S pravdou ven! Jak je to s tím křeslem?

Vám, kteří se sem za mnou vracíte, je už moje sága Křeslo docela známá! Vy, kteří jste tady třeba poprvé, se tady dozvíte všechno pohromadě! Tak jako tak, křeslo mělo být hotové 11.11. a já od té doby tak trochu mlčím a mlžím. Ale jak někdo z vás řekl, vy mi to kdyžtak odpustíte, že jo? Takže bez dlouhého otálení se přiznávám: je skoro hotovo! Řeknu vám, je to pro mě velká věc a velká sláva, nejdelší DIY v životě. A proto jsem si řekla, že si Křeslo zaslouží sdělit svůj příběh pěkně od začátku. Takže si uvařte čaj nebo kafe a jdeme na to! Byl jednou jeden...


Když jsme se v březnu přestěhovali do našeho milovaného pronájmu, našla jsem na internetu inzerát s titulkem "Projekt křeslo". No kdo z vás by na to neklikl! Psala je mladá holka, která se rozhodla vylepšit mamčino staré křeslo, ale po chvíli zjistila, že to nebude tak easy, jak si myslela. A tak se potřebovala křesla rychle zbavit. Křeslo samotné bylo za odvoz.  A pro ty, kdo by byli tak padlí na hlavu, že by chtěli třeba v čalounění pokračovat, set z látkou a sešívačkou za dvě stovky k tomu. Po schválení rodinnou radou (norkem) jsme si mohla křeslo odvézt domů! Tohle jsou fotky z inzerátu a hned po vyzvednutí, omlouvám se za kvalitu :)


Do práce jsem se vrhla s nadšením, ale to brzo opadlo. Ona vám to není žádná sranda. Tím, že jsem křeslo šila metodou, která snad ani metodou není, a látku jakoby našívala přímo na křeslo (nešila jsem tedy potah, který bych pak na křeslo oblíkla), byla to místy fyzicky náročná práce. Sehnala jsem však parádní zahnuté jehly, které některé části dost zjednodušily. Jenže po dvou dnech šití jsem potřebovala aspoň dva dny pauzu, protože jsem měla prsty rozpíchané jak šípková Růženka. Jo, mohla jsem používát prsteníček, jenže mně to s ním vůbec nešlo a všechno trvalo pětkrát dýl. Takže takhle to dopadlo s počátečním nadšením:)


Po pár týdnech mě ale prsty tak bolely, že jsem si dala pauzu na pár měsíců. Potom jsem od vás dostala deadline a začala zase makat. Jakmile jsem se blížila do finále, samozřejmě, se to všechno ještě začalo komplikovat. Napřed mi došla nit. Potom se mi zlomila i poslední jehla a jakmile jsem šla pro nové, měli je momentálně vyprodané. Koupila jsem jiné, jenže ty byly moc tupé a ničily látku.  Ale i tak jsem se nevzdávala. Nakonec jsem den před koncem zjistila, že nemám zatím páru, jak křeslo dole ukončit. A tak jsem si řekla, že než se s tím mordovat a nebýt pak třeba spokojená, radši půjdu s pravdou ven a dám si ještě na tohle dokončení čas. No a takhle vypadá dnes :)






Nejsem taky spokojená s nožkama. Zvolila jsem matnou myší šedou, ale jakmile jsem došla s látkou až dolů k nohám připadá mi, že by byla lepší černá, aby křeslo dostalo malinko moderní šmrnc, co myslíte vy? Zároveň jsem si i řekla, že možná spodek zakončím s trošku holčičím šmrncem třásněmi. Jelikož jsem ale řekla norečkovi jasně, že jestli to křeslo někdy dokončím, už nikdy nepůjde z domu, chci, ať je prostě perfektní! 

Doufám, že se na mě tedy nezlobíte a jste na mě aspoň trošku pyšní! Já jsem a moc! Je to moje nové blogovácí křeslo a zároveň super hnízko hnedka u kamen, takže je mi krásně teploučko! Až se někdy zastavíte, MOŽNÁ si ho můžete vyzkoušet!

XOXO


14 komentářů

  1. téééda smekám a hledím jako puk :-) já neumím pomalu přišít ani knoflík... za mě černé nožky a bez třásní:-) krása, takové bych si taky přála, ale jak říkám, když se rozdávalo, stála jsem v jiné řadě, Užívejte, zasloužíte si to !!!! Martina B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Černé nožky určitě, třásně tedy ještě promyslím :) Já myslím, že každý se může něco naučit, i když mu nebylo dáno ;) Já si pamatuji, když jsem měla za domácí úkol přišít knoflíky k látce. Dělala jsem domácí úkol na posteli a přišila všechno k polštáři :D A podívej, kam jsem to dotáhla!

      Vymazat
  2. Taky smekám. Jsem si jistá, že já bych se do podobného díla vůbec nepustila. Se svou (ne)trpělivostí.... :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No musím říct, že jsem to pro mě byla challenge. No ale po osmi měsících jsem to doklepala :D Děkuji <3

      Vymazat
  3. Wau.. máte můj obdiv! Klobouk dolů.. Je nádherné, dala bych černé nožky a bez třásní .
    Já jsem ráda, že přišiju knoflík,takže ještě jednou velká poklona:)
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Určitě něco zkuste, třeba jen něco maličkého, a ono se to časem bude zlepšovat, až nakonec dojdete třeba k tomu křeslu!

      Vymazat
  4. tak krásne sa k Vám hodí...nádhera...super projekt...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Chvíli si ale dám od podobných projektů pauzu :D

      Vymazat
  5. Že norek a noreček =D, pobavilo.
    Nožky černé a bez třásní, teda pokud můžu přispět názorem =).
    No a klobouk dolů teda!! Musela to být fuška šít to rovnou na starý potah. Je super, že ses k tomu vracela a stále byla rozhodnutá to dokončit! Takže palec nahoru a třikrát hurá! =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  6. Ak mozem poradit. Kup si nastrelovaciu pistol. Je to za par eur. V hornbachu, alebo neviem co mate podobne pre kutilov. Tu latku co je dole zahnes na spodok kresla a pristrelis. Ked poviem ze s tou nastrelovackou to bude za 10 minut, tak to bude. Ale nie s pneumatickou klincovackou za tisicku, ale obycajnu rucnu malu na sponky. Popripade skus ci ti to nepojde s kancelarskou spinkovackou. Je to podobne, len drevo na kresle by muselo byt makke. Skoda ze nejdem okolo vas, uz by si to mala . hotove. Inak viem si predstavit rucne sit cele kreslo, je to strasna drina. Alebo skus klincekmi pripevnit. Cize otoc kreslo hore nohami, zahnut do spodu a tak s niecim pribit.

    OdpovědětVymazat
  7. No ty jsi dobrá!!! Vážně šikula :)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš můj obdiv. Musela to být dřina, sama jsem se do podobného, menšího, jednoduššího projektu ještě nepustila, že vím, že to bude dřina. Takže někdy je lepší nevědět. A s tím koncem by ti poradila to samé jako Atize. Otočit křeslo, našít, či nastřelit. Tak to bývá i u čalouněných křesel.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja som z neho, z tej zlatej hotová !
    A nemá chybu !
    Aj keď som sa navždy upísala vyzliekacím kreslám, žijem v ,,inom,, svete :-)
    Chválim, chválim, chválim !

    OdpovědětVymazat
  10. Hezký den,

    jste dobrá, taky doporučuji spodek nastřelit a případně začistit čtvercem odspodu, nožičkám se budete muset vyhnout nastřiženými a předem zapošitými otvory. Nejsnazší je okopírovat, jak je to udělané na křesle teď. A křeslo je moc krásné :-) a bude ještě hezčí- Jiřina

    OdpovědětVymazat