#VISIT: Dneska letíme do Trondheimu! Za Češkou Nikol Herec

Musím se poplácat po rameni, že zatím mám na krásné, kreativní a originální bydlení čuch! Pokaždé si vyhlídnu někoho, kdo nemá typicky interiérové zájmy, ale nějak tuším třeba z jedné fotky, že to bude stát za to. A byli jste někdy zklamaní? Takže jsem nedávno takhle naslepo oslovila Nikol Herec. Viděla jsem její práci a její fotky na jejím Instagramu a tak jsem se virtuálně pozvala k ní domů do norského Trondheimu. A víte co, prý nás tady zatím není tolik, a tak můžeme na návstěvu všichni!


Návštěvy u cizích jsou u vás jedny z nejoblíbenějších článků. A já je taky miluju! Není lepší inspirace než nakukovat k ostatním, opravdovým lidem s opravdovými životy. Na první pohled je jasné, že v tomhle bytě bydlí kreativní pár s vlastním stylem. Najdete v něm spoustu zábavných detailů a originálních doplňků. A to se mi na jejich bytě líbilo na první pohled. "Oba máme rádi industriální čistý styl občas s nějakým kusem starého nábytku, ale v obýváků máme třeba tv stolek a komodu z IKEA z kolekce Stockholm. Jinak máme hodně betonových, měděných a mramorových detailů," vysvětluje Nikol. 





S Nikol toho máme vlastně dost společného! Bydlí se svým norským přítelem v Trondheimu už něco málo přes tři roky. Jejich byt je v novém domě z roku 2005 a má jen 33 metrů čtverečních. "Máme k tomu ale poměrně velký balkón, 8 metrů čtverečních, který je zasklený a vyhřívaný. Od jara do října je to tak moje nejoblíbenější místo v bytě.  Joakim vyrobil lavici, na které se tam i dobře spí," popisuje Nika.


Ráda nakupuje nové věci, ale také přemýšlí o tom, jak vylepšit ty staré. "Máme tady staré křeslo, na kterém chceme vměnit potah na šedý a dát doprostřed velký žlutý knoflík. Zatím jsme ale nenarazili na tu pravou látku," vykládá Nika a pokračuje, "Naposledu jsem si koupila v Bolia malou vázičku na noční stolek, byla poslední, tak tam na mě čekala. A taky drátěný koš ze Søstrene Grene do koupelny, do kterého dávám oblečení na cvičení, které nechci dávat zpátky do škříně, ale taky aby to jen tak leželo na pračce."


Naposledy u nich doma zrekonstruovali kuchyni. "Předělali jsme toho tady už celkem dost, ale tři týdny zpět jsme konečně dodělali kachličky v kuchyni. Vyměnili jsme tam i kuchyňskou linku a prodloužili ji do takového baru, který je teď ale spíš pracovní koutek. Taky jsme vymalovali zeď v obýváku betonovým nátěrem," popisuje Nika.



Sami můžete vidět, že si pár dal s bytem spoustu práce, aby z něj udělali domov, který přesně vystihuje jejich koníčky a osobnost. Joakim pracuje jako motion a graphic designer a Nikol mimo jié baví focení, které ji také živí. Spolu s kamarádkou si teď navíc založili blog longnights.co. "Důvodem je hlavně takový kreativní únik v zimě/tmě. Bude to o životě v Norsku hlavně prostřednictvím fotek. Já sama zatím funguji na Tumblr , kde dávám hlavně fotky z každodenního života.," uzavírá Nikol.

Tak co, jak s vám dneska na návštěvě líbilo? 



15 komentářů

  1. Páni.. fotky jak z časopisu (Y) krásný post a samozřejmě celý byt :3 přesně podle mého gusta :) Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! Napadá tě třeba někdo další, jehož byt či dům bys chtěla vidět? :)

      Vymazat
  2. Krásné to tam mají :) Jé, to mě bavilo se takhle k někomu vydat :) Pozdravujeme všechny Češky žijící v Oslo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se k lidem zatím vydávám jen virtuálně, bohužel, ale třeba jednou až budu velká redaktorka nějakého stylového magazínu o bydlení, tak si za lidmi na to kafíčko fakt zaletím! A bude to krása :) Za pozdravy moc děkujeme! Chybíte <3

      Vymazat
  3. No pěkné, takové jiné, spousta krásných detailů.
    A líbí se mi to využití prken ze skateboardů všude možně ^_^
    Díky za další prohlídku =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všiml sis i jednorožce zavřeného v zavařovačce? Aby vydržel napořád a neutekl, asi :) To je můj nejoblíbenější detail!

      Vymazat
    2. Nevšiml :3, na jednorožce je u nás specialista někdo jiný =D

      Vymazat
  4. Těší nás, že sis všimla jednorožce v zavařovačce, zrovna tomu totiž věnujeme dnešní článek! :-) http://tmblr.co/ZNJIGj1w6BW2s

    OdpovědětVymazat
  5. doladené do detailov.
    veľmi inšpiratívne bývanie.

    OdpovědětVymazat
  6. doladené do detailov.
    veľmi inšpiratívne bývanie.

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo, to je nádhera! :) Mám teď chuť se do zařizování našeho bytu pustit o to víc naplno :). Těším se na příští návštěvu! :) Měj se hezky, Baru!

    OdpovědětVymazat
  8. Já se taky velice ráda inspiruji u ostatních. Mám ráda french-nordic interiéry, ale poslední dobou přicházím na chuť i průmyslovým nebo čistě minimalistickým interiérům. Tohle je absolutní nádhera. Přírodní materiály dělají holt své :).
    http://chicadriana.blogspot.co.at/

    OdpovědětVymazat
  9. Byt má skvělou atmosféru, ale toho jednorožce...mi je líto...já bych ho hned vypustila:))

    OdpovědětVymazat
  10. Mají opravdu nádherné bydlení :) Jsou velkou inspirací :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a prosímtě, odkaz na Tumblr Nikol nikam neodkazuje, protože v něm máš překlep - tumbrl místo tumblr :)

      Vymazat