Moje láska k polštářům a co dělám, když je mi zima

V sobotu ráno jsem se probudila a nevěděla, jestli je to pořád jen sen nebo je v domě opravdu tak chladno. No jo, večer jsme byli líní pořádně zatopit v kamnech, tak se nám to pak ráno pěkně vrací. Všude je taková ta vlezlá zima, že se vám nechce dělat ale vůbec nic jiného, než se zase pěkně na zpátečku vrátit do vyhřáte postele. Ale nedalo se nic dělat, jednak už dávno nebylo ráno a hlavně mě z postele vyhnal ukrutný hlad.

Snídani jsem udělala šup šup, a hezky zpátky do postele s kávou a laptopem. A v takovém počasí chci jediné, zachumlat se do pořádné huňaté deky, zavrtat do hory polštářů a čekat, až to přejde. Něco byste o mě měli vědět. Miluju polštáře. Jsem ten typ, co jich dokáže na pohovku nebo postel naskládat hromady, a pak je zase naházet na zem, když překáží, vyrovnat zpět a tak pořád dokola. A miluju dost často příšerné polštáře, takže výprodeje jsou pro mě polstářový ráj, protože většinou mají ty moje (nikdo jiný je totiž nechce). Navíc, sedačka sama o sobě už místo v pokoji zabírá, takže to, co je na ní, se nepočítá!

Takže jsem začala vybírat a kombinovat a plánovat a vymýšlet a skončila jsem takto, no:

http://www.pinterest.com/ananasbarb/textile/
Shodli jsme se s norečkem, že chceme mít interiér jednoduchý, ne moc přeplácaný, trošku elegatní, trošku chlapský, hlavní barvy budou šedá, černá, bílá, dřevo, sklo a zlatá na detailech. Takový typický skandinávský interiér obohacený o naše osobnosti, vtipné dekorace a detaily. Co se týče polštářů nebo textilií obecně, mám ráda kombinaci různých materiálů a struktur.

Určitě to doporučuji všem, kteří mají malý interiér: neblázněte moc, co se týče doplňků obecně. Volte radši větší méně barevné dekorace a textilie a nechejte mluvit spíše tvary, materiály a struktury. Pokud přece jen chcete něco speciálního, zkuste to nepřehnat. Polštář s krásným zdobným a třeba i barevným potahem stejně nejlépe vynikne sám nebo v okolí nějakých nevýrazných kámošů.


Výhoda polštářů třeba z IKEA je, že kupujete obvykle jen potahy a polštáře mají stejný rozměr. Takže jich prostě můžete mít teoreticky daleko víc, než jich opravdu můžete mít. A podle nálady prát a střídat potahy. A to je taky i můj plán. Chlupaté a pletené polštáře na zimu, zvířecí a jednoduché polštáře na jaro (koukněte na zajíčky!). U zvířat si ještě nejsem jistá, jestli projdou u pana domácího, při nejhorším grumpy cat schovám, když přijou na návštěvu kluci, že jo!


A jak jste na tom s polštáři vy? Milujete? Nenávidíte? Kdybyste si mohli vybrat jeden jediný ze všech, který by to byl? Pro mě je to jako vybírat, které dítě mám radši. Hrůza! Těším se ale na váš výběr! Všechny polštáře i s odkazy a další textilní inspirací najdete na mém Pinterestu.  

Doufám, že jste měli klidné pondělí a dobře začali poslední lednový týden,

6 komentářů

  1. ojojoj... to je těžký výběr! já taky miluju polštáře... ale poslední dobou kroutím hlavou nad cenama (i ve výprodejích)... takže "jen co se rozhodnu pro tu pravou barvu/tloušťku/materiál" si hodlám jeden nebo dva potahy uháčkovat (protože pletení mi prostě stále nejde)... ...a mělo by to být hodně rychle, dokud je ještě zima... protože jak říkáš, na jaře se musí polštáře převléknout do něčeho jiného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pravda, ceny jsou někdy nesmírně/vesmírně vysoké :( Obzvláště pletené polštáře, všem, kdo umí plést, závidím! (já jsem spíš na vrtání a natírání:) Viděla jsem i skvělé jednoduché návody na pleténé polštáře vyrobené ze starého svetru! Brzy si ale nějaký potah vyrobíme spolu, tak třeba se ti bude líbit a půjdeš do toho taky! Děkuji za komentář! Barb

      Vymazat
  2. Taky jich mám několik...černý hladký a medvědí plyšový mazlící ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla vyhlídnutý tento, ale než jsem stihla nakoupit, byl vyprodaný. Měli ho ve výprodeji hodně levně, tak se nemůžu divit. A uši by doma asi stejně neprošly :) Děkuji za komentář!

      http://www.pinterest.com/pin/374009944030117787/

      Vymazat
  3. Taky jsme uchyl na polstare! Nemuzu si vybrat ten nejhezci, vsechny jsou tak krasne... Ale nejvic me pritahuje sedy pleteny, protoze ten je mimo dosah meho nakupovani :( kdyz uz je fakt krasny a prijemny, ne takovy ten kousavy, tak stoji hromadu penez! Budes si nejake i vyrabet?

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám v plánu zkusit nějaké potisky a možná i svetropolštář, protože teď nemám ani šicí stroj, je to složitější. Ale minimálně si koupím obyčejné bílé bavlněné povlaky a zkusím z nich vyrobit nějaké nádhery :)

    OdpovědětVymazat