebe!!! Petra

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to moc hezky! Protože se už moc těším na výsledek,tak co třeba do konce listopadu? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Z některých stran to zatím není nic moc, ale bude!

      Vymazat
  9. Taky říkám k 30. listopadu, už Ti chybí jen kousek ;) A celý prosinec mu můžeš hledat to nelepší místo, a koukat se z něj na vánoční stromeček :) Ať se Ti daří, tvůj blog je neuvěřitelně inspirativní, já sama bych DIY dělala taky, ale na tak velké projekty jsem líná, když si něco vymyslím, tak potřebuju aby to bylo hotové hned :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!! Já se také snažím, aby většína DIY byla jen šup šup, protože já na ty vytrvalostní běhy moc nejsem. Ale tohle křeslo je taková výzva pro mě samotnou :)

      Vymazat
  10. Do Mikuláše nejpozději! Ivča

    OdpovědětVymazat
  11. 23.12! (v tedy mám narodeniny, to preto :D) nech máš už po Vianociach pokoj! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narozeniny den před Vánoci? :) Taky doufám, že už si Vánoce užiju v křesle!

      Vymazat
  12. To křeslo je krásný! Já jsem taky vzdávací typ a do tohohle bych radši ani nešla:-D. Jako deadline bych dala konec ledna, protože leden mi přijde takovej plonkovej měsíc, kdy může dojít na některý resty:)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S lednem máš pravdu!! Generátor byl ke mně ale krutý a vylosoval půlku listopadu :D No tak to abych se do toho dala!

      Vymazat
  13. Krásné křeslo, milý blog a já tipuji do Vánoc, tj. 24.12., protože co může být větší motivace než za tmavých tlouhých nocí tvořit křeslo, aby se v něm dalo spočinout právě o Vánocích? Myslím, že mu to u Vás bude moc slušet. Držím palce!
    Petra
    peta.hupsilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Tak pozor. Protože jsi holka šikovná, talentovaná a inspirativní vybírám magický datum a to 11. 11. V 11 hodin večer v něm už budeš sedět a oddychovat:) A aby si to neměla tak složitý posílám ti takto virtuálně hodně síly a motivační song k tomu
    https://www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. GRATULUJU! Generátor vylosoval právě tebe jako vítězku :) A taky mně docela krutý deadline! Ale nedá se nic dělat ;) Děkuju za pomoc a za účast, pošli mi prosím na e-mail ananasbarb@gmail.com své jméno a adresu, na který ti pošlu malou pozornost!

      Vymazat
  15. Přidám se, vidím to na Lucii. Lucie noci upije a dne nepřidá, takže krásné večery v krásném křesle :o)

    OdpovědětVymazat
  16. Jeeee, mohu se zeptat jak na to precalouneni, kde bych nasla nejaky navod?
    Mam podobne, ale kocka ho vylepsila....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to podle žádného návodu nedělala a určitě bych to nikomu takhle dělat nedoporučovala :D Jenomže protože to křeslo má hodně zakulacené tvary, já tu látku přišívám přímo ke každému dílu zvlášť, jakoby do původních švů obšívám každý díl zvlášť. Nevím, jestli jsem pomohla, ono totiž správně by se mělo to křeslo rozebrat na díly a pak potáhnout jednotlivé díly. Zkus si zadat do googlu nebo na pinterestu "armchair upholstery DIY" :)

      Vymazat
  17. Teda, křeslo je nádherné už teď! Obdivuju že jsi do toho vůbec šla, mě by se něco podobného taky líbilo, ale asi bych to nedotáhla nikdy :D. Můj tip je 1.4.2016 a apríl to není ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Já teda taky dost bojuju, ale s vaší motivací tady to musím dobojovat :)

      Vymazat
  18. 10.12. To je jasné. :-)
    Já si nechala očalounit u kamaráda, já na to nemám nervy. A buď v klidu je to profik a dovezl je AŽ za 14dní. Ať se daří! A.

    OdpovědětVymazat
  19. Ešte nie je hotové? Zapni nejaký dobrý film na TV, taký čo nemusíš na neho pozerať, zober ihlu, niť, na zem podušku a hor sa do toho. povedz si, ze čím skôr to budeš mať hotové, tým skôr sa toho zbavíš a nebudeš musieť na neho pozerať. Takže Barb, do Vianoc musí byť...... Pokiaľ sa skončí film, už bude hotové, veď už nemáš veľa. Budem ti na diaľku pomáhať.

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den, jako taky teď na takovým křeslem uvažuji. Dokonce jsem už sondovala, jaké by se mi líbilo. Navíc mám nějaké slevové kódy na Favi, tak si říkám, že by mě to mohlo vyjít i poměrně levně. Ale člověk taky pořádně neví, jak se má rozhodnout. Každopádně už dlouho si takový ušák přeju, tak si nejspíš udělám radost. :)

    OdpovědětVymazat