Moje včerejší radost za odvoz + pomozte mi a hlasujte!

Včera mi udělaly radost dvě věci! A víte co? Obě byly zadarmo! Tak jsem si řekla, že to s vámi musím všechno sdílet a hlavně mě taky moc zajímá váš názor, takže mi určitě dejte na konci vědět! Bylo nebylo, asi před půl rokem jsem se rozhodla, že chci k nám do našeho mikro bytu nacpat jídelní stůl. Protože jsem holka spořivá a ohleduplná k přírodě, začala jsem prohlížet inzeráty a bazary. Chtěla jsem kulatý stůl a hezké židle. Stůl jsem sehnala asi před dvěma měsíci, přetřela a polepila mramorovou fólií, ale židle jsme měli jen levné skládací z IKEA. Chtělo to něco pořádného. Měla jsem vysněné dva typy. Buďto klasické dřevěné židle ve stylu thonetky nebo moderní skandinávský design. Pátrala jsem v inzerátech za odvoz ale nikdy jsem nenarazila na nic pořádného. Až včera!


 




Ani se mi tomu nechce veřit, ale vypadalo to skoro, jako by mi ty židle byly souzené. Jsou to židle původně z IKEA z kolekce Stockholm, ze dřeva, krásné! Přesně ty, které jsem původně chtěla a koukala po nich už půl roku, dvě, téměř nové, nepoškozené, zdarma za odvoz. Jak asi víte, nemáme auto, takže stůl jsem donesla domů dva kilometry pěšky na rameni, jenže židle byly na druhém konci Osla. a víte co? Byly přesně na tom konci, přesněji řečeno ve vedlejší ulici než noreček zrovna navštěvoval svého kamaráda. Autem! Píšu zprávu s kontaktem a instrukcemi a za hodinu a půl už mám židle doma! A tolik radosti! Hned jsem je musela vyfotit a pochlubit se vám a je to fotka a příspěvek, který snad na FB vyvolal zatím nejvíce emocí! Měla jsem takovou radost z vašich tipů a názorů, co se židlemi udělat! Ale upřímně, pořád nevím :(


Kdyby to bylo jen na mě, tak asi nechám židle zelené, doplním na sedačku zelený polštářek, aby se celý pokoj propojil a nechala bych je jako barevný akcent, který místnost oživí. Jenže sama nebydlím :D A ta zelená, to leda přes norečkovu mrtvolu. přitom není vůbec špatná, trošku jedovatá, možná kdyby byla o něco tmavší a spíš taková lesní, snesl by je lépe. Každopádně v zájmu šťastného vztahu budu židle přetírat. Nejčastěji padaly na FB názory černá/bílá. Mně upřímně bílá nudí a bílé určitě nechci, protože k bílým komodám a bílému stolu je to prostě na mě moc :D Židle rozhodně nechci brousit, takže jsem se dívala na barvy, které můžete natřít rovnou na ty původní. A ve hře je tedy něco mezi šedou a černou. Designově podobná židle se ještě donedávna prodávala právě v černé v IKEA a vypadá božsky, takže si myslím, že to bude správná volba. Navíc máme na druhé straně místnosti černou sedačku a tak to vyváží barevně celou místnost. 



Takže varianty jsou a moc moc vás prosím, pomožte mi se rozhodnout. Já se dokážu dost dobře rozhodnout o celkovém směru, ale jakmile pak jde o tahle mikrorozhodnutí, kdy je to "vlastně tak trochu jedno, ale není", tak se dokážu zaseknout i na týdny! Pomoooc! Varianty tedy jsou:

A. vintage matná "soft black", což je taková jakoby uhlově šedá, 100% matná. Nevýhoda téhle barvy je, že se musí natřít fakt opatrně a více vrstev, jinak štětec nebo váleček zanechá vzorek. 


B. pololesklá černá, lesk je 40%, takže žádné drama, výsledek by byl prostě leský jako standardní lakovaný nábytek. Nejjednodušší na použití a asi i na údržbu, ale možná trošku nuda. 


C. tabulová černá, na kterou se už někam chystám léta, inspirovaná Alenkou a jejími tabulovými DIY a tohle by mohlo být právě to ono. Navíc ta černá pak není úplně černočerná a je super matná a omyvatelná!  

Nebo fakt myslíte, že radši bílá? Jediné, co mám v plánu na tajňačku a co by mohl noreček přežít je, že nechám spodek nohou, zhruba tak 10cm nenamalované, takže zůstanou zelené. Jednak to bude praktické, protože tam se nejčastěji začne odlupovat barva a druhak to bude takov vtípek pro detailisty!

Tak co myslíte? A, B nebo C? Těším se na vaše názory! Potřebuju vás!









31 komentářů

  1. bílou ne .. :D prosím .. tak asi bych vzala buĎ šedou a nebo tu tabulové černou .. takže buĎ A nebo C
    :)

    OdpovědětVymazat
  2. Šla bych do tabulově černé :) Ačkoliv jsem si původně myslela, že by bílá byla fajn, je fakt, že by to bylo trochu moc. Ta tabulově černá bude líp vynikat :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som celý čas ako som to čítala skandovala, to je tá stolička, sivá, IKEA, ktorú som moc obdivovala a mali na ňu filcovú ,,kapucu,, do vnútra na sedák, oblemovanú fercovacím stehom aj cez opierky !!!!
    Ja som za tú antrycit,vintage sivočierna!!!
    Áno, aj ja mám túto sivú najradšej:-))))
    Ináč, ja to mám tiež tak, veci dľa môjho citu ma niekde počkajú:-)
    papa

    OdpovědětVymazat
  4. Jakožto maniak všeho tabulového, mám v plánu natřít si tabulovou barvou celou jednu stěnu, hlasuju za C! A ty zelené konce budou vtipný detail :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem pro tu první - šedou, připadá mi nejzajímavější. A líbí se mi nápad nechat židlím "ponožky", taky jsem je chtěla těm našim tonetkám nechat, ale byly dole hrozně oprýskané, tak jsem je nakonec natřela celé... M.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. aj ja by som asi volila tabulovu ciernu

    OdpovědětVymazat
  9. aj ja by som asi volila tabulovu ciernu

    OdpovědětVymazat
  10. ...biele nie, radšej A alebo C...a zelené ponožky budú super :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Přijde mi, že možnost C se ti podvědomě zamlouvá nejvíc (cítila jsem z toho popisu větší nadšení než z ostatních možností ��)! A mně se líbí taky!

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych přemýšlela, který kontrast by se mi nejvíce líbil se zelenými ponožkami.

    OdpovědětVymazat
  13. Určitě šedivou ;) mám doma dominantní 3 barvy, a pokud máš bílé komody a černý gauc, tak šedivé židle budou super! ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty jsi neuvěřitelná hledačka pokladů:-) Tohle je úlovek roku tedy!! Já jsem jednoznačně pro tu Vintage, šedou. Jsem zvědavá, která nakonec vyhraje.

    T.

    P.S. Ale v té zelené jsou také božííí

    OdpovědětVymazat
  15. Zidle jsou nadnerne, dokonce jsem si je byla v Ikee "osednout", ale tlacily me do zad, tak bohuzel:-(.
    Barevne bych ja mohla bilou, sedou i cernou, myslim, ze tim se opravdu nic nezkazi. Nejvice asi cerna matna - tedy tabulova - k vam.
    Zelenou mam rada, i kdyz spis na obleceni, tahle se mi libi moc, jen se bojim, ze ty ponozky by se rychle okoukaly, nicmene myslim, ze pro tebe neni problem pripadne dotrit, pokud se tak stane;-).
    Takze nevim, jestli jsem pomohla, proste jen me uvahy cerne na bilem.
    Uzivej hlavne radost z tak skveleho ulovku!!! M.

    OdpovědětVymazat
  16. Ty jo a to je škoda, že je musíš přetřít, ať zelenou zrovna moc rád nemám, tyhle židle se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
  17. Šedá nebo tabulová :-) zelenou taky nemusím, ale "ponožky" budou fajn.

    OdpovědětVymazat
  18. Mně ty židle v zelené taky přijdou super! Ale tak když to musí být, tak bych dala matnou černou, tu máme taky: http://gathermoments.blogspot.cz/2014/08/renovace-zidli-ton.html Asi je pak jedno, jestli A nebo C, ale jestli je ta tabulová super matná, tak bych volila tu! :))

    OdpovědětVymazat
  19. Jo a ten zelený spodek, to bude pecka! :))

    OdpovědětVymazat
  20. Se zeleným polštářkem by to bylo super, ale když by to neprošlo, tak tabulová černá ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Sice se mi nejvíc líbí ta první, ale tak nějak intuitivně si myslím, že by ta šedá židlím tolik neslušela, jako ta tabulovka, takže C :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Noha stolu je černá, takže bych šla tímto směrem.

    OdpovědětVymazat
  23. Teda! Takový štěstí! :) Za odvoz jsem si akorát jednou odvezla krásnou stoličku, ale od té doby nic, asi ta pravá chvíle přijde :)
    Ty židle jsou krásný. Z mě osobně šedá a nebo černá (bude se hodit k noze stolu) s jednou nohou zelenou :D Barvy prostě musí bejt.

    OdpovědětVymazat
  24. Tie zelené stoličky sú úplne super tak ako sú, celý ten interiér pozdvihol na inú úroveň. Keď sa pozrieš na fotku, úplne rozjasnili interiér. Ale chápem ťa, ja furt bojujem s manželom (ktorý nemá nijaký vkus, len vie povedať to sa mi nepáči). Ja som za šedú určite, 20 rokov som mala čierny nábytok a čierne stoličky, takže momentálne čiernu nemusím. A keď už ich musíš natrieť, tak prosím bez ponožiek. Táto stolička má krásny tvar, netreba ho zaťažovať niečím iným. A asi dáš ešte na to nejaký sedák, už to bude veľa.

    OdpovědětVymazat
  25. Ty židle jsou vážně krásné!! :) A bílou nééé, černá jim neskutečně sluší, takže bych šla do černé, ať už te lesklé nebo tabulové:)

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Barčo, taky se mi líbí tak jak jsou :) když už natírat, volila bych C :) těším se na výsledek.

    OdpovědětVymazat
  27. Zelená jim sluší, jinak Vintage, jako od Annie Sloan ;) těším se na výsledek!

    OdpovědětVymazat