20 základních pomůcek, které nesmí chybět v kuchyni

Kuchyně je jedním z těch míst, kde každý a vždy bojuje s úložným prostorem. I když máte třeba dostatek metrů čtverečních a dostatek skříněk, máte třeba moc malý šuplík na příbory nebo moc malou spižírnu. Málokdy máte takové štěstí, že bude všechno perfektní. Pro všechny tyto případy (a věřím, že je vás většina) je ideální vědět, co je to minimum, které nutně potřebujete, ať máte velikost kuchyně jakoukoliv. Dnes pro vás mám seznam dvaceti věcí, které potřebujete v kuchyni k tomu, abyste uvařili a upekli základní pokrmy a nešíleli. Takový kuchařský startovací balíček. A abych na nic nezapomněla, zavolala jsem si na pomoc zkušenou kuchařku Terezku z Ma Jolie Cuisine, která pro nás fotky i seznam připravila! Co tedy by tedy v žádné kuchyni nemělo chybět?



Tenhle list vám může pomoct v případě, kdy se třeba stěhujete poprvé do vlastního a vůbec netušíte, s čím začít. Nebo pokud chystáte velký jarní úklid v kuchyni a váš šuplík s náčiním přetéká krámy, které stejně nepoužíváte. Taky možná v případě, že zatím moc nevaříte, ale chcete se v tom zlepšit! O hrníčcích, skleničkách a talířích se budeme bavit zase příště! Protože jestli je tady někdo expert na nejvíce zašpiněného nádobí v průběhu vaření a jezení, jsem to stopro já. Ale teď už jdeme na to. Seznam si můžete stáhnout a vytisknout, abyste při nákupech nebo úklidu na nic nezapomněli. Není to paráda? :)


Já mám 18 bodů z 20, takže vlastně docela dobrý! Jak jste na tom vy?





17 komentářů

  1. Mám taktéž 18 ;) Chybí mi pinzeta a váha, nicméně pinzetu asi neshledávám tak důležitou, chybí mi tam obracečka: tu používám safra často.
    A hrozně se mi líbí podobný koncept článku! Jelikož jsem kychyňský amatér a byt zrovna zařizuji, tak se těším na další tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda pinzetu používám dost často, ale netušila jsem, že se to tak jmenuje :D Jsou to prostě takové ty kuchyňské kleště. Já tím právě obracím všemožné menší věci, které peču nebo smažím! Další články se určitě chystají! :) Děkuji

      Vymazat
  2. to je super. takýchto zoznamov vymysli viac :D niekam uložím a keď budem zariaďovať vlastné určite vytiahnem :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. 19, to jde, ne? :-) chybí mi jen pinzeta. Já se ještě neobejdu bez vzduchotěstých plastových krabiček mnoha velikostí. Pěkný článek, člověk se aspoň na tu svou kuchyň podívá s odstupem a kolikrát zjistí něco, co mu normálně uniká...
    http://ustribrneropuchy.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super výsledek! Krabičky ale k vaření není zase tak potřeba! Ale určitě jsou parádní na uchovávání jídla, taky o nich chystám článek :)

      Vymazat
  4. Vybavu mam asi slusnou, snad mi nechybi nic. Jen z meho pohledu malo hrncu, jeden by mi urco nestacil:-). Jinak ale vychytane. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda překvapivě to mám přesně takhle :D Malý rendlík, hrnec a pánev. Občas tedy musím logisticky vymyslet, jak složitější pokrmy uvařit, ale dá se to!

      Vymazat
  5. Tak chybi nam jen lis na cesnek, ale ten nepouzivam uz roky. Misto nej mi slouzi nuz a dlan =).
    Jinak pekne fotky a krasny obrazek!

    Pa,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já lis na česnek taky nepoužívám, hrozně mě totiž nebavilo ho umývat! Taky se vyhýbám jako čert kříži používání struhadla, to jen v nejvyšší nouzi, protože umývají toho je taky peklo :) Děkuji!

      Vymazat
  6. Ty jo, taky 18 z 20ti :o). Chybí pinzeta (tu si asi nikdy nepořídím) a lis na česnek (a ten asi taky hned tak nebude). Takže vlastně splněno ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda! Pinzeta nebo kleště bývají většinou v každé levnější sadě, my ji máme, protože jsme koupili sadu pěti základních pomůcek v IKEA za pár korun. Samostatně bych ji asi nekoupila, ale používám ji hodně a hodí se!

      Vymazat
  7. Nám chýba zo zoznamu len lis (a ten ani nikdy nebude keďže to nejem), pinzeta (bude!) a kuchynská váha (tú nepotrebujem). Ale musím kúpiť tiež nový cedník a nové nože lebo tie naše už nie sú moc ostré a popravde, ani kvalitné - kupovala som ich podľa farby a to hovorí za všetko :) Super článok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky jednou kupovala nože podle barvy :D A dopadlo to podobně! Já váhu mám takovou malinkou skladnou a používám ji povětšinou na pečení nějakých nových receptů. Ta moje totiž váží i tekutiny, dá se to přepnou na mléko a vodu :)

      Vymazat
  8. Vsetko ste tu mladi ludia. Ale co nema zena ktora je vydata 30 rokov? Pinzetu. Ale nevravim, ze som na nu tak 2krat v zivote nemyslela ze ju potrebujem:-) Ja asi co potrebujem teraz najviac, to su misy na miesanie, slahanie, salaty, pomazanky, atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mís a misek není nikdy dost! Já jsem na všemožné menší i větší mističky úchyl! Teď jsem si vyhlédla na míchání těsta nebo pomazánek takové, co vypadají sice jako plastové, ale jsou z bambusu! Je to parádní na dotek a šetří životní prostředí :)

      Vymazat
  9. Nepotřebuju pinzetu a škrabku na zeleninu. Tu čistím zásadně nožem, už od dětství, kdy nebyly k mání škrabky pro leváky... Otvírák je myšlen na konzervy nebo na víno? Mám oba, na víno používám častěji :-D Ivča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otvírák může být multifunkční, asi :D Já používala hrozně dlouho takový jako nožík co měj na jedné straně vývrtku a na druhé takový ten nejjednodušší na konzervy. Já škrábala zeleninu nožem jako malá, když mého otce napadlo, že to je bezva nápad. Byly mi necelé 3 roky a mám z toho jizvu dodnes, jsem ráda, že mi zbyly všechny prsty!

      Vymazat