MUST-HAVE: Interierové doplňky, které jsou teď IN

Najít inspiraci pro bydlení snad nemůže být jednodušší. Stačí vědět, co máte rádi a už jedete. Nacházíte více a více obrázků, proklikáváte se na další weby a blogy, můžete pokračovat hodiny a hodiny. Já občas musím sama sebe zastavit, protože jsou najednou čtyři ráno a já ani nevím, jak se to stalo :) Blogů o bydlení není tolik jako třeba o módě. Ale i tak jich najdete mraky a tak jsem je pro vás prozkoumala a našla takových devět "Danielů Welligtonů" interierového designu. Něco, co prostě musíte mít. Jinak vlastně ani nemůžete bydlet a rozhodně byste svoje bydlení neměli nikam sdílet. NEBO? 

Nemyslete si, já sama bych některé věci ráda doma měla. Myslím si, že každý, kdo se zajímá o design, ať v módě nebo bydlení, by nějakou designovku doma chtěl. Jen spíš přemýšlím nad tím, jestli tohle je prostě všechno? Je tohle vrchol naší inspirace?
Bílé, čisté skandinávské interiéry jsou už několik let in z mnoha důvodů (o tom zase jindy). Jen toho designu je ve světě daleko víc než jen těchle pár krámů :) Co si myslíte vy? Souhlasíte s tím, že tohle je COOL a určitě TO u sebe doma chcete? Nebo už TO máte? A proč? Proč ne něco jiného?

Opravdu mě zajímá každý jediný názor, protože  ačkoliv miluji design, grafiku a písmena v interiéru prostě zbožňuju a chápu, jak je obtížné vytvořit čistý a krásný font, tak ale nechápu koupi plakátu s jedním písmenem za tisíc korun. Prostě ne :) A co vy? A co že byste si to měli koupit, pokud chcete být in?


https://www.pinterest.com/ananasbarb/trends/
1. Macbook Air: to je základ, jinak začínat s blogování vůbec nedoporučuji ;) A pokud koupíte mramorový "potah", zfoukli jste dvě mouchy jednou ranou!
2. Le sac en papier by Be-Poles: papírový pytlík s typografickým tiskem ze speciálního dvouvrstvého papíru, který dlouho vydrží a můžete ho tak použít skoro na cokoliv (pokud ho chcete jako obal na květiny, musíte použít plastovou vázu uvnitř, nesmí zvlhnout)
3. Gran cushion by Fine Little Day: povlak na dekorační polštář s potiskem stromů od designérky Elisabeth Dunker inspirovaný skandinávským lesem.
4. Cross Blanket by Pia Wallén: přehoz nebo pléd z organické bavlny z potiskem křížů, oboustranný, z druhé strany inverzní "potisk".
5. Curiosity print by Ylva Scarp: plakát s kaligraficky vyvedeným nápisem Curiosity, můžete mít take Integrity, Creativity atd.
6. Kubus4 by Lassen: Kovový svícen pro čtyři svíčky (případně Kubus8 pro osm:) v jednoduchém geometrickém designu, k sehnání i ve zlaté nebo rosé gold/měděné barvě.
7. Basket by Ferm Living: Měděný kovový košík s geometrickým výpletem, ale zde mi šlo spíš o trend "rosé gold" celkově, tedy pořiďte cokoliv v měděném odstínu :)
8. G typography poster by Playtype: Playtype má dlouholetou tradici ve vytváření designově krásných a čistých písem a jejich nejlepší skvosty můžete zakoupit jako plakát. Velmi oblíbené je také písmeno B.  
9. Cotton balls: Můžete koupit dnes už skoro všude, často nabízí v akci Bonami, mají je i na Zootu a všemožně různě. Světelný řetěz s žárovičkami schovanými v bavlněných balóncích v různých barvách, který můžete použít jako náladové osvětlení a vypadá skvěle jako pozadí na fotkách.

Trendů je samozřejmě více, můžete vidět hodně mramorové doplňky, "diamanty" z všemožných materiálů, různé jiné nápisy a textilie, zapomněla jsem na Yankee Candle nebo Meadows svíčky, ale tyhle věci mi přišly jako top top v současné chvíli, minimálně v blogosvětě. A nemyslete si, nehraju si tady na pokrytce, který tohle všechno zásadně odmítá a zpochybňuje, a pak to bude mít natajňačku doma :) Taky miluju mramor a vlastně všechny tyhle věci, jen si myslím, že je toho daleko daleko víc co stojí za pozornost.

Co byste si pořídili vy jako "designový doplňek", kdyby to mohlo být cokoliv a nemuseli jste platit? Já vám do příště sestavím mých "TOP 9 vysněných kousků". A proč ne TOP10? No, jednoduše proto, že prostě deset fotek se hrozně blbě skládá do koláže :D

Doufám, že jsem vás dnes inspirovala a těste se na příště,


5 komentářů

  1. Mě celkem baví, koukat se na takové obrázky a inspirace třeba na pinterestu, ale doma si to asi úplně představit neumím. Nehledě na to, že bych nikdy nedokázala mít takto uklizený byt, kde by absolutně nic nepřebývalo :D ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář! Já se teď pokusím to mít aspoň trošku takhle a uvidíme, jak dlouho mi to vydrží nebo jak to zvládneme :D Myslím, že základem je hodně uzavřených úložných prostor, aby se dal všechen nepořádek zavřít :)

      Vymazat
  2. Právě jsem si na základě článku koupila Cotton balls a moc se těšim, díky za tip!

    P.

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska podle mě hodně dobře fungují různě doplňky chytré domácnosti. My jsme si domů třeba pořídili svítidla MYLIGHT, tady si na ně můžete přečíst recenzi www.nejsvetla.cz/magazin/co-je-mylight/ a já se teda ke slovům chvály připojuji, protože to, jak jsou mezi sebou kompatibilní funguje skutečně dobře. Navíc to světlo je příjemně teplé a provoz je ekonomický. Ideální na podzim a zimu. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mi teď manžel dodělává takové poličky do vlastní dílny, takže na takové ty klasické dekorativní doplňky není moc času. Už si koupil i dřevo a různé palubky a překližky. Sama tomu moc nerozumím. Takže počítám s tím, že během tohohle týdne ho uvidím v montérkách a v dílně. Což oceňuji! :)

    OdpovědětVymazat