#IKEA: TOP 6 nejnovějších novinek, o kterých musíte vědět

Před časem jsme se dohodli (jsem to rozhodla), že se s vámi občas podělím o nějakých úžasnostech z IKEA. Ale fakt jen o ty, co stojí za to! Takže jsem vás teď chvíli neinformovala, ale už se mi toho nahromadilo tolik, že prostě musím. A protože jsem k vám vždycky upřímná, něco vám řeknu. Ještě tak před rokem mi připadalo, že IKEA přestala být cool a začala být spíš nuda. Ale letos? To je jízda a ještě bude, těště se! Jedna perla vedle druhé, takže z toho budou tři články :) Tohle jsou moji random oblíbenci a u každého máte i ve zkratce proč! Těště se ještě na úžasné koberce a "zelenou" kolekci! Většina už je v prodeji nebo nejpozději na apríla! Ale fakt :)



Vy to možná nevíte, ale mimo jiné mám v naší IKEA na starosti dětské oddělení. A tahle nová kolekce FLISAT je prostě boží. Dřevo, sem tam barevný detail a parádní vychytané funkce. Domeček pro panenky s pokojíčky, stůl, který roste s dítětem a nejlepší stůl na stavění lega s krabicemi pod deskou. Chápete? Zvednete desku, shrábnete kostky a je uklizeno! Kéž by mi bylo zase osm! 


Tady si možná budete říkat, že mi hráblo. Ale tyhle nové baterky jsou prostě krásné, nemyslíte? Celá série všemožných baterek LADDA má teď nový jednoduchý design a já za to dávám palec nahoru. Protože jsou to detaily, co se počítá, i když to není vidět. A není nic hnusnějšího než baterie Duracell. A k tomu všemu si je můžete koupit nabíjecí a k tomu tuhle nabíječku, co vypadá jako kniha! Ha!


V dubnu dorazila spousta nových plakátů a obrazů. Kromě Jamese Deana (určitě všichni znáte už profláklou ikeáckou Audrey, tak ve stejném stylu), mintově zeleného fiata pětistovky a asi deseti dalších i tahle mapa. Je na pevné desce a je to tabule! Takže si můžete naplánovat třeba cestu kolem světa nebo značit, kde už jste byli. 




Klasická "pinnestol", jakože asi teda borovicová "šprušlová" židle, že. Nádherný tvar který vychází ze švédské tradice, masivní, těžká, děsně nepraktická a neskladná a naprosto dokonalá židle NORRARYD. V černé a červené. 


Pamatujete si na první/poslední Art Event? Kdy IKEA prodávala kopie/plakáty děl slavných street artistů? Tentokrát jsou to fotografové! Mimo jiné, na což jsem moc pyšná, je mezi 11 plakát a umělci i češka Bára Prášilová. A mně se moc líbí tenhle knoflíkový pupík. Všechny si můžete prohlédnout v tiskové zprávě TADY.


Série SATSUMAS už je v prodeji. Tři typy stojanů na květiny z bambusu v kombinaci s bílými květináči. Mně se moc moc líbí ten uprostřed, takový jako truhlík s poličkou na pár knížek nebo časopisů. Doufám, že mi to projde u domácího schvalovacího výboru a budu mít tak nové místo pro avokáda. Haha! 

Já rozhodně doufám, že poslední dva budou v blízké budoucnosti u nás doma! Líbí se něco vám?










16 komentářů

  1. Baru,
    Ikeu miluju fakt jo a nepřeháním a doma máme skoro všechno od nich :)
    Tyhle nové věci se mi líbí,hned mne zaujaly židle,v české Ikea je najít nemůžu a pak se mi líbí ty stojany na kytky z bambusu,jen jim tak doma ještě najít místo.Máme prťavé parapety tak by se mi hodily.Chtěla jsem s zeptat,když jsi tak přímo u zdroje zda nemáš starší magazíny Ikea Family Live,já bych je klidně ráda koupila.Pokaždé když jedeme na nákup tak nikdy v obchodě nemají a pro mě je to obrovská inspirace,hrozně ráda si je prohlížím.Byla bych moc vděčná.
    Měj se moc krásně,užijte si s norečkem hezké Velikonoční svátky.
    Renča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj renčo, mám pár starších magazínů IFL dvakrát - konkrétně: podzim 2008, léto 2009, zima 2012, léto 2013 a zima 2014. ráda ti je pošlu, popřípadě pokud máš taky některé 2x (které chybí mně) můžem je vyměnit. jen mám trochu hrůzu zveřejňovat na internetu mail nebo adresu, ale doufám, že na tomhle blogu jsou samé pohodové čtenářky, takže dám všanc telefon do práce - 602 648 237. pokud budeš mít zájem, napiš sms, domluvíme se... zdraví evča

      Vymazat
  2. Krasa, me hodne zaujal detsky nabytek - hlavne stul na lego:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Páči sa mi rebrík - kvetináč, lebo chcem do obývačky niečo na bok čiernej skrine....tie detské vecičky sú super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten žebřík je parádní, akorát by na něm mohlo být více květináčů :) Ale ty by sis určitě poradila a připevnila na něj více jinačích :)

      Vymazat
  4. No ani nemluv... ja jsem z tech novinek ktere jsou na ceste taky nadsena ted prvni vlna a i na podzim to bude parada! krasne svatky pa i.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo! Katastrofa :D Doufám, že jsi měla krásné Velikonoce!

      Vymazat
  5. Krasa!dekujem moc za tipy a novinky. Mohla bys nekdy napsat.clanek o diari doller? Moc me zaujal ale nevim jak presne ho pouzivat. Dekuji. Velmi uvazuji o jeho koupi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, určitě se na Doller chystám, ale upřímně, zatím jsem ho dost zanedbávala! Teď se snažím se dát nějak dokupy a zorganizovat se, takže snad brzy bude reportáž/recenze s tipy a rozhovorem přímo od kluků, co Doller vymysleli :)

      Vymazat
  6. Ten dětský nábytek vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nevíte, prosím, ten krásný dětský nábytek bude k dostání i v ČR? A kdy asi? Děkuji, Efiee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den! Určitě bude k dostání i v Česku, kolekce se jmenuje FLISAT a měla by být podle mých informací k dostání celosvětově od 1.4. Na webové stránce je to občas trošku se zpožděním :)

      Vymazat
  8. Krasne veci opravdu! Budem je vyhlizet v Praze protoze toto mi nesmi uniknout!!! Diky za sdileni. Silvia

    OdpovědětVymazat
  9. Ten domeček pro panenky, ten je! Ale všechno je to super, výborný článek!

    OdpovědětVymazat
  10. židle, "fotky" a stojánky nádhera

    OdpovědětVymazat