#HELP: Krátké nebo dlouhé chlupy? Kobercové dilema!

Kupujeme nový koberec. Ne snad proto, že jsme děsně bohatí a rozmazlení a prostě se nám chce. Je to proto, že ten současný pasoval k původním sedačkám, ale k té nové je příliš malý, pořád se debilně posouvá a taky jsme v našem bytě první zimu a jelikož jsme v prvním podlaží, je tady ze sklepa poměrně chladno. Jenže jak už jste si u mě určitě všimli, občas jsem dost nerozhodná. Není to proto, že bych snad neměla na nic svůj názor. Spíš je to tím, že mám těch názorů až moc. Zvažuji všechna pro a proti až obvykle skončím v bodě, kdy se nemůžu rozhodnout, pokud tedy nenajdu perfektní řešení. Občas si připadám jako totální blázen, ale nedá se nic dělat! Takže jsem fakt super šťastná, že tady mám vás a vy mi třeba pomůžete! Tak který?


Vylučovací metodou jsem došla k závěru, že potřebujeme světlý koberec, béžový nebo světle šedý nebo něco jako melírovaný, který bude světlý a tmavý zároveň. Pořád si ale nejsem jistá, jestli zvolit jen jednobarevný nebo radši se vzorem, jestli nízký vlas nebo vysoký. Samozřejmě znám všechny plusy a mínusy a je mi jasné, že nízký vlas je mnohem hygieničtější, protože se v něm nekoncentruje tolik bordela, na druhou stranu koberec s dlouhým chlupem je mnohem útulnější a příjemnější pro chodidla a taky teplejší. Určitě chci obdélníkový tvar, který tak nějak obejme/ohraničí naší obývakovou část. Uvažuji o těchto, jsou buď IKEA nebo Ellos, možná narazím jinde ještě na nějaký jiný, ale tak představu o tom, o čem uvažuji, máte. Náš byt znáte a tak se vás ptám, který byste k nám vybrali vy?

Shora zleva: IKEA / IKEA/ IKEA/ ELLOS/ ELLOS/ ELLOS/ IKEA/ IKEA/ ELLOS/ ELLOS/ ELLOS/ ELLOS

Koberec jdeme nebo nejdeme kupovat v úterý, takže jsem natěšená na každou vaši radu nebo i zkušenost s koberecem, který máte nebo jste měli nebo který byste mi doporučili!

Děkuji <3



8 komentářů

  1. Mame to se vkusem pro koberce asi nejak podobne, co se vzoru a barvy tyce, takze tezke volit, libi se mi snad vsechny. Nejvice asi ten predposledni, vidim ho ale, az kdyz obr. rozkliknu, protoze po nem jsem take dlouho touzila, nakonec mame jiny, neva. Za sebe bych jeste rekla, ze ty s tema strapcema jsou sice hezke, ale dle meho nazoru neprakticke, porad se vseliajk krouti a motaji;-). Tak stastnou volbu. Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se líbí ty pořádně chlupaté, sama už několik let toužím po chlutém bílém koberci do pokoje, ale je mi jasné, že to není zrovna nejpraktičtější :D ty v posledním řádku jsou krásné!

    OdpovědětVymazat
  3. Mozno by pomohla foto sedacky, vanusikov, stolika. Ten predposledny vidim velmi casto na mnohych skandinavskych blogoch.
    My sme donedavna mali kozusiny z oveciek a la ikea, teraz pred vianocami som kupila hladky, svetly a s geometrickym vzorom v tmavej modrej.
    Tak som zvedava, aky nakoniec vyberiete:)

    OdpovědětVymazat
  4. Páči sa mi posledný, tretí od konca a 2. v druhom riadku (šedý). Ten šedý vtedy, ak chceš niečo úplne jednoduché. Ak potrebuješ bytu dodať trochu ornamentálnosti, textúru, vtedy by som zvolila ten posledný dole. Skvelým kompromisom (medzi jednoduchosťou a ornamentálnosťou) sú tie tri Ellos z posledného riadku.

    OdpovědětVymazat
  5. Nemůžu nereagovat... :-); před hoďkou jsem objednala (aniž bych četla příspěvek) koberec před sedačku. Vzor toho předposledního s vysokým chlupem. Takže za mě volba jasná :-). Máme černého většího psa, denně produkujícího tunu chlupů, ale ani to mě neodradilo od světlého koberce. Stejně každý den luxuju.!Pokud bych měla obývák 60 m2, troufla bych si i na pořádný vzor. Což samo nemáme, takže spíš, aby lehce splýval se světlou podlahou a lehce zateploval. Jinak ty bavlněné jsou super na údržbu, ale klouže to po nich a vůbec dost neposedné :-). Takže za mě asi tak... ;-). Přeji dobrou volbu.
    Mimo protokol; už se vidím v barvách, jak si škubu vlasy :-))))

    OdpovědětVymazat
  6. Takových krásných koberců! Líbí se mi moc všechny v posledním řádku a 2. z druhého řádku, ten je super...Doufám, že nám pak ukážeš, který to vyhrál! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Chlpatý koberec je síce útulný, ale ja som ho musela vyhodiť, keďže som nemala nervy na to dostávať tie smeti z neho.. Navyše mám psa a ten mal vždy na labkách nejakú tú smietku a všetko skončilo v koberci. Čiže odporúčam nechlpatý. Farbu by som brala šedú, krémová by možno omrzela počase.
    ladyminimalism.com

    OdpovědětVymazat
  8. Výběr nezávidím, ale asi bych volila krátký vlas. My jsme měli s dlouhým vlasem a byl ňuňuťuťu. Pak přišlo dítě a poté, co jsem z koberce dostávala rozplclý banán jsem usoudila, že půjde z domu. Koberec, né dítě :)

    OdpovědětVymazat