Dnes je mi třicet. Nejsem si jistá tím, co chci. Ale vím, co ne

Jak se tyhle kritické narozeniny přibližovaly, začala jsem přemýšlet, co se sebou. Vy mladší si rozhodně nemyslete, že na to přijdete nějak automaticky. Vůbec ne. Nepřijde to ani ve snu, ani vám to většinou nikdo nenapoví, prostě to musíte nějak zjistit. Nemluvím teď o tom mít svůj sen a následovat ho přes hory, přes doly. To už je úplná blbost. Mám namysli třeba to, co vás v životě baví, co chcete dělat, jaká je vaše oblíbená barva, co máte rádi. A řeknu vám jedno: pravděpodobně nebudete vědět většinu těchto věcí ani ve třiceti. Co ale s velkou pravděpodobností vědět budete je to, co NE.  


Viděla jsem onehdá takový hrozně dojemný dokument se starými lidmi, kterých se ptali, čeho v životě litují a co by třeba dělali jinak. Utkvěla mi v hlavě jedna stará okouzlující paní, která se podivovala nad tím, že mladí lidi si v dnešní době sepisují všelijaké TO DO listy, seznamy toho, co musí a chtějí a mají udělat, ale přitom by si radši měli sepsat co by dělat neměli nebo co dělat nechtějí. Jednak je to perfektní myšlenka, protože kdo v dnešní době ví, co vlastně chce, že jo. Hlavně to, co chcete nebo si přejete, se může změnit ze dne na den. A taky je mnohem jednodušší sepsat, co vlastně nechcete. 

Já vím jedno. NEchci být sluníčkový perfektní lifestyle bloger. NEznamená to, že vám tady budu ukazovat špinavé nádobí ze včerejčí večeře nebo oblečení rozházené po podlaze, protože zůstalo tam, kde jsem ho včera ze sebe svlíkla (a NEříkejte, že se vám to taky NEstane). Chci s vámi ale sdíle více svého života a ukázat vám, jak to všechno vlastně je. Že je v pořádku NEmít obrovské hollywoodské sny. Že je okay NEmít vlastně vůbec žádné sny a NEvědět, co chcete. Že se NEmusíte stydět, pokud jste celý víkend NEdělali vůbec nic. A že NEmusíte pořád dokola nakupovat krámy a sdílet to s ostatními, abyste byli šťastní. A že mít normální, obyčejný, šťastný život, kdy si prostě užíváte každý moment jen tak, je vlastně to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. 

NEříkám, že už si nikdy nic NEkoupím, NEpochlubím se něčím novým a NEbudu mluvit o snech, které mám. Jen mám teď jako dospělá žena (haha) pocit, že k vám prostě musím být fér. Že už nepotřebuji hrát žádnou roli, že už chci hrát jen sama sebe. No a než začnu být totálně patetická a dojímat se, tak snad jen doufám, že vás budu bavit ještě o to víc a že budete mít díky mě sluníčkový den i tak :)

Tak pac a pusu za brzy!





16 komentářů

  1. Všechno nejlepší! Ten věk ti teda závidím, to nejlepší máš totiž právě před sebou.... Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Me ceka tricitka pristi rok a tedka si me dost uklidnila, ze v tom nejsem sama. Taky vubec nevim, co chci, ale vim, co nechci. Asi si napisu nejaky seznam. Jo a vsechno nejlepsi!

    OdpovědětVymazat
  3. Všecko nej a na NEsluníčkové reporty se moc těším!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek a moc s ním souhlasím, i když mi ještě 2 roky do té třicítky chybí :-) Vše nejlepší a spoustu spokojených čtenářů! Katka L.

    OdpovědětVymazat
  5. Krasne narozeniny! A 30ka nic neni, vlastne zacina ten zivot zrale zeny, ktera vi, co chce, nebo nechce;-). M.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně napsaný, ta myšlenka, si místo toho co chci, napsat to co nechci, je k zamyšlení.
    A krásné narozeniny, 30tka je krásné číslo!

    OdpovědětVymazat
  7. Baru, všechno nejlepší! :)) Moc se mi líbí tvůj přístup! Že si nechceš na nic hrát a ukazovat nám svůj normální, obyčejný a šťastný život...taky jeden takový mám, tak moc ráda nakukuji do toho Tvého! Protože to mám hodně podobně, taky sama moc nevím, co vlastně chci...Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  8. Všechno nejlepší, Baru, a ať se daří!
    V.

    OdpovědětVymazat
  9. super článok opäť, fakt ma baví ťa čítať! a všetko najlepšie prajem :)

    OdpovědětVymazat
  10. Barus, vsechno nej!!! 30tka je super cislo:-) Chce se mne rict- ach, sladkych tricet... Tim spis, ze ja uz se pomalu ale jiste prekuluju:-) pres 35... Tesim se na tve posty a videa a poradne a paradne kulatiny oslav!!!!! Pa Terka

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem Tě objevila na YT a protože mě bavily videa, tak jsem se rozhodla kouknout i na blog, kde se mi to libilo jeste vic a uz jsi ve sledovani na YT i na bloglovinu a tenhle clanek mi uplne potrdil, ze jsi clovek, kteryho chci cist a sledovat :) Souhlas s myslenkama!

    OdpovědětVymazat
  12. Všechno nejlepší! Moc hezky jsi to napsala :)

    OdpovědětVymazat
  13. Čím si menšia,
    ( nenáročnejšia, vďačnejšia za okamžik ),
    tým si väčšia :-)
    ( celistvejšia, naplnenejšia )
    Nech sa vždy všetko, vo všetkom,v tvojom živote na dobré obráti !

    OdpovědětVymazat
  14. Ty jsi výjimečná tím, jak jsi mile ,,normální"... Mě už tak unavují ty věčné přemotivované články a citáty a všechno...jako by člověk nemohl být šťastný, aniž by měl perfektní postavu, dokonalý vztah, nejstylovější bydlení (nejlíp někde v ráji), plné skříně hadrů, kabelek a kosmetiky a práci snů (nejlíp sám na sebe a být svůj pán)... Kdysi mi táta řekl, že štěstí není nějaký stav, který přijde zvenčí...štěstí je lidská vlastnost. Ale taky to začínám doopravdy chápat až ve svých sedmadvaceti :). Jo a opožděně přeji vše nejlepší :). Katka.

    OdpovědětVymazat
  15. Co nechci... Je pravda, že to bych dala asi dohromady spíš, než to co chci... No, mám o čem přemýšlet, díky za jiný úhel pohledu ;o). A samozřejmě - všechno nejlepší! :o)

    OdpovědětVymazat