#INSTALIFE: Barb zahradnicí aneb takový byl můj duben

Shrnutí mého instaživota za duben nemohlo snad ani dopadnout lépe. Takže se sice opakuji od posledně, ale je to zatím můj nejoblíbenější měsíc v roce! Byl to asi taky zatím ten nejnáročnější. Bojovali jsme s penězi, některé dny skoro neměli na jídlo, jsem tak unavená, že jsem usínala v pět odpoledne a totálně zanedbávala blog. Ale já vím, že vy mi to odpustíte, protože víte, že jsem jen normlní holka od vedle s normálními starostmi. V čem jsem možná jiná je to, že i přes to všechno se nehroutím a nenadávám, beru to tak, jak to je, a snažím se i tak najít na každém dni něco úžasného. Proč bylo těhle devět instamomentů mých nejoblíbenějších? Čtěte dál! A mimochodem, už mě sledujete na INSTAGRAMU? Tak šup!




1. Hned na začátku měsíce jsem zasadila semínka, která jsem dostala v jednom krásném balíčku. Pořád ještě pořádně nevím, co to je, ale snad se to brzy dozvíme! Semínka jsem zasadila do plechovky a jako obal použila krásnou plechovku od čaje! Mám ještě 3 další, které jsem si donesla z práce a čekají na zasazení bylinek.


2. Nějak mám pocit, že mi tenhle měsíc došla spousta věcí: kam chci směřovat blog, co mě baví a taky to, že chci žít více jednoduchý, minimalistický a šetrný život. K peněžence a přírodě. Nikdy nebudu stoprocentní, to už vím, ale jakmile je to něco, co může udělat můj život jednodušší nebo lepší a zároveň to pomáhá planetě, jsem pro všemi deseti! Když jsem si uvědomila, kolik třeba za den nebo měsíc spotřebuju papírových kelímků od kafe, udělalo se mi zle. A přitom je to tak jednoduché! Koupím si hrnek na cesty a budu ho nosit s sebou! Už mám svoje favority a brzy s nimi čekejte článek! :)


3. S tím asi i souvisí to, že jsem teď totálně ujetá na jakékoliv pěstování čekoholiv, co se nechá vypěstovat :D Jelikož je můj rozpočet teď omezený na nulu, pěstuji jen z toho, co mám. Začalo to avokády, potom přišel česnek. Vyklíčil a vyrostl rychle a vysoko! A vlastně bez práce, jednoho dne jsem prostě vařila a viděla, že česnek už klíčí, tak jsem ho jen přesunula do vody a nechala dělat, co chtěl. Nať můžete nakrájet a použít stejně jako jarní cibulku!


4. V IKEA jsme začala přestavovat zákaznickou restauraci a já byla projektový manažer. Restaurace se v úterý slavnostně otevírá a vy můžete očekávát sáhodlouhou reportáž z fotkami před, v průběhu a po. No a taky vám chci trošku povyprávět o tom, co to znamená a co mě naučilo vést milionový projekt. Těste se, vypadá to úžasně a snad byste ani nepoznali, že jste v IKEA a ne nějaké noblesní restauraci ve městě!


5. Po česneku přišla na řadu jarní cibulka. Stejně jednoduché a výsledek ještě oslnivější! Mám pro vás nafocený postup a brzy o tom napíšu samostatný článek. Určitě si říkáte, taková blbost, no bóže. Ale mě to baví, fascinuje a nepřestane udivovat, jak z odřezků, které byste jinak vyhodily, za dva týdne vyroste cibulka do původní velikosti :O (na fotce je po pár dnech:)


6. Velký den nadešel a já zasadila svoje první avokádo do hlíny! Video z procesu najdete TADY na Youtube :) Jsem teď ta nejpyšnější avokádí maminka a moje děťátko mi dělá velkou radost. Už mám pět nebo šest lístků, které rostou do krásy a druhé avokádo už se začalo taky šplhat nahoru. Už jste to zkusili? A ano, pochopili jste, nepřestanu s tím otravovat, dokud každý nebude mít doma aspoň jednu pecičku!


7. Rozhodla jsem se zase na chvíli přestat jíst cukr. Uvidíme na jak dlouho to bude. Upřímný článek z mojí první zkušenosti s tipy, jak na to, najedete TADY! Jelikož už vím, že to v určitých momentech není žádná sranda, založila jsem na Facebooku skupinu Cukr Free Ananas, kde se s holkama podporujeme, sdílím rady, tipy, recepty. Třeba jako tenhle recept na zrníčkové krekry, který najdete na INSTAGRAMU. Je to malá milá skupina a všichni jsou vítání :)


8. Noreček dostal práci! Bylo to zrovna v pátek odpoledne, kdy mu volali s odpovědí po druhém kole pohovoru. Oběma nám bylo do skoro do breku, jak jsme byli šťastní, že je tohle trápení za námi. Nastupuje už za dva týdny a nemůžeme se dočkat. Posledních pár měsíců bylo zatím finančně nejtěžších, ale o to plnějších lásky a podpory a tak nějak jsme do zvládli! A teď už zvládneme všechno :)


9. Do Norska dorazilo jaro, i když aprílové počasí nás neopouští. Naposledy v pátek snežilo, teď pro změnu už dva dny v kuse leje. Tak jako tak když vysvitne slunko, hřeje a tak začala zahrádková sezóna! To musíte někdy vidět. Jakmile je první slunečný den, ať je 5° nebo 20°, Norové sedí v péřovkách a dekách venku a předstírají, že je jaro a je to paráda! Docela ráda tu hru s nimi hraju taky, po té dlouhé temné zimě se prostě prvního slunce ve tváři nemůžete dočkat :)


Jaký byl váš duben? Co jste zažili, přečetli, naučili se?

Předchozí měsíce najdete tady: LEDEN / ÚNOR / BŘEZEN


5 komentářů

  1. Presne som tušila, že sa niečo prihodilo.
    Tak som chcela vedieť, čo hovoríš na ten budoár III :-)
    Kvety som konečne vpašovala do obývačky (chcela som niečo z tej kolekcie, o kt.si písala, a je u nás fakt! ťažko nájsť miesto, kde by Milo a zvieratá nevleteli...), ale úplne inak som si to predstavovala...ešte na tom zapracujem:-)
    Držte sa a uverejňuj!pa

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky. :) Můj duben nebyl moc zajímavý. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  3. Ty si môj blogový objav mesiaca:) Veľmi chválim, úplne to tu žeriem! Len čo zjem avokádo, idem sadiť kôstku a vyskúšam to aj s tou jarnou cibuľkou. Si proste veľká inšpirácia. Pozdravujem V.

    OdpovědětVymazat
  4. Docela plodný měsíc. A to doslova! :) Na životě je krásný to, že ke štěstí nám stačí opravdu málo ♥

    Diary of M

    OdpovědětVymazat
  5. Taky se doma těšíme na příští jaro. Už víme, že se u nás objeví nová sauna, takže já nebudu zahradnice, ale spíše stavitelka? Společně s tím máme totiž naplánovanou rekonstrukci koupelny, takže se do toho chceme s partnerem pustit se vší vervou. No jsem fakt hodně zvědavá, jestli to zvládneme svépomocí nebo nakonec budeme prosit firmu, aby přijela zahladit stopy po našem snažení. :D

    OdpovědětVymazat