#VISIT: Minimalistický děstký pokoj u Terezy Matouškové

Občas mi od vás chodí komentáře, že vás mrzí, že nevidíte všechny pokoje bytu. Že tour není kompletní, že chybí srdce domova jako je kuchyně nebo obývací pokoj. Tak pro vás mám pro změnu pouze dětský pokoj! Pokud vás ale zajímá i zbytek, mám pro vás dobrou zprávu! Terezka Matoušková má totiž svůj úžasný a inspirativní blog, na kterém můžete kouknout pořádně a do detailů na celé její bydlení! A co ona má a co já ne, jsou dvě sladké děti. A tak jsme se s Terez dohodli, že pro mě a vás připraví článek o tom, jak vlastně taková minimalistický dětský pokoj zařídit!


Když se Terezka s manželem přestěhovala do vlastního domu, založila si i blog. Měla totiž jasnou představu o tom, kam se bude styl bydlení ubírat. "Propadla jsem totiž skandinávskému stylu - bílé, čeré a šedé kombinaci barev. Pro někoho to můžou být smutné barvy, pro mě je to dokonalost. Hlavně je to něco, co člověk může kdykoliv jednoduše změnit pomocí doplňků. A to já dělám velmi často," popisuje styl Terez. I z toho důvodu se totiž rozhodla zařídit dětské pokoje ve stejném stylu: "Máme dvě malé děti, 2 roky a 4 měsíce, a ti toho zatím moc nepotřebují. Pokoje mají 20 a 11 metrů čtverečních. Základem pokojíků je nábytek z IKEA v bílé barvě doplněný černobílými plakáty a mint doplňky," vysvětluje maminka.





Od původní rekonstrukce pokoje už uběhlo 5 měsíců a od té doby se tak, pokud jste dávali pozor, tak víte, narodilo Terce druhý chlapeček. "Vyrostl a taky už se trošku více zajímá o své hračky. Proto na zemi našla své místo i deka na hraní a teepee. To je ale spíš pro staršího, protože pokoj je dělaný hlavně pro něj. Brzy se do něj přesune a menší pokoj získá ten nejmenší v rodině. Proto jsem se snažila vše zařídit v neutrálním duchu, aby pokoje rostly s kluky. Někteří vidí jen šedou a bílou barvu. Já to vidím tak, že dětský pokoj má být klidné prostředí, ve které jsou hlavní dominantou hračky plné barev a tvarů, které jsou samozřejmě momentálně uklizené. Kdykoliv se pak díky nim dítě rozvíjí a utváří si svou vlastní fantazii," vysvětluje Terezka. Dodává, že hlavní herna je u nich zatím v obývacím pokoji.





A pokračuje výhodami minimalistického pokojíčku. "Perfektní je, že můžu cokoliv kdykoliv změnit a i jen díky malým detailům pokoj hned vypadá jinak. Nemusím na to vynaložit spousty peněz, protože stačí vyměnit plakáty nebo polštář a vidím velkou změnu. Já se snažím pokoje zůtulnit pomocí washi pásek nebo tapety. Z nastříhané tapety je i černý domeček a mráček v menším pokoji. Koupila jsem metr černé samolepicí tapety a nový doplněk je na světě za pár korun," popisuje jednoduché DIY blogerka.





Tak co vy na to? Pokud chcete vidět více fotek z Terezčina bydlení, určitě zaskočte k ní na blog TADY, na Instagram TADY nebo Facebok TADY.  Tak se určitě koukněte i na další úžasné místnosti Terezky domu a nezapomeňte sdílet trošku lásky a milých slov, ať na vás můžu být pyšná jako vždycky!

Jak vypadá váš dětský pokoj?





4 komentáře

  1. Po té posteli Hemnes touží moje máma už asi 5 let..snad se tento rok konečně rozhýbe. Tím, že spí v obýváku, je to skvělej doplněk, protože může sloužit i jako sedačka =)
    Ale to jsem odbočil. Už jsem psal na fb, že je to ideální základ, s kterým se dá pak jednoduše pracovat doplněním barevných a veselých detailů, mě se to moc líbí =)

    Krásný den,
    Michael
    MesHommes.com

    OdpovědětVymazat
  2. příliš mnoho ikey...zajímalo by mě, kdy to vyjde z mody jako nábytek našich rodičů... už to má snad každá rodina :/

    OdpovědětVymazat
  3. Mám stejný názor jako Michael a Terezčin pokojík pro kluky se mi moc líbí. Jednoduché a šikovné věci nikdy nevyjdou z módy ;-).
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Malé děti by kolem sebe měly mít víc barevných vjemů, alespoň barevných hraček. Líbí se mi to, ale je to spíš pro náctileté, ne pro malé děti.

    OdpovědětVymazat