#VISIT: Na vánoční návštěvě u Gréty Žídkové alias Grettusa

Vy víte, jak já to slídění u cizích miluju! Každý člověk se svým osobitým interiérem mě totiž pokaždé něčím inpsiruje! Dneska mám pro vás další trošku vánoční, malinko zahraniční, ale hlavně hezkou českou návstěvu! Půjdeme se podívat ke Grétě Žídkové, která bydlí s přítelem Filipem v Anglii. Grétka zatím nebloguje, ale o jejím životě, příleti, o tom, co má ráda, nebo co nosí se dozvíte na jejím instagramu @Grettusa (klik)! Takže nezapomeňte zaskočit a sdílet trochu lásky, jo? Je to jedna z mála "fashion/lifestyle" holek, která mě fakt baví! A s 16 tisíci follower to vypadá, že baví spoustu dalších:) Tak jdeme na to?


Gréta se s přítelem před časem přestěhovala do nového domečku. "Do Anglie jsme odletěli před rokem a čtvrt kvůli přítelově práci a taky chuti zkusit něco nového a jiného. Náš první byt byl ale ošklivý a malinký," popisuje Grétka. Potom úplnou náhodou narazili přes známou na současný domek. "Už při první návštěvě jsme oba tušili, že toto je to pravé, co hledáme. V Angliije opravdu těžké najít hezký dům nebo byt, nehledě na to, že ceny jsou pro nás mimo "britské" astronomické. Nám se však podařilo a už jen chybělo vymyslet, jak si prázdný dům zařídíme. A teď už se jen těšíme na léto a večery na zahradě. Roste nám tam totiž palma, takže si připadáme tak trochu jako na dovolené," vykládá.









Neměli žádný nábytek, takže začala ta pravá zábava. "Známí nám nabídli, ženám darují postel, kterou už nepotřebují, protože si chtějí pořídit novou. Bylo nám řečeno, že je postel v perfektním stavu a tak jediné, co jsme pro začátek pořídili, byla matrace. Jak to tak ale bývá, nebylo to nakonec tak růžové. Postel nám sice přivezli, ale dva dny před stěhováním jsme zjistili, že k sestavení postele nám chybí důležité části, bez kterých to prostě nepůjde. Takže to vypadalo, že budeme spát na zemi. Všeho se ale statečně ujal Filip (přítel) a postel vlastnoručně dostavěl," popisuje Gréta.









Co se týče stylu, má to doma Grétuš o trochu jednodušší než já s norkem :) "Měla jsem v hlavě určitou představu, ale ne žádný konkrétní styl. Nástěstí máme s Filipem naprosto stejný vkus jak v oblékání, tak v interiéru a vybavení domu, takže společně jsme nakupovali malé drobnosti a vznikl z toho celek. Hlavní roli v našem domě hrajou světýlka, které máme téměř všude. Různé tvary a různé druhy. Potom také vílá barva, dřevo a copper. Velice rádi chodíme i do Charity shops a objevujeme nové kousky jako třeba náš jídelní stůl. Stejně jako v oblékání se nerada řídím pravidly nebo určitým stylem. Dům je prostě sestavem z našich myšlenek, věcí, které se nám líbí a máme rádi a to ho dělá našim domovem," popisuje styl Grettusa (klik).

Tak co, jak se vám dnešní návštěva líbila? A ke komu byste chtěli zajít příště? Prozradím, že jednu už mám domluvenou a na tu se těším moc, bude totiž tuze speciální!

Mějte se krásně anananásci,













7 komentářů

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. Gretu sleduji na IG a moc me bavi. (Omlouvám se za vymazání prechoziho komentare, ale chtela jsem použit emoji, ale zobrazilo se to úplně jinak, než bylo myšleno)

    OdpovědětVymazat
  3. věděla jsem už podle IG, že Greta mají kouzelné bydlení, ale tohle??!! to je neuvěřitelné :) nádherné, nemám slov :)

    Konec roku, konec prokrastinace?

    OdpovědětVymazat
  4. Začátky bydlení nejsou vůbec lehké.. často mi mamka vypráví, jak ve svém bytě neměli s tátou nic kromě spacáků na zemi a pár základních el. spotřebičů :) ale zařízené je to nádherně :3 Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, my když se sem nastěhovali, tak jsme první dny měli jen matraci na zemi :D Takže jsme to brali s humorem a v posteli i jedli a připadali si jako na pikniku :)

      Vymazat
  5. Ked si citam blog posty o byvani, premyslam nad tym, ci sama navstevujete domovy nych, alebo je to len online spolupraca a vy date pkyny, ake fotky nafotit a co z domova ukazat:)
    Mne osobne chyba pohlad do obyvacky ci kuchyne, ktore su srdcom domova....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Slávko! Děkuji za komentář! Domovy bohužel zatím nenavštěvuji, i když je to do budoucna můj velký sen! Obvykle oslovím lidi, kteří mi jsou sympatičtí s instrukcemi nebo požadavkem/přáním a potom článek uzpůsobíme podle toho, jak si přejí oni. Někdo třeba není pyšný na svoji kuchyni, někdo nemá nějakou část dodělanou. Třeba jako právě Grétka :) Chápu, že ideální by bylo mít vždy celý domov od vchodu po záchod (ne doslova:), ale i tak vám ráda přináším inspiraci, která není kompletní. Věřím totiž, že si každý vždy může najít něco svého v každém bytě a mě osobně inspiruje každý, ať komplet nebo ne!

      Vymazat