Impulzem pro tuhle velikonoční koláž nebo jak to nazvat, bylo jaro a Tina je doma:) Neznáte ji ještě? Kromě kuchařky a pekařky je to královna koláží ze všech možných kuchyňských předmětů, kytiček a momentálně skořápek a mechu. Sleduji ji hlavně na Instagramu a tady je fotka, která mě úplně nadchla a donutila k tomuhle všemu (například vyběhnout na dvorek v papučích a lžící tam dlabat mech z dlažby ;).
A co budete potřebovat?
Myslím, že z fotky sami vidíte, že to není nic složitého, takže žádné zdlouhavé postupy nejsou třeba.
1. Sníte vejce.
2. Skořápky vypláchnete a usušíte. Nevadí, že jsou třeba trochu více popraskané nebo jste vejce nenakřápli v půlce. Každá skořápka bude krásná.
3. Nasbíráte mech. To může být asi ta nejtěžší část. Já mám štěstí, že máme mechem porostlou dlažbu na dvorku. Takže jsem vzala lžíci, misku a šla na to. Vy možná musíte do lesa.
4. Jednoduše nějak elegantně nacpete heboučký voňavý mech do skořápek a už máte skoro hotovo (Nevíte náhodou, jak se řekne zdrobnělina mechu? Mešík? Asi.)
5. Najděte místo nebo podložku. Já použila malé dřevěné prkénko a naaranžovala tuhle krásu na to. Můžete použít mističku nebo nějaký hezký talířek, můžete použít plato od vajec jako Tina, kůru stromu nebo cokoliv, co vás napadne. Super to bude vypadat i jen položené na naklíčené řeřiše nebo hlíně v květináči.
6. Přidejte cokoliv dalšího. Já bych moc chtěla malého zeleného plastového dinosaura, že by to jako vypadalo, že se zrovna vylíhl! Ale nemám :( Tak jsem dala aspoň do pozadí krávu :D
A tohle jsou naše Velikonoce! Jestli se do toho pustíte, šupněte fotku na Instagram a označte #ananasbarb, abych se na ni mohla podívat, moc mě zajímá, jak vaši koláž vyšperkujete vy!
Fotky krásný, ale naživo je to mnohem hezčí :)). Nám se to do bytu moc nehodí, ale už se těším na další tipy a nápady a až nějaký konečně zkusím! :) A ta buchta je super volba, je to moc dobrý :)
OdpovědětVymazatDěkuji :) Jojo, asi máš pravdu, taky se mi to více líbí naživo :D A za recept děkuju, už se těším na další!
Vymazat