Můj první norský rok. Nejlepší rok v životě.

Vím, že jsem to tady trošku zanedbávala. Kdyby byl můj blog pokojíček, všechny kytky by pravděpodobně pochcípaly a na všech skříňkách a poličkách by už byla řádná vrstva prachu. Můj nekonečný problém. Miluju krásně čisto a uklizeno, ale jsem líná utírat prach a vytírat podlahy. A nádobí! To je asi ze všeho nejhorší. A s kytkama to neumím. Vždyť mi umřel i kaktus! Tak jsem si říkala, že si nějak navzájem pomůžeme tady na blogu. Já se naučím uklízet a starat o kytky a vy? Vy tady se mnou buďte a chvalte mě, když kytka přežije týden, měsíc nebo rok. Jo?


Když je řeč o roku, dneska slavím svoje norské narozeniny. Na obědě v práci jsme se bavili o počasí a já říkám, že je venku krásně, ale docela zima. A kolegyně na to "Jenže tohle je letos léto, je to jediné léto, které máme, tak si to musíme užít, jak to je." A o tom přesně Norsko je. Dělej, co můžeš, užívej si, co máš. Protože to je to jediné, co máš. A to je přesně to, co jsem potřebovala a tím mě takhle krása země na konci světa změnila. Nebo mění, pomaličku. Naučila jsem se být sama sebou a brát věci, tak jak jsou.

Ještě před měsícem jsem si nemohla dovolit dát ani kafe ve městě. Z rozpočtem napnutým jako kšandy to byly prostě extra náklady. Nakupovat vychytávky do bytu jsem chodila s rozpočtem právě toho kafe. Nebo jsem prostě chodila jen koukat, pořizovala fotky a vymýšlela, co nakoupíme později. I tak jsme se měli skvěle. Teď mám práci snů a brzy dostanu první plnou výplatu. A vypadá to, že si koupíme pořádnou sedačku.

Nemyslete si, že se něco změní. Peníze dělají příležitosti. Takže bude více článků, více DIY a mnohem více inspirace. Pořád budu chodit na blešáky a koukat na nabídky "za odvoz", pořád budu vyrábět a předělávat. Prostě jenom potřebuji mít věci po svém, trošku jinak, a přitom stejně, stylově, ale ne moc, no víte jak to je!

Nejlepší rok mého života. Tady a s ním. Nic bych neměnila. Může být příští ještě lepší?


13 komentářů

  1. To je tak milý článek. Gratuluji k roku v Norsku a přeji ať jsi tam i nadále šťastná a moc spokojená. Tak připíjím na další nejlepší roky Tvého života! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek! Tohle jsem si opravdu potřebovala přečíst! Díky...
    V.

    OdpovědětVymazat
  3. Teší ma, že od teba vidím ďalší post :) A úplne to chápem, keďže mám dosť práce, svoj blog tiež veľmi zanedbávam. Čo sa týka financií, viem čo myslíš - tiež som teraz mala také obdobie ako ty a aj niekoľkokrát v minulosti, lebo pracujem z domu, projekty sa naťahujú a málokto mi zaplatí vopred :( Ale niečo ma to naučilo - keď si niečo nemôžem kúpiť hneď, trávim veľa času výberom vhodných vecí, ktoré si dôkladne premyslím a potom nie som nespokojná, že som kúpila hlúposť.

    Kvôli kaktusu si nič nerob, mne stále nejaká rastlina umrie (mätu nezvládam a surfínia mi tiež umrela po dennej 2-mesačnej starostlivosti). Mám ale nové sukulenty (mini Euchevérie) a zatiaľ ešte žijú, pri kaktusoch a sukulentoch treba odolať pokušeniu a nepolievať ich. Vraj raz mesačne stačí...

    A aby som nezabudla, blahoželám k prvému roku v Nórsku. Myslím že je to úžasné že žiješ práve v takejto krajine, mňa Škandinávia už roky láka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš úplnou pravdu! Já teď konečně vyřešila, jak to tady budeme mít barevně a jakou barvu sedačky chceme a tak vůbec, takže čas tomu určitě prospěl, víme, co se nám líbí a neutráceli jsme zbytečně :)

      A se zalíváním máš asi pravdu :D Zdálo se mi, že začali umírat, tak jsem je zalila a jeden umřel totálně. Ale už jsem pořídila nový, tak snad vydrží!

      A máš pravdu i s Norskem! Mě lákala Skandinávie vždycky a noreček rozhodl, že to bude Norsko :D A jsem šťastná, je to nádherná země, bydlíme v super městě v krásné části, no vypadá to, že snad tráva nemůže být zelenější a nebe modřejší ;) Určitě bys měla přijet podívat se na to osobně!

      Vymazat
  4. Prave som si vravela co sa deje? Nova praca ta uplne zahltila a na blog uz nie je chut? Neprezradis co to je praca snu.? Neboj sa , urcite dalsi rok bude este este stastnejsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, to ne, na blog je chuť, ale byla jsem tak hrozně unavená, že jsem usínala třeba v šest odpoledne :D Mám pořád ještě práci i v kavárně, kde jsem začala pracovat dříve, takže pracuji sedm dní v týdnu skoro každý týden, tak to bylo náročné. Ale teď se to konečně trošku ustálilo a taky mám zase čím fotit, takže jsem zpět s tolika inspiraci, že nevím, kde začít :) Díky za podporu!

      Vymazat
  5. Hezký článek, je z něj cítit optimismus. At se ti v Norsku daří i další roky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Snažím se nepropadat panice a pořád se dívat na věci z té lepší stránky a na všem hledat to dobré, protože, co si budeme říkat, na všem je nakonec něco dobré, někdy to jen nevidíme hned :)

      Vymazat
  6. Pěkně se četlo! Líbí se mi hlavně přirovnání k pokojíčku, je pravda, že to mám asi stejně :). Přeju další úspěšné roky před tebou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Doufám, že se budou dobře číst i další a další články! :)

      Vymazat
  7. S kytkama jsem na tom stejne, ale blog prosim nezanedbavej. Hezky se cte :)

    OdpovědětVymazat