#DIY: Syslíme papírové vzpomínky na "statement wall", díl.1

Dnešní DIY bude spíš taková výzva nebo příprava na něco většího, řekněme? Protože jestli něco nemám ráda, tak jsou to zdlouhavé postupy, návody nebo prostě super nápad, na který doma stejně nemám materiál, takže musím čekat dny nebo týdny, abych všechno nashromáždila. Plán je vyrobit motivační nástěnku, koláž nebo takzvanou "statement wall". A protože to může zabrat docela času a budeme potřebovat dost materiálu, aby to stálo za to, půjdeme pěkně krok po kroku. Můžeme?


Motivační nástěnka, koláž nebo statement wall může obsahovat cokoliv, co máte rádi. Já si pamatuji, že už jako malá, mladá, no, mladší, jsem si dělala různé koláže na takové té klasické korkové nástěnce z plakátů z bravíčka, výstřižků z časopisů, nálepek, lístků do kina, diplomů ze závodů a tak.  Nad tím jsem měla pověšený provázek odezdi ke zdi a na ten jsem kolíčky vešela věci, co na nástěnku nevešly, jako medaile a podobné ptákoviny. Taky jste to tak měli?



No věřte nebo ne, přesně tyhle kolážovité nástěnky (klidně i bez nástěnky) jsou teď hrozně cool! Krásnou vyrobily třeba holky z Minty Finty před pár dny u jedné z nich doma. Bezvadnou nástěnku má taky doma Vivi z Vintage blog se spoustou vychytávek a detailů, tak jestli chcete, koukněte k ní na více fotek. Každý si najde svůj styl, směr, barvy, materiály a předměty, které na nástěnce bude mít.  Takže rozmýšlejte, co máte rádi a co na ní chcete.

Aby byla nástěnka osobní a vaše a přesně podle vašeho vkusu, nejde ji jen tak vyrobit "na hotovo" najednou, stejně tak jako nemůžete přes noc vyrobit z nově zařízeného bytu domov. Je to něco, co nějaký čas trvá, musíte shromažďovat malé kousíčky až za nějaký čas budete mít celou skládanku hotovou. Jak bude výsledná nástěnka vypadat, je teď docela jedno, vůbec se tím nemusíte zaobírat. Na vás je teď začít syslit všechno, na co narazíte, co vám vykouzlí úsměv na rtech.



Založte si krabičku, složku nebo obálku a tam to všechno dávejte. Výstřižky z časopisů nebo celé stránky, vstupenky, lístky, nálepky, různé pohlednice, vizitky, papírky, hezké obaly, no cokoliv papírového nebo na zeď přilepitelného, abych to zjednodušila:) Zatím nic nekupujte! Jasný? Až nasbíráme dostatečně objemný poklad, čekají nás další kroky. Rozhodnout se, jestli chceme lepit na zeď nebo na nástěnku (tu taky vyrobíme, nebojte!), jak bude nástěnka vypadat a co na ní přidáme (plakáty, motivační nápisy, pásky a kdeco).

Já zatím nasbírala pár pohlednic, krásné zlaté kancelářské sponky, ze kterých raz dva vykouzlím srdíčka, jednu krásnou vizitku a dřevěné kolíčky. Ale sbírám dál! Pohlednice jsem tři koupila už před časem a teď se mi hodí, dvě byly zdarma v obchodě s nábytkem jako propagace. A vizitku jsem si odnesla z obchodu se světly :) Zatím to nemusí mít kdovíjakou hlavu a patu, prostě schraňujte.


Může to být nakonec krásný dárek k výročí, může to být ztvárnění vašeho snu nebo přání, nebo jen motivace k tomu začít se hýbat a dostat se do formy. Nebo to může být prostě jen koláž krásných věcí, na které vám bude dělat radost se koukat. No vidíte, tak jsem to celé popletla! První krok je samozřejmě rozmyslet si co tahle koláž bude představovat. Umění? Sen? Motivaci? No to už nechám na vás :)

Já osobně chystám malou motivační nástěnku pro norečka, ať se učí a nezlobí ;) Co vy?

4 komentáře

  1. ...tak to mi ide do plánov :)...mám obraz z IKEA,nad gaučom,v obyvke....som v očakávaní :)
    fotky od Báry G....TURBÍNOVÁ KLAPKA...no a tento obraz,hoci je rodinným erbom,autobus,autobusisti,autisti v rodine ..:)....musí byť pretretý tabuľovou čiernou !!!...a bude z neho STATEMENT WALL ! ...dík za názov pre nástenku...budem si lepiť ryžovými páskami ...výstrižky...možno ďaľšie fotky od BG...:):):) idem do toho ,foto PRED na blogu...
    http://osblove.blogspot.sk/
    ...PO odfotím po realizácii,držte palce,aby mi to neprekazili roddinný prślušnici...!
    ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...rodinní priślušníci /oprava ! /

      Vymazat