#COCO: Krok první, staňte se na chvíli "blogerkou"! Sami pro sebe

Teď si určitě říkáte, sakra, kam jsem to vlezla, že? Nás nalákala na nějaký supr trupr klub, díky němuž si zlepšíme bydlení a najednou nás tahá do blogování. Ještě neutíkejte a dejte mi chviličku na vysvětlenou! Ono to bude za pár řádků totiž všechno dávat smysl. Když brouzdáte většinou blogů, napadne vás (teda mě určitě, tak snad i vás), že blogerky mají hrozně krásný, perfektní, dokonalý život. Samozřejmě jsou výjimky a smutné osudy, ale většinou jsou to v případě mého zájmu nádherné fotky krásných načančaných interiérů, všechno srovnané, uklizené, sladěné do posledního detailu. Nebo?


Já si vždycky říkala, že to takhle přece nemůžou mít doma pořád, že to prostě není možné. A pak jsem začala blogovat a odhalila tak na vlastní kůži, jak to vlastně je. A víte, kdy to máme doma nejhezčí? Když chci vyfotit fotky na blog. Nechápejte mě špatně, není to snad proto, že bych si hrála na něco, co nejsem, nebo vám lhala a uklízela JEN kvůli blogování, vytáhla všechny dekorace z krabice a po focení zase všechno zabalila na příště. Nene. Dostávám se ale k tomu, proč po vás chci, abyste si zkusili se na den nebo třeba jen pár minut stát blogerkou.


Když fotíte, abyste něco ukázali kamarádce, až tak totiž o nic nejde. Ale když fotíte na blog, kde víte, že se může dívat kdokoliv, dáte si o kapku více záležet. Na fotce je totiž ÚPLNĚ všechno vidět. Kde jste zapomněli utřít prach, kde máte poličku nakřivo, kde máte třeba dekorací moc nebo málo, kde by to chtělo přidat lampu, kde by to chtěla ubrat krámů, kde vám koukají šeredné kabely, jak je pokoj barevně vyvážený nebo třeba kde je třeba nejlepší přirozené světlo. Občas se vám třeba v místnosti jen něco nezdá a vy ani nevíte, co to je, a nemůžete tomu přijít na kloub.




Vytoťte to. Mobilem, foťákem, tabletem, to je jedno. Moc vám to pomůže. Berte to jako takový první krok. Myslím, že je to tím, že získáte odstup a najednou nejste v místnosti, ale mimo ni. Jakoby to najednou nebylo vaše. Je to taková "selfie" vašeho domova. Hledejte ten nejlepší, ale i ten nejhorší úhel. Silné i slabé stránky. Protože někdy je jednodušší zvýraznit to hezké než potlačit to, s čím až tak spokojeni nejsme. A zkuste to ze všech stran a úhlů. Soupněte si na židli, posaďte se na zem, vylezte nahoru na palandu nebo zkuste některý z koutů místnosti.


Že neumíte fotit nebo nemáte pořádný foťák? Nevadí, o to vůbec nejde. Nacvakejte pár fotek, pokud můžete, přesuňte je do počítače a koukejte. Potom si třeba dejde den pauzu a koukněte se na fotky znovu. Po chvíli sami uvidíte, co jste třeba dříve neviděli. Nebo bude snažší najít, který koutek nebo zákoutí je nejhorší a do toho se pustíte jako první! A víte, co je nej? Že některé věci můžete změnit hned, rovnou, teď. Já snad pokaždé, když fotím na blog, něco přesunu, svícen kousek támhle, obrázek támhle a hned to vypadá líp.

Tak co, objevili jste něco? Dejte mi vědět!



10 komentářů

  1. Máš naprostou pravdu a nevidím na tom nic špatného. Nikdo se nechce dívat na fotku, kde stojí např. nějaký produkt na zapatlaném stole a v povzdálí se válí špinavé ponožky.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) A nechci se na to dívat ani já!

      Vymazat
  2. ...je to tak,cez fotky svojho domova vidím to čo nevidím ,keď som v ňom...:)
    ...hovorím,že je to nový,iný vizuál...ale dáva mi to odstup...na fotkách vyzerá napríklad efektne ,to čo by som si ani normálne pocitovo nedala do neho...a naopak...:)....
    ...no a preto ,hoci máme doma všetko nové,cez fotky viem čo pomením...:):):)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Ono to všechno taky záleží na úhlu pohledu, z jedné strany je to třeba hezké a z druhé už ne. Já mám radost, že jsem se pro blog rozhodla nakonec, posouvá to mě i náš domov k tomu, aby byl jako my a byli jsme spokojení, je to taková zpětná vazba pro mě samou...

      Vymazat
    2. ...aj ja som rada,pre toto..a ešte vypovedať o tom našom inom živote,s autizmom,ktorý dúfam utvára aj to naše bývanie a harmónie...:)

      Vymazat
  3. Jj, přesně tak, taky díky focení interiéru ubírám věcí kolem... S malými dětmi je to opravdu náročné, ale aspoň má člověk důvod pořádně uklidit, aby to u nás nebylo jak v herně (a po výbuchu:-) A na zahradě to samé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já někdy obdivuju takové ty minimalistické interiéry s dětmi, krásné, čisté, i hračky sladěné v barvách, musí to být docela dřina :)

      Vymazat
  4. ..táto adresa sa ti bude páčiť :)
    http://vrecenapadov.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Pravda, vyfotit mě byt nenapadlo. Protože se bojím, že to bude vypadat ještě hůř než dřív. Nicméně plány jsou velké, rozpočet malý, takže se těším na nápady, které avizuješ. :) Jinak tip ode mě - zatím jsem si vždycky představovala, že přijde návštěva - předtím se mi totiž nejlíp uklízí a aranžuje. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný interiér, takové čisté a jednoduché ..

    LENNY MALI .com

    OdpovědětVymazat