#GETTHINGSDONE: Je třeba to tady dát trošku do (po)řádku...

V našem bytě a hlavně mimo něj se toho teď děje hodně. Asi jste si všimli, že já tady o sobě a životě mimo naše "nábytky a doplňky" moc nemluvím. No ale jelikož to teď všechno tak nějak souvisí, něco vám přece jen poodhalím! A pak taky pochopíte, proč, i když psaní a vyrábění a předělávaní a upatlané ruce miluju, potřebuji teď na sebe na chvíli pořádný bič a řád. Jinak to křeslo snad nikdy nedokončím a to by byla škoda, že jo?


Jak víte, před měsícem a půl jsme se přestěhovali z malého městečka do Osla. I když jsem začala práci hledat ještě dávno předtím a ačkoliv mám spoustu zkušeností ve svém životopise, bylo mi to prd platné. Nemluvím norsky, takže se automaticky řadím až za všechny ostatní v řadě, co norsky mluví. Řadila! Našla jsem si víkendovou práci v roztomilé kavárně a smůla se alespoň trošku prolomila. A v pondělí jsem dostala další telefonát a dostala práci snů. Ještě to není oficiálně podepsané, tak si to ještě nechám chvíli pro sebe, nesmíte se na mě zlobit. Je to jako s těhotenstvím, dokud to není stopro jisté, tak se to nikomu neříká :)


Asi si říkáte, proč vám to všechno říkám. Jestli se jako chlubím nebo co. Nebudu lhát, že jsem super šťastná a měla jsem slzy v očích, když mi volali po x kolech pohovorů, že mě vybrali. Pointa je ale v tom, že už jsem tak nějak domluvená v kavárně a nesmírně se těším na svůj dream job. V praxi to ale znamená, že nějakou dobu budu holt pracovat sedm dní v týdnu. To si zase jako nestěžuju, aby bylo jasno! Jen tím vším chci vlastně říct, že potřebuju sama pro sebe systém, abych se nevzdala svého "osobního života" jehož je můj milovaný blog a psaní součástí. Uf.  No. Takže i odvolávám, co jsem slíbila a počínaje právě teď to bude tady na blogu následovně:

ÚTERÝ: #COCO + #DIY

Nějak mi přijde, že citát Coco Chanel "Nejlepší věci jsou zadarmo, druhé nejlepší jsou hodně hodně drahé" mluví za vše a přesně vystihuje moji lásku k interiérovému desingu a tak nějak tomu, co tady dělám/ děláme, nemyslíte? Takže pod #COCO bude nás nový klub, kde se každé úterý potkáme a já vám poradím, jak a co u vás doma a třeba i ve vašem domově změnit k lepšímu a bez peněz nebo s tím, co máte doma. Protože, když už jsme u těch citátů dnes, jak se říká "Pořádek v bytě, pořádek v mysli/životě/hlavě" a tak začneme hned příští týden a pěkně od podlahy!


Do téhle kategorie budou nově spadat i DIY. Moje oblíbené návody nebo postupy nebo inspirace na to, co si můžete vyrobit nebo předělat sami doma. Nemůžu slíbit, že vždycky budou zadarmo, protože ať chcete nebo ne, občas lepidlo nebo nůžky potřebujete a ne vždy je máte doma. Ale pokud se vám zdá nebo víte, že na to nemáte, ale přijde vám, že tentokrát můj nápad nebo návod stojí za to, zkuste si za ten týden odpustit jedno kafe a jeden dortík nebo čokošku a peníze investujte do barvy nebo ve spreji nebo co bude zrovna třeba, hm? Zároveň máte skoro celý týden materiál sehnat a pěkně si na to o víkendu sednou!



ČTVRTEK: #ONCE

Tak nějak mě napadlo, že veškerou tu inspiraci a plány a nápady o tom, co "jednou" budeme mít, co se nám líbí a co plánujeme změnit nebo klidně i co jsme už vymysleli a naplánovali a nakonec zrealizovali, sjednotím pod kategorii #ONCE.  Nic moc objektivního jako trendy a podobně v tom nehledejte. Najdete tady všechno možné, třeba taky trošku něco víc z našeho života a toho, co máme rádi a proč a co si přejeme a co chceme, co se mně osobně líbí a co mě třeba inspiruje k tomu jednoho dne něco změnit.


SOBOTA: #SUPRISE!

Chystám pro vás spoustu nových témat a projektů, takže jsem si řekla, že na neděli si vždy nechám něco zajímavého a nového a třeba i překvapivého. Pokud všechno vyjde, budu pro vás mít i super seriál, tak ten se akorát na sobotní čtení ke kafíčku bude hodit. A taky všechno to moje povídání bez kategorie připadne právě sem.

Myslím, že to třeba bude fajn i pro vás, abyste věděli, kdy se na blog vrátit a pokaždé tady najdete to, co hledáte nebo to, co vás právě baví. Třikrát týdně není ani málo, ani moc, je to tak akorát a pěkně mi do toho vejdou všechna témata, která bych chtěla s vámi tady probrat, inspirovat vás a předat vám něco, co mě baví a co vám zlepší život nebo byt nebo třeba jen poličku nad postelí, na tom až nezáleží, viďte?

Tak se na vás těším s úterý! A pokud jste si tohle přečetli v pondělí a čekali něco jiného, vraťte se v úterý, prosím :)

A hlavně mi napište, co na to říkáte? Vyhovuje vám takový rozvrh?

7 komentářů

  1. Jéé, gratuluju moc k nové práci, kavárnička musí být skvělá a snad vyjde i ten vysněný job :))) A na nový systém a nové články se samozřejmě těším taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuj moc! Je to dva dny po tom, co jsem zveřejnila svůj plán, a už mám nutkání psát víc :D Takže uvidíme, asi budou sem tam i nějaká překvapení :)

      Vymazat

  2. :):):) už to rozvrhnutie kúskov v izbičke nasvedčuje,že to bude dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Bydlíme tady skoro dva měsíce a už plánuji nábytek zase popřesouvat :D V tomhle já jsem hrozná, pořád bych zkoušela něco nového!

      Vymazat
  3. Baaaarb, hrozně moc gratuluju a jsem zvědavá jak opice co to bude, až to bude (holčička nebo chlapeček? :-P)
    Na nové články se moc těším, aspoň mám teď itinerář kdy mám zamířit k tobě na blog, aby mi nic neuteklo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, musím si také srovnat už své věci. Myslím tím tedy, věci ve svém životě, jako třeba odejít ze své staré práce a najít si nějakou novou, trochu si přestavět byt apod. Bude toho ještě hodně, ale myslím si, že už je na čase. Začnu asi s tím, že si najdu nějaký pracovní portál a změním zaměstnání :)

    OdpovědětVymazat
  5. To jste se do toho pořádně opřela. :) Taky bych si potřeboval uklidit kancelář. Mám tam teď pracovní i osobní věci na jedné hromadě. Realizujeme projekt bungalovu jako naše nové bydlení a teď před zimou se trochu nestíhá. Takže to jsou plány, dodavatelé, faktury a do toho běžné pracovní povinnosti. No, přiznám se, že už ani nevím, kdy jsem naposledy obědval v sedě. :)

    OdpovědětVymazat