Proč nemůžu spát? Bude mi skoro třicet! Co teď?

OMG! Ležím v posteli schoulená vedle norečka. Nemůžu spát, a tak si přemýšlím, co budeme dělat ve středu na moje narozeniny. A najednou mi to dojde! Nějak se mi z ničeho nic rozsvítila obří žárovka, kterou mě šikanuje už několik let moje mladší sestra (19 let):

"Už je ti skoro třicet."
"Není blbko, je mi teprve 28."
"No dyť, to je skoro 30."

Slyšet to slovo, třicet, tři-cet. No děsí mě to, co vám budu povídat. JENŽE! Teď najednou ve tři ráno mi došlo, že jakmile sfouknu svíčky tentokrát, už to bude fakt! Oficiálně se ráno probudím do prvního dne třicátého roku mého života. Začínáme všichni na nule, takže narozeninami vlastně slavíme, že jsme ten další rok zdárně přežili a můžeme přičíst +1, že jo?

Zní to vážně, sakra. Jakože končí všechna sranda. Nevím, jak vy, jestli to taky prožíváte nebo jsem jen já taková cíťa. Každopádně pro mě je to BIG DEAL. Opravdu. Takový milník, tlustá čára. Najednou můžu používat všechny ty protistárnoucí krémy a číst časopisy "Pro ženy po třicítce", chápete? A rozhodně nenosit trička s nápisy (na to už mě ségra upozorňuje pár let:). Možná jsem si měla ve dvaceti sepsat seznam, abych to nehonila teď poslední rok. Nebo?

Rozhodla jsem se, že to zvládnu! A těším se! Mám 365 dní na to být ready a zároveň si užít, že je mi pořád ještě dvacet-něco. Chystám něco velkého, sama pro sebe, a třeba i pro vás, aby ten "poslední" rok prostě stál za to a mohla jsem si říct, že teda jo, že už mi může být klidně třicet.

Ale budu vás potřebovat!

Vaše skoro třicetiletá dvaceti-něco-letá

6 komentářů

  1. ...doufám, že jsi ještě pak usnula ;)
    z vlastní zkušenosti..třicátý rok je TEN nejlepší!! už nejsi dvaceti(a něco)letý střevo, už jsi dospělá ženská, seběvědomá, ale furt krásná (ty krémy po třicítce ještě nejsou pro tebe), kolem a kolem víš co chceš, a co ne a už si to tak nějak umíš zařídit... ;)... takže si užij ten poslední rok s 2 na začátku... a těš se, bude to čím dál lepší :)

    ...a krásně si užij středu... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za povzbuzení! Usnula jsem po chvíli :D A došla ke stejnému závěru! Žiju si teď nejlepší dny mého života a bude to jen lepší a lepší! A tenhle poslední rok s dvojkou bude prostě FABULOSO :D

      Vymazat
  2. Pamatuješ si, když ti bylo třeba 12 a i 20letí lidi ti připadali hrozně staří? :) Někdy v rámci nostalgie na tyto momenty vzpomínám. Teď mi je 27 a třicítka mě taky děsí — sice jsem muž, takže je to trošku jiné, ale známky stárnutí už na mně jdou taky vidět. :D Spánek mám z toho taky úplně rozhozen, kvůli čemuž vypadám ještě starší :D Kéžby po mně ještě někdy chtěli občanku :D Zkoušela jsi na spánek CBD? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tim CBD není vůbec špatný tip. Nedávno mi o tom říkala kamarádka, že to prý zkoušela a na problémy se spánkem to prý fakt funguje. Taky s ním mám teď celkem problémy, tak to možná také zkusím. Já si ale myslím, že u mě je na vině stará matrace. Už by to chtělo výměnu za nějakou novou. Co jsem tak koukala, tak třeba tady mají fakt obrovský výběr matrací, ale abych pravdu řekla, moc se v tom nevyznám. Asi si budu muset někam zajít a vyzkoušet si je na vlastní kůži.

      Vymazat
  3. Musíte se na to dívat tak, že vyšší věk vám dává více možností. Dopřála byste si ve dvaceti to, co teď ? Já teda určitě ne. Chodím na kosmetiku, prodlužování řas. Mám rodinný dům, manžela a dvě krásné děti. To je vlastně to, o čem jsem ve dvaceti letech snila. A abych se toho dožila, tak to chce holt trochu zestárnout a především zmoudřet! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dost mně vadilo že jsem v poslední době nemohla spát. Bavila jsem se o tom i s mými kamarádkami a ty mně docela rychle vysvětlily že by to mohlo být tím že máme doma dost staré matrace. Pak jsem se nad tím také zamýšlela a ono je to asi opravdu tak. Musíme je vyměnit.

    OdpovědětVymazat