#IKEA: Doplňky, díky kterým bude váš život doma zelenější

V poslední době jsem se začala více zajímat o úspornější a jednodušší život. Sleduji videa a blogy lidí, kteří vyznávají minimalistický styl nebo například neprodukují téměř žádný odpad. Na rovinu se přiznám, že asi nikdy nepůjdu tak daleko. Podle mého názoru totiž minimalismus přestává dávat smysl, pokud je můj život komplikovanější, než byl předtím. Ale jak vy už určitě víte, pro zjednodušování a zlepšování já jsem všemi deseti. Nová IKEA kolekce ANVÄNDBAR mi proto udělal velkou radost. Vázičky na pěstování avokáda, terakotové nádoby na klíčení nebo látkové pytlíky na uchování zeleniny či bylinek jsou totiž základ každého ekologického zelenáče! V prodeji ode dneška i u vás/u nás :)


2patrový podnos na klíčení, 499.-, IKEA
Pokud chcete žít jen trošku úsporněji, kde jinde začít, než právě doma? Celá kolekce je navržena tak, abyste mohli začít svůj zelenější život úplně jednoduše. Zasaďte si pár semínek, nakupujte do látkové tašky a jste na půl cesty tam. Oceňuji, že jsou všechny produkty z přírodních materiálů jako je bavlna, terakora, sklo, dřevo nebo porcelán, takže kromě jiného i déle vydrží. Uhodnete, co je můj favorit? Nebudu vás zatěžovat detaily, kochejte se úžasnými fotkami s ilustrací, ty vám všechno vysvětlí za mě. V kolekci je toho ještě mnohem víc, věřili byste tomu? Kromě jiného třeba i KNIHA o ohleduplném bydlení. Všechny produkty si můžete prohlídnout na webu IKEA TADY, vše už je v prodeji, tak pospíchejte! Ale teď už jdeme na to :)
Závěsný podnos, 699.-, IKEA / Síťka na květináč, 399.-, IKEA
Váza, sada 3 kusů, 149.-, IKEA 
Samozavlažovací květináč, 349.-, IKEA
Látková taška, 99.-, IKEA
Látkové pytlíky, 5ks, 199.-, IKEA

Mým must-have je smetáček a lopatka, když je nepoužíváte, zapadnou do sebe, lopatka se sklopí ke stěně, vše vypadá fantasticky, uklizeně a zabírá minimum místa. Moc se mi líbí vázičky na pěstování, jednak kvůli barvě a taky se mi líbí, že jsou malinké a mají různé velikosti a tvary, takže budou pasovat i na jakoukoliv kytičku. Mou osobní výzvou jsou látkové pytlíky, se kterými chci vyrazit do obchodu na nákup a vyhnout se tak plastovým sáčkům a taškám.

A já si dám zase na chvíli s IKEA novinkami pokoj, jo? Ale mohla jsem vás o tohle ošidit? Nemohla!









11 komentářů

  1. Ikea je super. Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Ikea novinky mi nikdy nevadi:-), a smetacek suuuper. Diky. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, ta látková taška vypadá móóc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíc mě zaujaly látkové tašky a pytlíky na potraviny. Látkové tašky na nákup používám už dlouho, protože často chodím na nákup a nechce se mi pokaždé kupovat další tašku. Snažila jsem se to naučit i přítele- aby vozil v autě tašku na nákup, ale nějak mu to nejde.

    OdpovědětVymazat
  5. Wau fotky sú krásne a článok je tiež super :) IKEU mám veľmi rada, hlavne ich doplnky! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, můžu se zeptat, v jakém programu doděláváte animace? Děkuji. Váš blog se mi moc líbí ;). Bára

    OdpovědětVymazat
  7. Můžu se zeptat, pod jakým názvem se dají látkové tašky v Ikee najít? Nepoužívám jiné snad 15 let, tyhle vypadají dobře, ale nemůžu je na stránkách objevit... díky. L.

    OdpovědětVymazat